Lasten kanssa aurinkorannikolla

Lasten kanssa aurinkorannikolla

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

..eli Suomen eteläisimmässä kaupungissa! On tää niin kotoisa paikka suomalaisine palveluineen ja Suomi-kaupasta löytyvät irttarit takaavat viimeistään sen kotifiiliksen. Mites lasten kanssa oleilu täällä?

Mun mielestä ylipäänsä parasta on jo se, että ei ole sellaista samanlaista pukemisrumbaa mitä pakkaskeleillä. Toki tammi – maaliskuu ovat viileähköjä, mutta toppahaalareita ei sentään tarvita! Ja aurinko paistaa. Valon näkeminen on mulle se kaikista tärkein juttu. Piristää niin paljon mieltä. Ollaan nyt saatu nauttia Espanjasta 2,5 kk, melkein jo 3kk ajan. Ajatella, Sofia on kohta ollut enemmän elämästään Espanjassa kuin Suomessa. 

Mutta palataanpa itse aiheeseen. Oon saanut paljon kyselyitä instagramissani @elinaadasofia, että mitä täällä voisi lasten kanssa tehdä, onko lapsiystävällisiä ravintoloita jne.

Mun mielestä täällä lähes jokainen ravintola (jossa ollaan käyty)on lapsiystävällinen, kuten ihmiset yleensäkin. Täällä rakastetaan lapsia ja jopa sellaiset kovis prätkämiehetkin alkaa leperrellä pikku pilteille. Aika ihanaa! Joka paikassa on oltu tosi avuliaita ja tarjouduttu nostamaan rattaita jne. Siinä missä suomalainen kattoo paheksuvasti uhmakohtauksen saanutta taaperoa, espanjalainen tulee hauskuuttamaan ja keksimään kaikkea kivaa. Parasta! Äideille ja iseille tehdään olo mukavaksi ja ei tosiaan tartte hävetä. Paikallisista huokuu lapsirakkaus!

Lemppari ravintoloita (rentoja!)  on mm. Go Green Fuengirola (junakadulla Los Bolichesissa), Cafe Nomad, La Bohemia Copa De Oro, The Munchies (burgerimesta!), The Dak Burger (La Cala ja Malaga) ja Pasapalo (Miramar kauppakeskuksessa).

Tärkeä kysymys on myös mistä löytäisi sopivanlainen asunto. Suosittelen liittymään esim Costa Del Solin asunnot -fb ryhmään ja tiedustelemaan sieltä. Jos jotain erityistä paikkaa pitäisi suositella, niin itse tykkään junan varrella olevista isommista paikoista kuten Benalmádena, Fuengirola ja Malaga. Autojen vuokraamisesta meillä ei ole kokemusta, niin en sen suhteen osaa neuvoa. Toki siis kivoja paikkoja on Fuengirolasta länteenkin päin, esim Marbella. Takseista lastenistuimilla ei ole kokemusta, mutta olen kuullut, että niitä on aika hankala saada. Jos joku tietää niin voi kertoa kommenttiboksissa! Anyway, jos asuu junaradan varrella niin helppo kulkea Fuengirola – Malaga väliä. Lentokenttä on myös yksi pysäkeistä. Bussit myös ajelevat pitkin A7 moottoritietä, mutta itse en ole niillä huristellut. 

Tekemistä lasten kanssa?

Fuengirolasta löytyy paikallinen hoplop eli Kiddo lounge. Täällä on temppurata ja tramboliinit sekä rauhallisempi leikkialue, jossa mm. leikkikeittiö. Järjestetään myös erilaisia kerhoja ja tapahtumia lapsille! Tykästyttiin kovin tähän paikkaan.

Kiddosta löytyy myös purtavaa! Haha ja täällä saa tietty aikuiset alkoholia 😀 

Fuengirolan sataman lähellä on Sould Park -huvipuisto, joka on sympaattisen pieni ja tarjoaa tekemistä tunniksi tai pariksi. Parin tunnin ihmettelyn tarjoaa lisäksi keskustan tuntumassa oleva Bio Park-eläintarha.

Meillä ollut käytössä Cybexin Eezy S Twist 2+ matkarattaat ja ne on super! Eivät mene matkustamoon sisälle, mutta muuten ominaisuuksiltaan mitä parhaimmat!

Benalmadenassa on isommille lapsille huvipuisto nimeltä Tivoli Wolrd ja samassa yhteydessä on näköalahissi vuorille. Benalmádena itsessään on myös kivaa aluetta ja siellä voisin jopa asuakin. Rantaa pilvin pimein, kauniit vuorimaisemat Arroyo De La Mielin juna-aseman kupeessa ja iso lintupuisto tarjoaa nähtävää ja tekemistä.

Leikkipuistoja on ainakin Fuengirolan alueella tosi kivasti ja nämä lapsille tarkoitetut alueet tunnistaa värikkäistä aitauksista. Rannoillakin on lasten leikkialueita. Rantaviivaa myöten kulkeva Paseo Maritimo on lisäksi vaan niin kiva lenkkeilyyn. Harmittaa ihan ettei otettu tuplarattaita mukaan eli en päässyt yksin molempien lasten kanssa ulkoilee.

Nähtävää? Mijas Pueblo sekä Benalmádena Pueblo ovat kivoja paikkoja. Eritoten Mijas Pueblon kauniit maisemat (auringonlaskut!) jäävät mieleen ja suklaatehtaassa voit maistella omatekemää suklaata.

Malagasta tykkään myös tosi paljon. Siellä saa helposti vierähtämään päivän jos toisenkin kierrellen ja ihastellen vanhaa kaupunkia sekä satamaa.

Mitäs muuta?

Kaikki lastenhoitoon tarpeellinen löytyy marketeista eli välttämättä ei tarvitse tuoda Suomesta mitään. Miramar -kauppakeskuksesta esimerkiksi löytyy kaikki. Ainakin juuri tästä Miramarin Carrefourista löytyy ihan matkasänkyjä, turvaistuimia ja lelujakin ruoan lisäksi. Juna – ja erityisesti bussikadulla on myös paljon vaatekauppoja. Mercadona on edullinen tai ainakin paljon edukkaampi ruokakauppa kuin Carrefour.

Tuleeko teillä jotain vinkkejä mieleen? Saa kommentoida alas! 🙂

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti