Imetyksen haasteita

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Imetyksen haasteita on monenlaisia ja useimmiten kuulee puhuttavan sellaisista, että maitoa ei tule kunnolla tai vauva ei saa otetta rinnasta..

..mutta haasteita voi olla senkin suhteen, että maitoa tulee ”liikaa” ja vauhdilla. Vauvan on tällöin vaikea hallita maidon juomista ja hengittämistä. Tämä jälkimmäinen kuvaa hyvin meidän imetystä tällä hetkellä ja sama oli itse asiassa esikoisenkin kohdalla. Nyt tuntuu kuitenkin astetta hankalammalle ja otin asian esille jo neuvolassa. Imetyksen suhteen ei siis kannata jäädä yksin, vaan suosittelen pyytää rohkeasti apua. Imetyksentuki.fi nettisaitilta löytyy paljon vinkkejä ja juurikin neuvolasta voi saada apua. Vauva siis välillä irroittaa otteensa tosi nopeasti rinnasta, kakoo, ärsyyntyy, vetää henkeen yms kun imetän. Ja samalla näen miten maitoa oikein suihkuaa tai valuu. Ihan sairaan ärsyttävää, etenkin pienestä vauvasta. Itse myös kastun maitooni 😀

Nyt vauva nukkuu ihan kivoja 4 h pätkiä, niin tässä ajassa tissit ehtii muuttua suoraan sanottuna tiiliskiviksi. Se on oikein kuvaava termi.

Sen lisäksi, että vauva meinaa välillä tukehtua, tämä nielee paljon ilmaa ja se aiheuttaa masuvaivoja. Tällöin väliröyhöutys auttaa joskus, mutta ei aina. Välillä ilma ei vaan tunnu tulevan ulos..

Apuja imetykseen, kun maitoa tulvii:

-Pumppaa / lypsä alkuun pois vähän esim harsoon tai lavuaariin(helpottaa painetta). Helpommin sanottu kun tehty. Välillä vauvalla on jo niin kiire syömään, että ei vaan ennätä. Toisinaan taas pystyy ennakoimaan myös.

-Imetä takakenossa (nojaa johonkin).

Tää on musta varmaan helpoin toteuttaa (ainakin kotona), mutta jos ollaan tuolla jossain menossa niin aina ei saa sitä mukavinta asentoa.

-Vauvan imetys siten, että tämä on pystyasennossa (ei ehkä toimi ihan pikkuisen vauvan kanssa, mutta sellaisen joka osaa jo tukea niskaansa)

-Paina rinnan päältä kämmensyrjällä mahdollisimman läheltä nännipihaa kovimman herumisen aikana.

Onko muilla samoja imetyksen haasteita?

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti