Vauvan kanssa ensimmäistä kertaa lentokoneessa!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Lähdettiin meidän toiseen kotiin Malagaan pitkästä aikaa. Meillä oli itse asiassa jo liput tammikuulle, mutta kuukausi kerrallaan siirsimme niitä eteenpäin. Nyt vihdoin pääsimme matkaan, jee! Koronan suhteen tilanne on hyvä Aurinkorannikolla ja maan hätätilakin loppui toukokuun alkupuolella. 

Vauvan passi hankittiin jo hyvissä ajoin ja hakemisessa ei ollut mitään sen erikoisempaa kuin aikuisen passissakaan. Passikuvassa vauveli istui mun sylissä ja netissä tehtävän hakemuksen kanssa täytyi käydä poliisiasemalla näyttäytymässä. Se oli maailman helpointa ja homman hoitamiseen meni ehkä minuutti. 

Lento meni tosi hyvin ja kaikki oli sujuvaa

Lentoa sen sijaan jännitin hurjan paljon, mutta kaikki meni tosi hyvin. Oli ensinnäkin ihan sellainen olo, että matkustan ensimmäistä kertaa elämässä. Perhosia oli vatsassa vaikka muille jakaa. En edes muista milloin olisi ollut viimeeksi vuoden tauko lentämisestä! Koronan suhteen kentällä oltiin tarkkoja, mutta koko prosessi oli silti järjestetty sujuvasti. Luonnollisestikin kentällä ja koneessa oli maskipakko. Matkalaukkujen jättämisen yhteydessä tehtiin check in ja näytettiin todistukset negatiivisesta koronatestistä, jonka Espanja vaatii kaikilta Etelä-Suomesta saapuvilta. Espanja vaatii myös jokaiselta matkustajalta erillisen terveyskyselyn, jonka täytimme etukäteen netissä. Helpoiten homma hoituu kun lataa SpTH applikaation ja saa sitä kautta QR-koodin puhelimeen screenshottina. Tätä näytetään Espanjan päädyssä viranomaisille. Terveyskyselyn saisi täyttää myös paperisena lentokoneessa, mutta silloin saattaisi joutua odottelemaan pidempään Espanjan päädyssä. Suosittelen siis appia! Koronarokotuksien suhteen ei siis ole vaatimuksia lennolle tai Espanjaan, enkä osaa sanoa vaaditaanko rokotetuilta testiä. Rokotetodistus todennäköisesti otetaan pian käyttöön ja sillä varmaan vältetään testit. Tämä kannattaa varmistaa Finnairilta ja kohdemaan ohjeista!

Helsinki-Vantaan lentokentän lastenhoitohuone on tosi kiva!

Turvatarkastuskin meni tosi jouhevasti vauvan kanssa, koska päästiin lapsiportista eli ei tarvinnut jonotella (tosin ei ollut muutenkaan ruuhkaista).

Vauva kulkeutui hyvin babybjörnin kantorepussa koko lentokentällä oleilun ajan. Kätevää, kun saa kädet vapaaksi! Imetin T2:sen yläkerrassa lastenhoitohuoneen läheisyydessä. Kaikki tuntui ihanan helpolle! Jopa imetys meni niin nappiin kuin olla ja voi. Sitä nimittäin vähän jännitin ennakkoon, koska viime aikoina on ollut haasteita sen suhteen. Vauva ei millään malta keskittyä syömiseen, vaan haluaa tehdä kaikkea muuta ja rimpuilla pois. Hermoja on koeteltu, mutta olen niin iloinen ja kiitollinen, kun imetys on onnistunut näinkin kauan! 

Suositus Stokken Bedboxille!

Finnairin lennolle ostettiin takarivistön kolme paikkaa ja Leolle hankittiin AT-Lastenturvasta Stokken Bedbox, joka soveltuu matkoille vauvan nukkumapaikaksi tai isommalle lapselle istumapaikaksi (soveltuu 0-7v).  Samassa kompleksissa on myös tilaa vauvan käsimatkatavaroille (mukana oli vaippoja, harsoja, puhdistusliinoja, hoitoalusta, muutama lelu, Green Planet Astronauts kauravälipaloja ja varavaatteet). Matka tosiaan taittui sukkelaan, kun vauva nukkui välillä siinä ja sai olla miten päin halusi. Vaipanvaihto luonnistuu myös kätevästi tällä alustalla. 

Bedbox mahtuu lentokoneen penkin alle ja pakkauksessa tulee tarroja, joilla saa itse koristella laukun! Säilytystilaa löytyy myös hieman käsimatkatavaroille.

jep, miten päin haluaa..:D

Lentokoneen kohina muuten nukuttaa vauvan super hyvin. Toimii myös minuun! 😀 Valittiin päiväunien aikoihin sijoittuva lento, mutta uskon, että kohinan takia olisi nukahtanut mihin aikaan tahansa! Nousun aikana imetin vauvaa ja siihen sitten nukahti. Voi söpöys. Syliin nukahtamista ei olekaan ihan hetkeen tapahtunut! Imetys (tai pulloruokinta) nousun ja laskun aikana auttaa vauvan korviin. Meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmaa sen suhteen! Vauva on muuten nousun ja laskun aikana aikuisen vyöhön kiinnitetyssä turvavyössä, mutta silti helposti pystyy imettämään.

Pieni oli innoissaan lentokoneessa! Äitiinsä tullut! Välillä hän hyppi niin kovasti, että sai jännittää vetääkö edessä olevan tukasta 😀

Perillä Malagan kentällä huolelliset turvatoimet jatkuivat ja maahan saapuvilta tosiaan tarkistettiin se terveyskysely. Kaikilta mitattiin myös kuume lämpökameroiden läpi kulkiessa. Kuitenkin kaikki sujui tosi nopeasti, ei ollut jonoja yhtään! Pääsimme siis helposti hyppäämään kentällä omaan autoon.

Koko lentomatka meni tosiaan niin sujuvasti, että ehdin jopa kirjoittaa tämän blogitekstin melkein loppuun, haha. Ja hei, tuli muuten vielä yleisesti lentämisestä mieleen, että Finnairilla oli tosi järkevästi järjestetty poistuminen koneesta eli päästiin lähtemään pari riviä kerrallaan. Ei siis sillä perinteisellä tyylillä, että kaikki pompataan samaan aikaan pystyyn ja ollaan jumissa toistemme edessä! Tämä voisi olla aina käytössä, koronasta huolimatta. Täytyy myös kiittää ihania lentoemäntiä, kun auttoivat ensikertalaisia vauvan kanssa. Tuli tosi turvallinen olo! 

Hiphei ja palaillaan taas!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Elli 2.6.2021 - 07:07

Ihanaa että kannat! Kannattaa tutustua ergonomisiin kantoreppuihin, missä paneeli tulee polvitaipeesta toiseen ja lapsi ei roiku jalat suorana. Ergonominen kantoväline on etenkin lapselle mukavampi ja turvallinen

Reply
Vauva 7 kuukautta - miten menee? - Elina Ada Sofia 15.6.2021 - 17:06

[…] Hyvinvointi ja lifestyle […]

Reply

Jätä Kommentti