Ruoka osana identiteettiä

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Ruoka koskettaa ja merkitsee meille paljon. Välillä jopa niin paljon, että asioista tehdään liian monimutkaisia ja onpa ruoka ollut useasti myös kiistelyn aihe eri teemoissaan. Ruokasuhde voi myös välillä hämärtyä, kuten omalla kohdallani kävi nuorempana. Toisaalta taas ruokasuhde voi parantua ja kehittyä niin, että alkaa hifistelemään uusilla mauilla. Ruoka lisäksi yhdistää ihmisiä kokoontumalla saman pöydän äärelle. Sosiaalisuus on tärkeää ja mikäs sen parempaa, kun syödä yhdessä keskustellen elämästä.  

Ruoka on nykyisin paljon enemmän kuin polttoainetta

Ruoka ei siis ole enää vain ravintoa, josta saadaan polttoainetta päivään, vaan laajempi kokonaisuus. Netti on pullollaan ruokavinkkejä, joiden ympärille saatetaan rakentaa jopa koko elämä. Muistatteko, kun karppauksesta tuli hitti ja hiilareiden syöminen oli suorastaan syntiä? Itsekin hurahdin hiilarittomuuteen mukaan ja rajoitin syömistä rankalla kädellä. Se ei kuitenkaan toiminut omalla kohdallani, koska rajoittaminen ei toimi mulle ja muutenkin treenaavana tarvitsen hiilareita jaksaakseni ja kehittyäkseni. Hiilareita ei tarvitse pelätä!

Lisäksi ruokailutavoilla ja valinnoilla viestitään paljon arvomaailmaa. Kasvissyönti on noussut entistä enemmän suosioon ja todella ihanaa, että vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Nykypäivänä merkitsee paljon mistä ruoka on peräisin ja ennen kaikkea miten se on tuotettu.

Mun yhteistyökumppani Picadeli asettaa korkeat vaatimukset käytettäville raaka-aineille ja koko konseptille. Ruokaturvallisuus, laatu sekä jäljitettävyys ovat ydinasioita. Picadelilla on selkeät toimintamallit liittyen viljelyyn, lihantuotantoon ja työolosuhteisiin.

Picadelin digitalisoitujen salaattibaarien ansiosta saadaan tarkkaa tietoa ja tuntemusta ruokahävikin vähentämiseen liittyen.

Syömishäiriö on muokannut identiteettiäni

Mä tosiaan kiinnostuin ruoasta ja ravintoaineista varhain, mutta homma ajautui nopeasti väärille raiteille. Vasta varhaisaikuisella iällä koen saavuttaneeni oikeasti terveen suhteen ruokaan ja pystyin nauttimaan jokaisesta syödystä suupalasta. En ole vuosiin laskenut kaloreita, koska en koe sitä itselleni tarpeelliseksi. Pyrin kuuntelemaan kehoa ja syömään intuitiivisesti. Välillä mieli tekee raikasta salaattia kun taas välillä intuitio kertoo, että nyt lökötellään sohvalla ja syödään irttareita! Kiinnostuin parantumisen jälkeen enemmän siitä mitä ravinto tekee meille ja opiskelinpa itseni personal traineriksi. Ilo ja sydämenasia auttaa muita voimaan paremmin. Ruoalla sekä suhtautumisella ruokaan on iso merkitys meidän koko olemukselle ja voinnille!

…Vaikka olen kulkenut kivisen tien tähän päivään syömisen osalta, niin uskon, että kaikella sillä hankaluudella on ollut iso ja opettavainen merkitys! Mitään en jää harmittelemaan, vaikka surullista se onkin, että niin monta vuotta meni ikään kuin ”vankilassa”. Uskon, että kaikki elämän varrella kohdatut asiat ovat muokanneet meistä sen keitä olemme tänä päivänä. Olen osannut tehdä heikkouksista vahvuuksia. Uskon, että kokemuksillani pystyn auttamaan monia muita!

Balanssi on paras

Mä uskon balanssiin ja suosittelen sitä muille; on syytä panostaa ravinnon laatuun, mutta stressata ei tarvitse. Herkuttelu on sallittua ja suotavaakin! Onneksi kuitenkin on myös olemassa hyviä ja terveellisiä valintoja. Picadelin salaattibaareista saat helposti ja nopeasti ravitsevaa energiaa lautaselle. Salaattibaarien valikoimaa uudistetaan jatkuvasti ja sieltä löytyykin aina vaikka mitä erilaisia komboja perus aineksien lisäksi. Ja siis ihan parasta kesäruokaa! 

Tiedätkö missä on sun lähin Picadeli? Entä mitä ruoka merkitysee sinulle?

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti