Maailman virallinen salaattipäivä!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli 

Vihdoinkin on nimetty tärkeä päivä tähän maailmaan eli virallinen salaattipäivä 20.3! 

Haluan yhdessä Picadelin kanssa kannustaa ihmisiä syömään enemmän kasviksia sekä istuttaa ajatuksen siemen astetta terveellisemmästä ruokavaliosta. Sellaisesta, joka sisältää paljon värejä, kuituja, pehmeitä rasvoja, monipuolisesti hiilihydraatteja sekä proteiineja. Picadelin salaattibaari tarjoaa täydelliset ainekset monipuoliseen ja tasapainoiseen lounaaseen. Sellaiseen, joka tekee sinulle hyvää! Picadelin salaatti sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kilohintakaan ei edes päätä huimaa, vaan saat vähällä rahalla paljon ja ennen kaikkea monipuolisesti. Sellaista mitä ei tulisi niin helposti ostettua kotiin.

Kaikille kasvisten syönti ei ole itsestäänselvä asia

Mä oon aina rakastanut kasviksia ja niiden syöminen on mulle helppoa. Tykkään kasvisten raikkaudesta ja erilaisista koostumuksista. Toki kasvisten sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet myös houkuttelevat syömään värikkäästi. Kasviksissa on lisäksi kuitua, joka tekee hyvää suolistolle. Ruokaisat salaatit on parhaita! Kaikille kasvisten syöminen ei taas ole päivänselvä asia. Jos et ole tottunut syömään kasviksia, niin totuta makuaisti vähitellen erilaisiin makuihin. Makuaistilla voi kestää useita kertoja tottua eli ei pidä säikähtää ekasta kerrasta. Picadelin salaattibaarissa tämä erilaisten kasviksien maistelu on mielettömän helppoa. 

Ruokaan panostaminen on omaan terveyteen panostamista

Haluan myös korostaa sitä, että terveellisesti syöminen ei vaadi puntaria ja jatkuvaa stressaamista. Jatkuva puntaroiminen saattaa johtaa helposti epäedullisiin ruokatottumuksiin ja ajatusmalleihin. Ruoka on tärkeä osa arkea ja siihen on syytä panostaa, mutta se ei saa hallita meitä! Tärkeää olisikin löytää kultainen keskitie ruokailussa. Panosta arjessa ruoan laatuun ja syö ravinnerikkaasti. Ruokaan panostaminen on samalla omaan terveyteen panostamista. Maailman virallinen salaattipäivä on siis hyvin tervetullut! Syökäämme enemmän kasviksia!

Tiedättekö muuten mistä tulee antaa salaatti? Se tulee Ranskan kautta latinan kielen sanasta ”salata” eli ”suolainen. Salaatti oli tapana tarjoilla raakalehtisten vihannesten muodossa, jotka oli peitelty suolaisella ja öljyisellä kastikkeella.

Ei muuta kuin hakemaan Picadelin salaatit kaupasta ja nautiskelemaan!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti