Korona ja raskaus – näin tauti eteni minulla!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Niin se korona vaan löysi tiensä tännekin. Jos jotain positiivista, niin aika hyvin onnistuttiin välttelemään pari vuotta, vaikkei olla mitenkään eristäydytty (paitsi silloin ihan alussa). Ollaan oltu Espanjassa useaan otteeseen (toki varovaisesti) ja nähty ystäviä.

Näin korona eteni

Oireet alkoivat mulla ihan puskista. Ensin outo olo päässä, jonka ajattelin liittyvän vain siihen, kun en ollut ulkoillut 1,5 vuorokauteen. Tiedättekö, siis sellainen fiilis, kun ootte liian kauan sisätiloissa. Tämän tuntemuksen takia tein kuitenkin testin ja kaksi viivaa tärähti tikkuun. Seuraavaksi alkoi raju nuha (oikeesti elämäni rajuin!!), painon tunne rintakehässä, yskää (ei kovin paha) ja aivan jäätävä jäsenten kolotus. Tätä kaikkea seurasi yli 38 asteen kuume, johon heräsin 4 h päiväunien jälkeen. Tässä vaiheessa aloin miettiä kuumeen alentamista, koska raskaana ei saisi päästää kuumetta liian korkealle. Ajattelin myös, että onneksi alkuraskaus on jo ohitettu (alkuraskaana yli 38,5 asteen kuume voi lisätä sikiövaurion riskiä), mutta ei olla myöskään ihan loppusuoralla. Jos siis täytyisi sanoa paras aika sairastaa korona, niin se on varmaan juurikin tämä keskiraskaus. Nyt on viikkoja 20+4. Kuumeen lisäksi viimeisiä oireita oli kamala päänsärky sekä kurkkukipu. Onneksi näitä ei kestänyt kuin yhden vuorokauden.

Tänään on viides päivä diagnoosin tekemisestä ja olo tuntuu tosi hyvälle. Oikeastaan normaali, mutta väsyneempi. Oura on näyttänyt aika huonoja tuloksia palautumisesta, koska leposyke on korkealla ja hrv-tasapaino päin prinkkalaa. Eilen mulla oli jo oikeastaan eka oireeton päivä ja jaksoinkin puuhastella kaikkea! Mikä ihana fiilis! Ihmeellistä miten rajusti kaikki alkoi ja tuntui, mutta meni nopeasti ohi! Täytyy vielä koputtaa puuta, ettei tule jälkitauteja. Kokonaisuudessaan siis oireet oli tosi rajuja ja kesti kaksi päivää.

Maku-ja hajuaisti outoja

Sitten näihin ei niin ”vakaviin” oireisiin. Maku- ja hajuaisti eivät ole kuitenkaan ihan normaaleja. Kahvi ei maistu kahville ja rakastamani nuudelit ei enää olleet samoja. Jäätelö kuitenkin maistuu hyvälle. Ehkä joku erilainen viba siinä on, mutta syödä voin silti. Kakkavaippaa en haista, mikä on osittain positiivista.. :D. Koko raskauden mulla on ollut pettämätön hajuaisti, siis hyvin terävä! Outoa, että nyt kaikki haisee samalle neutraalille.

Koronarokotteet

Koronarokotteita mulla on kaksi kappaletta, mutta edeltävästä alkaa olla jo 6kk. Otin 2.rokotteen noin kuukausi ennen raskautumista. Mutta tiedä siis miten olisi vaikuttanut, jos olisin ehtinyt ottaa jo kolmannen. Nyt kolmannen saa ilmeisesti 6 kk päästä sairastumisesta. Kävin virallisessa pcr-testissä, jotta jäi nyt mustaa valkoiselle ja sain ohjeita kuinka toimia raskaana ollessa. Neuvolan kautta kartoitettiin riskit veritulppaa varten. Mulla ne ei täyttyneet, joten ei tarvinnut aloittaa verenohennusta.

Miten muilla mennyt korona raskaana ollessa? Ootteko selvinneet ”helpolla”?

Ps. Koronatestin tekeminen on lähes yhtä jännää kuin raskaustestin teko 😀

Ihanaa viikonloppua kaikille!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti