Liikunta raskauden puolivälissä & helpotusta arkeen

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Lola & Lykke

 Liikunta raskauden puolivälissä ei ole enää mikään itsestäänselvä asia. Koen, että olen itse päässyt suhteellisen helpolla toisen kolmanneksen, kun 90% ajasta on ollut jaksava olo ja voinut nauttia liikunnasta. Liikunta on ollut tosin  kevennettyä, mikä välillä syö identiteettiä, koska on tottunut aiemmin treenaamaan kovaa ja isommilla painoilla. Nyt liikeradat alkavat olla sen verta rajoittuneempia ja hengästyn tosi nopeasti (voisiko alhainen ferritiini myös vaikuttaa tähän..?).

Helpostusta arkeen raskausajan tukivyöllä

Onneksi kävely on tuntunut hyvälle ja uskon, että tämä on paljolti tukivyön ansiota. Sain keväällä testiin Lola & Lykke raskausajan tukivyön ja se on auttanut pitämään kasvavaa masua tuettuna. Onneksi on tällaisia keksintöjä, pelastus arkeen! Neuvolafyssari itse asiassa suosittelikin tukivyötä mulle. Lola & Lykke säädettävä tukivyö tosiaan nostaa ja nimensämukaiseti tukee raskausvatsaa sekä keventää selän, lantion, selkärangan ja virtsarakon painetta. Raskauden alussa mulla oli myös alaselkäkipuja, mutta nyt ne ovat hellittäneet, vaikka vatsa on kasvanut! Keskivartalon tuella on siis iso merkitys ja siksi siihen kannattaa panostaa jo varhaisessa vaiheessa. Mulla on lisäksi luonnostaan notkoselkä, joka nyt korostuu raskauden myötä. Onko teillä ollut tukivyötä käytössä ja oletteko saaneet helpotusta? Se toimii hyvin esimerkiksi juuri kävelylenkeillä sekä kuntosalilla tehdessä voimatreeniä. Varmasti vielä myöhäisemmässä vaiheessa raskautta vyötä tulee käytettyä myös ihan jokapäiväisessä elämässä (kauppareissut jne), koska se tuntuu niin mukavalle kun vatsa ja selkä on tuettuna. Olossa todellakin huomaa eron. Omaan hyvinvointiin ja mukavuuteen kannattaa panostaa. Ansaitset tulevana äitinä parasta!

Lola & Lykke -tukivyö on tehty mukavasta materiaalista ja se oikeasti tuntuu todella hyvälle vyötäröllä! Säädettävien kiristysnauhojen avulla saa juuri oikeanlaisen tuen vatsalle.

Suomalainen Lola & Lykke brändi on keskittynyt nimenomaan raskaana olevien naisten jokapäiväiseen hyvinvointiin sekä raskaudesta palautumiseen. Sain myös testiin palautumista nopeuttavan vyön ja odotan innolla, että pääsen kokeilemaan sitä sitten syksyllä. Tukivöitä voi tosiaan käyttää oman tarpeen mukaan niin päivittäisissä askareissa kuin treenaamisen yhteydessä! Tukivyö on kyllä ollut itselleni pelastus. Mulla se löytyy koossa M (Yleensä mulla on M / 38 -kokoiset housut).

Liikunta raskauden puolivälissä – näihin panostan

Kävely. Vaihdellen rauhallisesti ja vähän nopeammalla sykkeellä. Espanjassa mäkinen maasto tuo vielä oman twistinsä.

Pienillä painoilla pitkät sarjat kiertoharjoitteluna. Teen esimerkiksi 15-20 toistoa / liike ja yhteensä 3-4 kierrosta. Raskauden aikana ei ole tarkoitus kasvattaa lihaksistoa, vaan enemmänkin ylläpitää kuntoa. Haluan olla jaksava ja toki treenaaminen raskausaikana vaikuttaa myös raskaudesta palautumiseen synnytyksen jälkeen.

Venyttely kevyesti. Nivelet ovat löystyneet raskauden myötä ja välillä tuntuu, että sitä venyy ihan ihme asentoihin. Kuitenkaan ääriasentoja en hae, vaan yritän pitää liikkeet venyteltäessäkin hallittuina. 

Kaikista tärkeintä on se, että muistat kuunnella kehoasi. Kipu on aina merkki siitä, että täytyy lopettaa. Lisäksi haluan muistuttaa, että raskaus on todella pieni aika elämästä, joten siitäkään ei kannata ottaa stressiä jos ei kykene treenaamaan. Olen itse ottanut välillä stressiä ehkä liikaakin, kun tuntenut olon kömpelöksi. Se on kuitenkin normaalia, että voi tuntea kaikenlaisia tuntemuksia – sekä hyviä, että huonoja. Muistakaa myös, että sekin on jo iso ja arvokas juttu, että jaksat tehdä arkiaskareita.

Mielenkiintoista lisätietoa keskivartalon vahvistamisesta raskausaikana ja raskauden jälkeen löytyy täältä.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia

Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Maitobaari on aina auki - asiaa imetyksestä - Elina Ada Sofia 6.1.2021 - 13:42

[…] Itsensä hyväksyminen […]

Reply

Jätä Kommentti