Helppo marjapiirakka

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Marjapiirakka on perinteinen herkku, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja uppoaa helposti mahaan kuin mahaan. Itsehän söin puolet piirakasta yhdellä istumalla, taivaallisen makuista kerrassaan! Käytin pohjan tekemiseen mantelijauhoja, joka on ravinnerikkaampi kuin tavan vehnäjauho. Mantelijauho tuo myös omaa särmää makuun, vaikka onkin itsessään mieto. Suosittelen testaamaan, se sopii niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan! Mantelijauho on lisäksi vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja runsasproteiininen.

Marjapiirakka

Takina:

  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • Ripaus vaniljaa
  • 1 kananmuna 

Vaniljainen täyte:

  • 1 prk vaniljarahkaa (esim Valio)
  • 1 kananmuna
  • Noin 0,5 dl sokeria

Mustikoita ja vadelmia (mä käytin pakaste)

Tee näin: Vatkaa muna ja sokeri, lisää sitten sulatettu voi, jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkapohjaan. Täyte valmistuu yhtä yksinkertaisesti eli sekoita vaniljarahka, sokeri ja muna keskenään. Ripottele osa marjoista taikinan päälle ja kaada täyte sekaan. Mä ripottelin loput marjoista vasta viimeisenä niin saa kauniimman näköisen piirakan. Marjapiirakka saa olla uunissa noin 20-30 min 200 asteessa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Mä ostin marjapiirakkaa varten vielä vaniljakastikkeen, mutta mun mielestä se ei enää sitä tarvinnut. Niin hyvää sellaisenaan!

Kuka meinaa testata tätä reseptiä?

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

5 kommenttia

Teija 6.1.2021 - 11:09

ja mikähän oli paistolämpötila?

Reply
Elina Ada Sofia 6.1.2021 - 12:57

Hyvä kysymys, 200 astetta. lisäsin sen nyt tekstiin! 🙂

Reply
Mari 14.8.2021 - 18:55

Hei

Kuinka paljon rahkaa. Yksi purkki, desim?

Reply
Elina Ada Sofia 23.8.2021 - 21:18

Yksi prk, 200 g esim valio vanilja 🙂

Reply
Anneli 27.9.2021 - 08:39

Onpa hyvä ohje, kiitos!

Reply

Jätä Kommentti