Vauva 10 kk – miten ruokailut sujuvat? entä imetys?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Green planet astronauts 

Siis emmä kestä! Kaksi kuukautta ja meidän pieni vauva ei ole enää vauva. Yksivuotispäivän lähestyminen tarkoittaa myös sitä, että ruokailutkin monipuolistuvat entisestään. Jänniä aikoja ja niin ikimuistoista.

Vauvan ruokailu on asia mikä kiinnostelee lähes päivittäin sosiaalisessa mediassani. Täytyy myös todeta, että minusta ei tullut sitä mutsia, joka piipertää vauvalle kaikki sapuskat itse, vaikka alkuun niin uhoilinkin. Olenko laiska ja huono äiti? No en. Nykyisin on tarjolla niin paljon monipuolisia ja ennen kaikkea vauvan (&maapallon) hyvinvointia tukevia ruokia. Ja vieläpä oikeasti hyviä sellaisia! Oma jaksaminen on ollut koko kesän ajan kortilla katkonaisten öiden takia, joten ollaan haluttu päästä helpolla (mutta ei huonolla tavalla)!

 

Mitkä on meidän suosikkivälipaloja?

Kiinteiden aloituksen myötä ihastuimme Green Planet Astronauts -kauravälipaloihin ja olen eritoten innoissani, että saadaan tehdä yhteistyötä tämän kyseisen yrityksen kanssa. Green Planet Astronauts  perustaja Millan missio oli saada markkinoille 100% luomua, kasviperäistä ja ruokaisaa kauravälipalaa lapsille. Ja sitähän saatiin! Nämä kauravälipalat ovat oikeasti sieltä tuhdeimmista, kun vertaa lastenruokahyllyn vastaaviin tuotteisiin. Lisäksi ne maistuvat hyvälle! Meidän Leon lemppareita! Makuina on ruokaisat omena-vadelma-mustikka, omena-mango sekä päärynä-kesäkurpitsa kauravälipalat.

Ja tiedättekö mikä on super ihana ja arkea helpottava asia? Voit tilata suoraan kotiin omaa avaruuspostia, jonka parissa lapsi viihtyy! Niin ihana idea ja helppo tapa varmistaa, että kaapista löytyy omat suosikkivälipalat. Meillä näitä on aina hoitolaukussakin mukana, koska ovat käteviä matkavälipaloja. 

Leon ruokapäiväkirja:

7.30 aamupala: kaurapuuro maitoon/veteen & hedelmäsosetta. Joskus puuron tilalla smootheita tai greenplanetastronauts kauravälipalaa.

11.00 lounas: jotain liha/kasvis/kalaruokaa

14.00 kauravälipalaa

17.00 illallinen: sama kuin lounas

19.00 iltapala sama kuin aamupala.

Ruokamäärät ovat kasvaneet kesän jäljiltä paljon! Aamu- ja iltapuurot ovat tosi ison kokoisia, samoin yleensä lounas. Ihanaa, että ruoka maistuu.

Entäpä imetys?

Imetys on haastavien vaiheiden jälkeen sujunut taas hyvin. Imetän keskimäärin 4 kertaa päivässä ja tässä hiljattain on ollut sellainenkin kausi, että vauva selkeästi ”tilaillut” lisää maitoa. Viihtynyt siis rinnalla aika hyvin.  Muutoin ollaan kyllä päästy yösyötöistä pois, koska vauveli on vaan itse päättänyt nukkua useammin kokonaisia öitä – ja sekös passaa meille vanhemmille! Ei siis olla tehty mitään unikoulua tai vieroitusta. Menty tosi vauvantahtisesti koko vauvavuosi ja se on sopinut meille hyvin. 

Onko Green Planet Astronauts kauravälipalat teille tuttuja? 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti