Voiko herkutella ja olla samaan aikaan hyvässä kunnossa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Herkuttelu ja timmi kroppa. Voiko nämä kaksi asiaa yhdistää samaan lauseeseen muuten kuin negatiivisessa mielessä? Usein ainakin ajatellaan, että jos on timmi kroppa, niin sellainen tyyppi ei voi herkutella yhtään. Timmi kroppahan vaatii ankaraa itsekuria ja kakkukahveista kieltäytymistä. Leffaeväänä näiltä tyypeiltä löytyy vain miniporkkanoita ja kuplavettä.

Lisäksi tämä käsite ”hyvä kunto” on vähän häilyvä, eikä se mielestäni tarkoita minimirasvaprosenteilla vetelevää lihaskimppua, vaan pikemminkin sellaista, joka voi kokonaisvaltaisesti hyvin – mieleltään ja keholtaan.  Mitä ajatuksia ” hyvässä kunnossa” käsite tarkoittaa teidän mielestä?

80 – 20 suhde

Jos syöt 80 % terveellisesti, niin voit 20 % huolettomasti herkutella ja näin ollen se herkuttelu ei estä sinua olemasta tikissä. Kokonaisuus ratkaisee. Itse noudatan sellaista ruokavaliota, jossa mikään ei ole kiellettyä, vaan kaikkea saa syödä. Eikö kuulosta mukavalle? Maalaisjärjellä nimittäin pärjätään ja pääsee pitkälle. Kun on salliva itseä kohtaan, niin herkuista ei muodostu sellaista mörköä, joka kummittelee koko ajan mielessä. Sallivalla syömisellä en kuitenkaan tarkoita sitä, että ruokaa ja herkkuja voisi mättää mielin määrin övereiksi asti joka päivä. Myös sillä mitä syöt, on merkitystä kehonkoostumuksen kannalta.

Anyway, tämän sallivuuden oivaltaminen on ollut ehkä hienoimpia asioita omassa elämässäni, syömishäiriöstä parantuessa. Syömishäiriöaikoina herkkujen kuvat nimittäin vainosivat päässä 24/7. Kielsin kaiken ja ei ihme, että sitten herkkuja ostettiin kassi tolkulla ja sitten ahmittiin niitä jo matkalla kaupasta kotiin.

Vaikea vieläkin välillä uskoa millainen matka sitä on kuljettu tähän päivään asti. On kiitollinen olo.

Espanjassa ei oo mitkään maailman parhaimmat namut mutta…

Herkkupäivä vai ei?

Okei, eli siis herkuttelu ei kaada laihdutusprojektia. Mutta entäpä kumpi parempi; herkuttelupäivä kerran viikossa vai vähän joka päivä? Osalle voi sopia yksi herkkupäivä viikossa, kun taas toiset taas kaipaavat vähän jotain hyvää päivittäin. Itse olen jälkimmäisen kannalla, koska olen usein törmännyt siihen, että se viikon ainoa herkkupäivä vedetään helposti överiksi, jolloin aamusta iltaan asti mässäillään niin, että se peittoaa viikolla syödyn terveellisen ruuan ja mahdollisen kalorivajeen laihduttaessa. Kannattaa siis pohtia itse millainen suhde sinulla on herkkuihin ja ihan rehellisesti kokeilemalla löytyy usein se paras tapa. 

Älä stressaa liikoja

Stressi myös usein vie elämästä nautinnon ja ajaa ahdinkoon. Älä siis stressaa liikoja, vaan pidä maalaisjärki mukana matkassa. Me ihmiset tuppaamme saada asioista ja varsinkin syömisestä monimutkaisempaa kuin se on! Ruokailu on ennen kaikkea nautinto sen lisäksi, että siitä saadaan ravinteita ja energiaa. Herkuttelu kuuluu elämään, eikä siitä tarvitse kieltäytyä. 


Tähän loppuun siis pieni, mutta tärkeä muistutus sinulle: voit syödä pizzaa tai vaikka suklaata ja silti saada aikaan tuloksia treenin avulla. Älä stressaa syömisestä. <3

Ihanaa päivää Sinulle ja rentoja syömishetkiä!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Terveellinen ja helppo ruokavalio? Kyllä kiitos! - Elina Ada Sofia 23.11.2019 - 10:12

[…] Itsensä hyväksyminen […]

Reply

Jätä Kommentti