Yön yli sämpylät – helppo resepti!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Mikään ei voita itse tehtyjä sämpylöitä. Parhaita uunituoreena ja tietysti voin kera. Muuta ei edes tarvita päälle! Nämä yön yli sämpylät valmistuvat tosi helposti ja se fiilis tulee varmasti siitä, kun puolet hommasta tehdään edeltävänä iltana. Ja ihanaa, kun taikinaa ei tarvitse sen ihmeemmin vaivata, vaan pääsee helpolla! Aamupalapöytä oikein huutaa näitä sämpylöitä ja aion ottaa tästä leipomisesta joka viikkoisen tavan. Ainekset on sen verran simppeleitä, että niitä löytyy kaapista aina.

Yön yli sämpylät

Tarvitset:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kuivahiivaa
  • Noin 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa 
  • 5 dl mantelimaitoa (tai muuta nestettä)
  • Loraus oliiviöljyä
  • 1,5 dl erilaisia siemeniä (kurpitsan-, pinjan- ja auringonkukan siemeniä, Pirkalta löytyy sekoitus näitä kolmea!)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten mantelimaito & hunaja. Mantelimaidon kaadoin suoraan jääkaappikylmänä eli en lämmittänyt. Anna taikinan kohota yön yli pöydällä liinan alla. Muotoile aamulla pitkoksi jauhojen avulla ja leikkaa siitä sämpylöiksi sopivia palasia. Nostele sämpylät leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 25 minuuttia 225 asteessa. Reseptistä tulee suunnilleen 12 sämpylää.

Tehtiin tosiaan näitä sämpylöitä pariin otteeseen ja muokattiin äidin kanssa hieman reseptiä. Ensimmäisessä versiossa laitettiin mm. pelkkiä mustia seesamin siemeniä, mutta ne on aika vahvan makuisia ja tuntui, että niiden maku jopa voimistuu sämpylöiden ollessa valmiina. Hyviä kyllä nekin!

Sämpylän tuoksuista päivää sinne <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti