Täydellisen muhkea pannukakku

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ihanaa alkavaa viikonloppua! Tein äsken sairaan hyvän pellillisen pannukakkua ja ajattelin jakaa ohjeen teille tänne viikolopun kunniaksi! Pannukakku oli ainakin mun suosikkini lapsuudessa, entä teillä?

Tästä pannukakusta tuli lisäksi hurjan muhkea, täydellinen suorastaan!

Muhkea pannukakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl koivusokeria (tavallinen sokeri käy myös. Koivusokeri on täysin luonnollinen makeuttaja, sopii kuumentamiseen eli leivontaan loistavasti. Omani olen tilannut Foodinilta.)
  • Noin 50g sulatettua voita
  • 4 kananmunaa
  • 6 dl maitoa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon nestemäiset. Vispaa tasaiseksi ja kaada pellille. Paista noin 20-30 min uunin keskitasolla 200 asteessa. Tarkkaile väriä – kun kauniin rusehtava, on valmista!

Tein vielä pannarin kylkeen omatekemän nopean terveellisemmän ”hillon” eli sulatin marjat (suomalaisia mansikoita ja mustaherukoita) ja survoin ne haarukalla mössöksi. Lisäsin tähän pari teelusikkaa agavesiirappia (hunaja käy myös). Nam!  Tietysti myös kunnon kermavaahto pitää olla!

Herkullisia hetkiä viikonloppuun!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti