Hyvinvointia tukevat rutiinit arjessa

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Suomen Bioteekki

Syksy on saapunut ja arki rullaa täysillä varmasti suurimmalla osalla meistä. Rutiinit korostuvat itselläni arjen melskeessä, koska ne auttavat rytmittämään päivää ja lisäävät jaksamista. Mä jäin elokuussa hoitovapaalle, mikä tarkoittaa itsellenikin sitä, että työt ovat alkaneet vauvan hoidon ohella. Onneksi kuitenkin yrittäjänä saa vapauden vaikuttaa aikatauluihin sekä työmääriin – en halua, että kuormitun liikaa. Välillä vauva-arki on kyllä aikamoinen viidakko tasapainotella töiden, oman ajan sekä yhteisen ajan välillä. Niin, ja levätäkin täytyisi muistaa! Suosittelen panostamaan riittävään uneen sekä monipuoliseen ravintoon ja täydentämään palettia laadukkailla vitamiineilla. Hauskanpito ja nauraminen ovat myös itselleni tärkeitä voimavaroja arjessa. Huumori on pelastanut monta päivää!

Bioteekin Super -sarjan tuotteet tukemassa arjen hyvinvointia

Mun arjen jaksamista on ollut tukemassa Bioteekin Super -sarja jo useiden vuosien ajan ja olen iloinen, että saan tehdä yhteistyötä tämän suomalaisen perheyrityksen kanssa. Laatu ja luotettavuus ovat Suomen Bioteekin kulmakiviä. Tuotteiden suunnittelussa ollaan huomioitu nimenomaan se, että ne on tehty meitä suomalaisia varten ja hintakaan ei päätä huimaa. Asutaan pimeässä pohjolassa ja tarvitsemme eri tavalla esimerkiksi D-vitamiinia pitkän talvikauden takia. D-vitamiini mm. mahdollistaa kalsiumin imeytymisen ja vahvistaa luustoa.

Bioteekin Super -sarja on jatkuvasti kehittyvä, laaja ja vahva vitamiini- sekä kivennäisainesarja. Mun arjessa mukana ovat D-vitamiini, monivitamiini, sinkki, C-vitamiini sekä B-vitamiini. 

Riittoisa ja helposti annosteltavissa oleva Super D-tippa on lisäksi ollut käytössä vauvallamme. Tämä ei ole aiheuttanut ollenkaan masuvaivoja, joten suosittelen testaamaan! 

Bioteekin Super monivitamiini on mun mielestä aivan super näppärä, koska yhdestä kapselista saat helposti kattavan määrän erilaisia vitamiineja ja hivenaineita. Tämä on sinulle, joka haluat saada kaiken yhdestä purnukasta.

B-ryhmän vitamiinit ovat myös sellaisia, joiden saantiin on hyvä kiinnittää päivittäin huomiota, sillä vesiliukoisuutensa takia ne eivät varastoidu elimistöön. B-ryhmän vitamiinit ovat tärkeitä hermoston (ajattelu!) , hormonitoiminnan sekä immuunijärjestelmän kannalta. B-vitamiinit lisäksi auttavat vähentämään väsymystä, joten näin syksyllä erityisesti nappaisin tätä extrana purkista. Syksyllä saapuva pimeys väsyttää ainakin itseäni entisestään. 

Sinkki on tärkeä elimistömme hormonitasapainolle, vastustus- ja oppimiskyvylle sekä ihon, hiuksien, kynsien, luuston ja näön hyvinvoinnille. Elimistössämme sinkki ja kupari kilpailevat samoista imeytymispaikoista, joten on tärkeää, että saadaan molempia kerralla.

C-vitamiini on B-vitamiinien tavoin vesiliukoinen ja näin ollen sitä on saatava joka päivä ravinnosta. C-vitamiini on tärkeä antioksidantti eli se suojaa solujamme hapettumiselta. Se on mm. myös tarpeellinen immuunipuolustuksellemme sekä kollageenin muodostumiselle. C-vitamiini muuten tehostaa raudan imeytymistä – tämä on hyödyllinen tieto suunnitellessa päivän aterioita.

Bioteekin Super -sarjasta löytyy monia erilaisia vitamiineja.

Rutiinit auttavat jaksamaan

Rutiinit ja niiden merkitys korostuvat myös syksyn saapuessa ja arjen käynnistyessä uudelleen. Hyvät ja toimivat rutiinit helpottavat arkea huomattavasti ja lisäävät hyvinvointia. 

Mulle hyvinvointia tukevia rutiineja ovat:
  • Nukkumiseen panostaminen
  • Ravitsevaan ravintoon panostaminen (herkuttelua unohtamatta) 
  • Suomen Bioteekin Super -sarja menossa mukana. Otan useimmiten vitamiinit aina aamuisin runsaan veden kera.
  • Liikkuminen itselle mieluisalla tavalla – tehkää sellaista liikuntaa, joka saa aikaan energisen ja hyvän fiiliksen. Mulla toimii erityisesti ulkoilu ja lihaskuntotreeni. Ja parhainta on jos pääsen heti aamusta liikkumaan!
  • Ystävien näkeminen säännöllisesti. Ystävien kanssa vaihdetut ajatukset ovat kultaa!

Mitkä on sulle hyvinvointia tuovia rutiineja ja mitä vitamiineja sä käytät arjessasi?

Tsekkaa instagramistani @elinaadasofia arvonta, jossa voit voittaa Suomen Bioteekin Super-sarjan vitamiineja!

Bioteekin Super –sarjan tuotteita voi ostaa luontaistuotekaupoista (esim. Life, Ruohonjuuri), -osastoilta (esim. Sokos) ja valikoiduista apteekeista.

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti