Caminito Del Rey – kuninkaanpolku

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Oltiin pitkään haaveiltu Caminito Del Rey -polun kävelemisestä ja vihdoin päästiin toteuttamaan se. Liput täytyy varata etukäteen ja ystävämme hankki ne meille Caminito Del Rey -virallisilta sivuilta. Kannattaa oikeasti varata ajoissa liput, sillä ne myydään usein kuukauden päivät ennakkoon. Voit valita oman lähdön tai sitten lähteä ryhmän mukana. Oma lähtö maksoi 10 € henkilöltä. Nettisivuilla on myös kerrottu kuinka Caminitolle (El Chorron kylä) pääsee helpoiten, voi mennä julkisilla tai sitten omalla autolla. Omalla autolla matka taittui Fuengirolasta noin 1,5 tuntiin (87 km) eli helppo päiväreissukohde Malagan suunnilta.

Tuolla alla näkyy muinainen reitti – aika hc-portaat! Muinaisen reitin korkeus myös vaihtelee, toisinaan se on mennyt noin paljon alempana, mutta myös ylempänä!

Me mentiin tosiaan omaan tahtiin koko reitti ja se oli hyvä valinta. Alkuun vähän arvelutti, että mitä tahtia sitä pystyy lyllertämään tämän rv 24+ 1 mahan kanssa, mutta meni tosi hyvin ja aikaa kului se mikä keskimääräisesti menee eli kaksi tuntia. Ohitettiin muutamia ryhmiä eli niiden mukana matka on ehdottomasti hitaampaa. Matkan pituus kokonaisuudessaan on noin 8 kilometriä. Pysähdyttiin välillä kuvailemaan, koska olihan mielettömät maisemat pakko saada ikuistettua kameraan. Kahden korkean vuoren välissä kävely oli uskomatonta! Korkeapaikankammoisena harkitsisin ehkä reitin kulkemista – muutamat kohdat olivat sen verta kapeita. Kunnostetun reitin alla näkyi edelleen se vanha vaarallinen reitti, jossa on jopa kuollut ihmisiä. Sen katseleminen aiheutti vähän huimausta  meikäläisellekin :D. Ja ei siis ihme, että vielä jokin aika sitten Caminito Del Rey tunnettiin yhtenä maailman vaarallisimpina polkuina. Sehän rakennettiin aikoinaan kai huoltoreitiksi patotyöntekijöille, mutta pääsi sitten rapistumaan. Nykyisin kunnostettu reitti on kuitenkin täysin turvallinen. Turvallinen oli tunnelma myös koronan suhteen, sillä turvavälit oli huomioitu ja siellä täällä oli käsidesiä. 

Mun mielestä Caminito Del Rey sopii hyvin kaiken kuntoisille. Mitään super hyvää kuntoa ei todellakaan tarvita, koska reitti on suhteellisen tasainen ja tosiaan sen voi kävellä omaan tahtiin pitäen taukoja.

Mitä muuta kannattaa huomioida?

-Mukaan kannattaa pakata vettä ja esim suolapähkinöitä. Reitin päätteeksi on myös mahdollisuus ostaa pikkupurtavaa ja löytyy alueelta muutamia ravintoloitakin. Paras näkymä on ehdottomasti Mirador -nimisestä ravintolasta, joka löytyy reitin alkupäästä (tänne pääsee non stop- bussilla takaisin reitin loppupäästä, maksoi noin 3€/naama). Ruoka oli ihan ok, mutta ei mitään parasta. Näköala vähän hyvitti tätä 😉

Näköala Mirador -ravintolasta

-Vessoja ei löydy itse reitin varrelta, mutta alku – ja loppupäässä on vessat (kannattaa ottaa omat paperit mukaan, esim multa löytyy aina nenäliinoja laukusta). 

-Passit kannattaa ottaa mukaan – ei niitä missään kysytty, mutta kuulemma täytyy olla mukana. 

koronan aikaan maskit vaaditaan kaikkialla, ne oli siis oltava mukana!

-Meillä oli liput printattuna. Netti toimi siellä sen verta huonosti, mikä kannattaa huomioida jos on mobiililippu.

-Auton saa helposti parkkiin  lähtöalueelle (Caminito Del Rey Sur), joko tien varrelle tai 2 € maksulliselle parkkialueelle. Takaisin alueelle pääsee tosiaan maksullisella bussikyydillä pohjoispuoleta (Norte), jonne Caminito päättyy.

-Ota autoon mukaan bikinit, pyyhe ja sandaalit (itsehän unohdin sandaalit, mutta niitä olisi tarvittu!). Lähistöllä on aivan mieletön El Chorro -järvi, jonka vesi on houkuttelevan kirkasta. Olihan se myös lämmintä, mutta virkisti 37 asteen helteessä. Ihana kokemus. Tänne voisi tulla vartavasten päiväreissulle ja pakata eväät kylmälaukkuun. Meidän uimapaikka oli nimeltään La Isla (melkein Caminiton alkupäässä, Sur -puolella). Vierailu rannalla maksoi 1,20 € per henkilö, parkki 1,5 € ja paikan päällä oli vuokrattavissa polkuveneitä, suplautoja sekä kanootteja. 

Oletteko te käyneet kiertämässä Caminito Del Rey -kuninkaan polun? Tai käynyt El Chorro järvellä? Ehdottomasti vierailun arvoisia molemmat – suosittelen lämpimästi jos Malagan alueella liikut! 

xoxo, Elina ( Instagram @elinaadasofia)

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti