Vauva-arjen tarvikkeet – mitkä ovat meille tarpeellisia?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

..ja entä mitä tehdään toisin verrattuna edelliseen vauva-arkeen? Vauva-arjen tarvikkeet sekoittaa helposti pään ensikertalaisvanhemmilta ja toivon, että näistä vinkeistä olisi teille hyötyä!

Muistutan myös heti tähän alkuun, että tämä postaus pohjautuu minun kokemuksiin ja meidän perheen näkökulmaan. 🙂 Kertokaa ihmeessä teidän kokemuksia ja suosikkejanne myös kommenttiboksiin! Me ollaan säästetty lähes kaikki esikoisen tavarat ja vaatteet, joten hyödynnetään niitä aika pitkälle. Rattaat taitaa olla ainoa sellainen pakollinen hankinta, koska tarvitaan tuplat. Niistä lisää alla!

Vauva-arjen tarvikkeet

Me saatiin tämä Baby Björn sitteri lahjaksi noin 4kk iässä, mutta ehdottomasti olisi ollut tarpeellinen jo heti syntymästä. Sitterin kaltevuutta voi säätää ja sitä voi keinuttaa esim. jalalla, kun itse istuu sohvalla. Tähän pieni vauva voi myös nukahtaa helposti! Leo tykkäsi tästä tosi paljon! Kätevä pitää vauvaa tässä sillä välin kun itse kokkailee keittiössä tai vaikka treenatessa, vauva voi tarkkailla mitä puuhastellaan. Sitterissä ei kuitenkaan kannata pitää vauvaa liikoja, jotta saa myös jumppausta eli lattialla oleminen best!

Leikkimatto – meillä on sellainen klassisen tyylikäs sisustukseen sopiva, mutta nyt otettaisiin ehdottomasti sellainen värihirviö. Värit kiinnostavat vauvaa ja on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin klassisen kaunis vaalea leikkimatto. Leikkimatto oli meillä tosi tarpeellinen!

120 cm sänky vauvalle. Meillä oli alkuun sellainen 85 cm pitkä vauvasänky, mutta nyt hankittaisiin suoraan jo isompi. Leo kasvoi niin nopeasti, että kahden kuukauden jälkeen oli jo kiire saada isompi. Kuitenkin tuollaista 120 cm sänkyä voi ”pienentää” esim vauvan vartalotyynyllä. Alla kuva.

Tää sänky on meillä edelleen käytössä ja menee vielä tovin, kohta voikin laidan irroittaa!

Kuvan vartalotyynyjä saa ainakin Jollyroomista!

Hoitoalusta – meillä ei ole ollut oikein ikinä tilaa hoitopöydälle, niin hoitoalusta kylppärissä on tosi kätevä.

Tää kuva on meidän vanhan asunnon kylppäristä. Uudessa kodissamme on sellainen taso pesukoneiden päällä ja paremmin tilaa kaikelle vauvatarvikkeelle. Kaikki kannattaa olla mahdollisimman lähellä käden ulottuvissa.

Unipussi! Tämä heti mukaan synnärille! Me hankittiin swaddle up kapalopussi noin 2kk iässä ja se auttoi uniin tosi paljon. Perinteinen kapalointi ei toiminu meillä ollenkaan, vaan vauva riuhtoi itsensä siitä aina irti. Näitä on hyvä olla pari kappaletta jos toinen sotkeutuu. Löytyy kesävauvoille ohuempana sekä talvivauvalle paksumpana versiona.

Unipesä – tämä oli erittäin toimiva esikoisen kanssa ja kokeillaan juniorillekin, että viihtyykö. Helppo nukkuma-alusta, jota voi siirtää paikasta toiseen.

Rattaat! Nyt meille tulee cybexin tuplat! Olen rakastunut Cybexiin merkkinä ja muistan kun esikoisen vauva-aikaan kadehdin ystäväni priameja..ne oli niin hyvän oloiset ja mukavat työntää. Me päästiin itse tutustumaan Cybexin maailmaan vasta viime syksynä matkarattaiden kautta ja ne oli ja ovat edelleen hitti! Nyt meille on tulossa Cybex Gazelle S tuplarattaat, koska uskon niiden palvelevan meidän perhettä parhaiten. Meille tulee myös Cybexin turvakaukalo autoon, joten sen saa näppärästi kiinni rattaisiinkin. 

Imetystyyny – tällä kertaa päädyin teidän ihanien seuraajien suosituksesta Doomoo Buddy -tyynyyn ja se on ihana! Nyt käytän sitä myös vartalotyynynä öisin.

Rintapumppu – jos imetys sujuu yhtä hyvin nyt kuin esikoisen kanssa niin tulee todella tarpeeseen. Kätevää, kun saa pumpattua maitoa jemmaan ja ylläpidettyä ”tuotantoa” jos ja kun tulee erilaisia vaiheita imetyksen suhteen. Haluaisin imettää sinne vuoden ikäiseksi asti. <3

Itkuhälytin – nukutamme varmasti vauvaa parvekkeelle / mökillä ulos, joten itkuhälytin on erittäin tarpeellinen! Ulkona vauvat useimmiten nukkuu hyvin raittiin ilman takia! 

Amme (ja ammetuki) kylvetystä varten. Tuen kanssa kylvettäminen on tosi helppoa.

Harsoja reilusti. Jos vauva sattuu olemaan puklailevaa sorttia, niin harsoja tarvitaan! Niillä voi myös kuivata herkkää ihoa, kääriä peitoksi, imetyssuojaksi jne. 

Kantoreppu tulee nyt varmasti enemmän käyttöön kuin esikoisen kohdalla. Uskon, että kesävauvalla se on parempi, ainakin omia mieltymyksiäni ajatellen ettei tarvitse laittaa takkia enää siihen päälle. 

Vaatteita kohtuudella, ei kannata hamstrata! Loppupeleissä sitä ei tiedetä minkä kokoisena vauva tulee syntymään ja meillä kävi niin, että ihan pienimmät koot jäi käyttämättä. Vaatteita pääsee hakemaan sittenkin, kun vauva on syntynyt.

Meidän kohdalla kävi myös niin, että vauva ei hyväksynytkään tutteja eli oltiin ostettu niitä turhaan ja aivan liian monta.

Mitä muuta tehtäisiin toisin? Ei kannata stressata vauvan unesta! Pienellä vastasyntyneellä ei ole vielä rytmiä, joten siihen voi juurikaan vaikuttaa. Uskon myös, että heti alkuun on eri tavalla varmuutta vauvan käsittelyssä ja yleisesti toimimisessa. Musta on ihanaa, että meille tulee nyt kesävauva, joten ulkoilu on helpompaa kuin talvivauvan kanssa. 

Multa kysytään myös useasti, että jännittääkö kun kotona on kohta kaksi pientä. Pakko myöntää, että jännittää. Uskon kuitenkin, että kaikki tulee menemään omalla painollaan ja uuteen arkeen oppii nopeasti. Ikäeroa lapsille tulee 1 v 9 kk. 🙂

 

Iloa viikkoon ja kuullaan taas,

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti