Helpotusta vauva-arjen kiireeseen

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli

Vauvalle tulee ikää pian 7kk (hurjaaa!!!) ja tuntuu, että tekemistä piisaa loputtomiin. Muut äidit voivat varmaan samaistua, että vuorokauden tunnit meinaavat loppua kesken, haha. Päivät ja viikot hurahtavat ohi hetkessä. Hurjinta tästä hommasta tekee se kun tietää, että mitään hetkiä ei saa enää takaisin. Tuntuu, että nopeasti vaihe vaiheen perään jää historiaan ja uutta tulee tilalle. Toisaalta se on ihan suotavaa, että yölliset hulinat ovat jääneet taakse, ainakin isommissa määrin! Vauveli nukkuu nyt aika hyvin putkeen, mutta heräilee silti 1-2 kertaa syömään. 1 kerta ei ole minusta paha ollenkaan, mutta kaksi heräilyä yössä tuntuu rankalle. 

Kiireen sanelemana en ole jaksanut juurikaan laittaa ruokaa, mikä toisaalta harmittaa, mutta aina ei tarvitsekaan jaksaa. Toisaalta tämä aika on niin uniikkia, joten on kivakin ”ulkoistaa” ruokailu välillä :D. Yölliset heräilyt on rankkoja, vaikkei ne kauaa kestäkään. Ehkä suurin syyllinen väsymykseen on kuitenkin oma iltakukkuminen. Osaisinpa mennä nukkumaan edes klo 22, mutta liian usein olen puhelimella/ katson telkkaria vielä puolilta öin. Yllätän itseni myös usein siivoilemasta tai touhuilemasta jonkun muun yhtä järkevän asian kimpussa.

..mutta palatakseni takaisin ruokaan, niin toisaalta onneksi ”ulkona syöminen” ja take away ruoan ei tarvitse tarkoittaa huonoja valintoja. Picadelin salaattibaarit ovat loistava esimerkki tästä ja näin kiireisenä sekä menevänä äitinä sitä voi vaan huokaista kiitollisena, että onneksi Picadeli on olemassa! KIITOS! Oma lähi salaattibaarini löytyy vain 200 metrin päässä. Sun lähimmän Picadelin salaattibaarin näet täältä (sivun alhaalta)!

Luovuus ei kuki väsyneenä

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin väsymys ja tässä mielentilassa ruoanlaitto ei ole kovin antoisaa tai kivaa. Ei ainakaan kovin luovaa. Picadelin salaattibaarista sen sijaan voi napsia vuoronperään herkullisia ja raikkaita aineksia pelkistetyistä kasviksista erikoisempiin kombinaatioihin. Proteiinin ja hiilarin voi napata sen hetkisen mieltymyksen mukaan. Helppoa ja vaivatonta. Enää tarvitsee jaksaa vain syödä! Väsyneenä ihminen ei myöskään aina jaksa tehdä fiksuimpia valintoja kaupassa, mutta salaattibaarista sen sijaan saa helposti koottua terveellisen annoksen, josta löytyy kaikki hyvä ja tarpeellinen meidän kehoa ravitsemaan. Eli kunhan muistaa Picadelin salaattibaarin, niin kaikki hyvin! 😀 Mä oon itse sellainen ihminen, että väsyneenä ( ja hormonien hyrrätessä) tekee mieli hirmuisesti herkkuja. Onko muita kohtalotovereita? 

Väsymyksestä huolimatta on ollut ihana seurata vauvan kehittymistä. Se on hurjan antoisaa nähdä miten pieni iloitsee vaikkapa eteenpäin ryömimisestä (helatorstaina 13.5 tämä taito konkretisoitui!) tai syömisestä! Vauveli himoitsee välillä aika hanakasti mun salaattikulhoa. Hetken saa poika odotella omaa picadeli salaattiansa, mutta sitä varmasti piisaa sitten kun sen aika on! Mennään eväsretkelle luontoon kesäisin. Voi, miten ihanaa!

Iloa päiväänne!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti