Vauvan eka flunssa ja koronatesti

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Nyt on sekin koettu, mille tuntuu, kun oma vauva sairastaa. Vauvan flunssa on kyllä sydäntä särkevää. Aivastuksia ja yskimistä vuorotellen sekä viimeinen naula arkkuun eli korkea kuume. Äitinä ottaisin tietysti kaikki taudit mielummin itselleni – tätä sanoi oma äitinikin, kun olin pieni ja sairastin. Nyt ymmärrän mille se tuntuu.

Tavallista itkuisempi ja tyytymättömämpi vauva

Eräänä yönä vauva oli itkuisempi kuin normaalisti ja kuume näyttikin olevan 38.5. Buranalla ja panadolilla kuume saatiin laskemaan, mutta nousi sitten iltaa kohden uudelleen useamman päivän ajan ennen kuin kävimme Lastensairaalassa lääkärissä ja otettiin verikoe sekä koronatesti. Ajatus koronatestin ottamisesta kirpaisi hetken sielua, mutta onhan sellainen otettava K:n poissulkemiseksi ja onneksi se ei kestä kauaa. Samalla pieni muuten huusi ehkä selvimmin ikinä ÄITI. Se oli liikuttavaa, vaikka toki ilkeetä, kun toisesta tuntui kurjalle. 😄❤️

Onneksi koronaa ei todettu ja tulehdusarvot oli sitä luokkaa, ettei antibioottia tarvinnut aloittaa. Lepoa siis vaan ja paljon nestettä. Räkatauti on tosi kurja, sillä se vaikuttaa heti uniin. Uni kuitenkin tukee paranemista, joten tärkeää yrittää saada vauva nukkumaan myös päiväunia. Meillä oli flunssan aikana paljon haasteita unien suhteen, mutta onneksi heti tervehdyttyä alkoi helpottaa.

Hyviä vinkkejä vauvan tukkoisuuden helpottamiseksi:

  • Physiomer Baby nenähuuhtelusuihke tai Natrium Chlorid-nenätipat (halvempi)
  • Äidinmaitoa muutama tippa vauvan nenään (Ihme aine!)
  • Höyryhengitys esim. suihkussa 
  • Nenäniistäjät ja imulaitteet
  • Paljon nestettä, lepoa ja halauksia <3

Tsemppiä sinne kaikille nuhanenille! 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti