6 x miten syödä monipuolisesti arjessa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Multa kysellään useasti miten oppia syömään monipuolisesti arjessa. Ruokavalioasioissa ei kannata olla mustavalkoisia, sillä moni asia vaikuttaa toisiinsa. Ruokaan liittyy paljon erilaisia tunteita, uskomuksia ja tottumuksia. Meillä ihmisillä on tapana viihtyä mukavuusalueella ja nimenomaan siellä tutulla ja turvallisella tiellä. 

Muutoksien tekeminen voi myös olla haasteellista, koska uusiin tapoihin totuttelu on usein vaikeaa. Se on luonnollista, eikä siitä tarvitse potea huonommuutta. Samoin uusien makujen maistelu vaatii rohkeutta, mutta se kannattaa! Picadelin salaattibaareista saat kätevästi koottua kulhoon uusia makuja ja Picadeli uudistaakin valikoimaansa kausittain. Ihania syysmakuja saatavilla! Picadelin salaattibaarit ovat oivallisia tilaisuuksia valita omien suosikkien lisäksi jotain uutta. Pienetkin muutokset ruokavaliossa, esimerkiksi kasviksien lisäämisessä, näkyvät nopeasti ja yleinen hyvinvointi kohenee. Siispä, miten usein sä valitset jotain uutta? Uusia kasviksia kenties?

Monipuolinen ruokavalio sisältää kaikkea

Jos minun pitäisi määritellä yhdellä lauseella monipuolinen ruokavalio, niin se kuuluisi näin: monipuolinen ruokavalio sisältää kaikkea. Se on sellainen, josta ei tarvitse ottaa stressiä. Olen oppinut kokemuksen kautta, että tiukoilla säännöillä ja eritoten kielloilla saadaan aikaan vain ahdistusta. Samaa kokemuspohjaa tukee ihmisen fysiologia ja se miten meidän kroppa & mieli toimii.

Herkullisia värejä ja koostumuksia lautasella.

Tässä olisi siis 6 vinkkiä, kuinka syödä monipuolisesti arjessa. Olkaa hyvä!

6 vinkkiä kuinka syödä monipuolisesti arjessa

  • Syö joka päivä paljon erilaisia värikkäitä kasviksia (joka aterialle jotain). Picadelin salaattibaarista saat helposti päivän kasvikset!
  • Lautasmalli toimii hyvänä pohjana.
  • Pidä jääkaapissa / kaapeissa raikkaita hedelmiä, vihanneksia, proteiinia ja hyviä hiilihydraatteja.
  • Pidä tarvittaessa ruokapäiväkirjaa, jotta tulet tietoiseksi mitä ja miten paljon syöt 
  • Testaa rohkeasti uutta – voit yllättyä sekä saada uusia makuelämyksiä.

Ihanaa päivää sinne!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti