Niin se ajatusmaailma muuttuu

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

En olisi uskonut muutamia vuosia sitten, että miten mun ajatusmaailma voi muuttua liikunnan suhteen näinkin radikaalisti. Olin aina ennen vannonut pelkän hikirääkin nimeen, mutta tänä päivänä pystyn rauhoittumaan joogatunnille ja lempeämpiin treeneihin. Maltan myös pitää taukoa liikunnasta jos tarve vaatii. Välillä toki risoo, kun joutuu sairauden takia pysyttelemään neljän seinän sisällä. Joulun tienoilla jouduinkin pitämään about 2 viikkoa taukoa kaikesta liikunnasta pitkittyneen flunssan takia. Nyt kuitenkin ollaan voiton puolella ja uskaltaa taas treenata, jes! 


Pakkoliikuntaa ja pelkkää hikitreeniä

Nuorempana mulla oli tosiaan sellainen ajatusmaailma, että mä en tekisi mitään rauhallista liikuntaa. En kokenut tarvitsevani sellaista. Kävelyä en edes laskenut liikunnaksi, saati sitten hyötyliikuntaa. Kaiken piti aina tuntua jossain ja vetää täysiä. Ajattelin mustavalkoisesti, että jos ei hikoile, niin se ei ole liikuntaa. Tämä ajatusmaailma juonsi juurensa syömishäiriöstä, jolloin elämä oli muutenkin yhtä suorittamista.

Nykyisin ymmärrän, että keho tarvitsee kaikenlaista liikuntaa. Rauhallista liikuntaa ja kehonhuoltoa ei saisi aliarvioida. Kaikki tarvitsevat sitä. Se on vähintään yhtä tärkeää kuin hengästyttävä treeni. Sanotaankin, että pitäisi olla vähintään yhtä paljon kehoa huoltavia toimenpiteitä, mitä on itse kovaa treeniä. Toteutuuko sulla tämä?

En kestä miten hieno on tuo Oh my Goodnessin joogaseinä! Ootko käynyt joogailemassa tuolla? 🙂

Luulen, että monilla on suuri kynnys mennä kokeilemaan esimerkiksi joogaa. Mulle itselleni nimittäin tuli aiemmin joogasta mieleen kaikki hienot Instagram-ystävälliset joogaposeeraukset, joita on sosiaalinen media pullollaan. Luulin, että se on hirveän vaikeaa ja pitäisi olla valmiiksi tosi liikkuva. Päinvastoin! Joogassa liikkuvuus lisääntyy ja nimenomaan pitääkin kuunnella kehoa ja tehdä omien rajojen mukaan. Toki joogassa voit halutessasi myös haastaa itseä, kun liikkuvuus antaa myöten. Esimerkiksi Sörkässä Oh My Goodness – nimisessä joogastudiossa käydessäni ohjaajat ovat aina painottaneet sitä, että kuunnelkaa kehoa ja tehkää omaan tahtiin – välittämättä siitä mitä muut tekevät. Kukaan ei katsele toisten suorituksia, vaan keskitytään omaan kehoon ja sen vointiin. Meidän ei pidä verrata itseämme muihin, vaan keskittyä miettimään omaa hyvinvointia ja sitä, miten voimme olla parhaita versioita omasta itsestämme. 

Iloista päivää sinne! <3

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti