Liikunnan aloittaminen – täsmävinkit x 10

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö | Triple Dry Finland

Liikunta on yksinkertaista, mutta miksi niin moni silti jättää liikkumisen väliin? Liikunnan aloittaminen on aina vaikeinta ja sama pätee lähes kaikkeen. Rutiinin muodostuminen vaatii toistoa, toistoa ja vielä kerran toistoa.

Vaikka itse olen kokenut liikkuja, niin silti mullakin on välillä kausia kun liikunta tuppaa jäämään minimiin, esim työkiireiden vuoksi. Ja myönnän, että mitä pidempi aika salille menosta on, niin sitä ”vaikeampaa” sinne lähteminen on. Kaikki avaimet on kuitenkin sulla itselläsi käsissä ja voit vain tehdä päätöksen – lähde liikkumaan.  Tärkein oivallukseni liikkumisen suhteen on myös se, että pienikin riittää. Aina ei vaadita tuntien kestävää treeniä, vaan yhtä lailla lyhyet vartin tai 20 min kestävät treenit voi olla tehokkaita. Ja nimenomaan, jos on pitkä tauko, niin kannattaakin aloittaa lyhyemmillä treeneillä ja pienemmillä painoilla, näin välttää loukkaantumiset ja motivaatio ei lopahda. Mua motivoi myös hurjasti takaraivoon iskostunut muistikuva siitä, miten hyvä olo liikunnasta tulee.

Lisäksi liikunnasta tekee mukavan ja miellyttävän kokemuksen ehdottomasti varusteet ja oikeanlaiset tuotteet, kuten juurikin toimivat antiperspirantit. Mulla on ollut itselläni käytössä Triple Dryn tuotteet jo pitkään ja nyt kesällä olen testaillut ihanaa antibakteerista ja alkoholitonta Triple Dry FRESH Women Roll -on antiperspiranttia. Se sopii ihanasti arkikäyttöön, koska tuotteella on raikas kukkaistuoksu. Tuoksu on mielestäni sopiva, eikä ”pistä nenään” liikaa.

Triple Dry FRESH -antiperspirantti on tosiaan saatavilla sekä rollonina että suihkeena. Suihke sisältää talkkia eli se sopii myös loistavasti hikoileviin jalkoihin sekä käsiin. Jalkoihin tulee tosi fresh fiilis, varsinkin kun kävelen paljon ja liikun kengät jalassa.

Liikunnan aloittaminen – 10 tärkeää huomiota 

  • Päätös on sinun. Mieli on oikukas, mutta muista, sinä hallitset sitä. Tee yksinkertaisesti päätös liikunnan aloittamisesta.
  • Merkitse treenit kalenteriin eli suunnittele viikkotreenit etukäteen. 
  • Pohdi asioita, jotka vievät aikaasi – voisiko esimerkiksi kännykällä vietettyä aikaa korvata liikunnalla? 
  • Aloita pienestä. Jos ahmii liian ison palan kakkua kerralla, niin tulee helposti huono olo. Sama pätee liikuntaan. 
  • Mikä mahtavinta, voit treenata missä vain! Kotona, ulkona, salilla, rannalla..missä vain, anna mielikuvituksen lentää. 
  • Fiilistele tunnetta liikunnan jälkeen. Ennenkaikkea kiitä itseäsi! Liikunnan tuomat endorfiinit on parasta. Mieti myös tunteita ja oloa liikunnan aikana. 
  • Ole rohkea ja kokeile uusia lajeja, älä lannistu jos joku ei ole sun juttu. Kokeilemalla oppii!
  • Muista oikeanlaiset varusteet, treenivaatteista antiperspirantteihin. Hyödynnä myös musiikin voimaa. 
  • Oma kehonpaino on todella tehokas ja ”helppo väline”, koska se on sinulla aina mukana missä ikinä oletkin.
  • Haasta ystävät mukaan liikkumaan! Ja liiku ystävän kanssa, motivoikaa toinen toisianne!

Vielä loppuun haluan muistuttaa, että kuuntele kehoasi. Jos joskus tuntuu oikeasti niin väsyneeltä kropassa, niin silloin saattaa olla parempi jäädä lepäämään. Tai jos on orastava flunssa. Pohdi tuntemuksiasi milloin on kyse ”laiskuudesta” vai siitä, että kroppa vaatii lepoa. 

Liikunnallista ja raikasta viikkoa sinulle! 

Kuvat: Maiju Markkanen

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina


Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti