SOKERIHIMO – 7 VINKKIÄ AVUKSI

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
sokerihimo

Mikä avuksi kun irtokarkit alkavat huudella nimeäsi ja olet jo 99,5% varmuudella laittamassa kenkiä jalkaasi suunnataksesi kauppaan ? Sokerihimo yllätti ja kovaa..

Tuttu tilanne varmasti monelle. Mulla on aikaisemmin ollut sellainen tyhmä ajatusmaailma, että jos otan yhdenkin karkin / suklaapatukan niin koko päivä menee plörinäksi ja näin sitten oikeutan itseni jatkamaan samaa sokerirallia iltaan saakka. Ei näin! Kaikki mut tuntevat tietävät millainen sokerisyöppö olen ja ymmärtävät sen jos haluan aluksi totaalikieltäytyä herkuista ”katkaisuksi” 😀

sokerihimo

Kohtuuden voi opetella

Pikku hiljaa olen kuitenkin opetellut kohtuutta. Voin syödä sen suklaapatukan vaikka yövuorossa jos mieli tekee ilman jatkoseuraamuksia. Suosittelen kaikille tätä kohtuuden opettelemista oikeasti, vaikka se vaatiikin paljon opeteltavaa niillä joilla tuppaa lähtemään lapasesta! Eikä sekään väärin ole jos sallii itselleen kunnollisen herkkuttelupäivän tai päiviä. Sellaiset kuuluvat elämään ja niistä ei pidä soimata itseä 🙂 Kunhan pysyy kokonaisuus kunnossa niin hyvä on!

Sokerihimo haltuun näillä 7 vinkillä:

  1. Keskity nauttimaan herkustasi, oli se sitten suklaapatukka tai kakkupala. Maistele joka suupalalla ja mieti mille herkkusi maistuu.
  2. Mieti tarvitsetko oikeasti sen kokonaisen suklaalevyn vai riittäisikö patukka sinulle? Tuleeko sinusta onnellisempi levyllisen jälkeen? Pohdi tuntemuksiasi.
  3. Muistele sitä pahaa oloa, joka tulee kun vedät överit. Haluat pyrkiä siihen, että kehosi ja mielesi voi hyvin ja tätä ei tue se kilon karkkipussi.
  4. Muista syödä lämpimät ateriat joka päivä kaksi kertaa. Kun syöt hyvää perusruokaa niin pysyt kylläisenä, etkä ainakaan ahmi nälkääsi herkkuja.
  5. Tarkista myös, että saat tarpeeksi kaikkia olennaisia ravinteita. Puutteet saattavat näkyä esimerkiksi juuri voimakkaana makean himona.
  6. Älä osta kaappeihin ”varalle” herkkuja ajatuksella jos se naapurin Paavo tuleekin kahville. Syöt nämä kaappivarastot kuitenkin itse.
  7. Raakasuklaa. Tätä et pysty edes syömään kuin muutaman palan ja tulee tuhti olo. Hyvä apukeino opetella itsehillintää kun tekee mieli makeaa!

sokerihimo

sokerihimo

Kultaista keskitietä kohti!

Muistakaa, että kaikista nautinnoista ei pidä kieltäytyä kokonaan, vaan herkutkin kuuluvat ruokavalioon ja elämään! Olen itse oppinut kohtuutta parantuessani vakavasta syömishäiriöstä. Kuka tahansa voi onnistua vaikka tuntuisikin vaikealle 🙂

Lue myös:

Miten pääsin eroon säästöliekistä?

Mitä on riittävä syöminen?

Minullako alkava rasvamaksa?

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Analysoija 16.8.2017 - 10:21

Muuten hyvä, mutta en ole kyllä ainakaan itse saanut koskaan huonoa oloa sokeri- tai sipsiövereistä.

Reply
elinaadasofia 16.8.2017 - 19:22

Moikka Analysoija!

Ootpa sitten onnekas!

Reply

Jätä Kommentti