Vinkit vauvan uneen + alekoodi

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Unikarhu

Vauvan uni on ollut mulle suoraan sanottuna aikamoinen stressin aihe, koska se vaikuttaa luonnollisesti omiin yöuniin. Nukkumisen olen priorisoinut entisessä elämässäni hyvinkin korkealle ja onhan se nyt iso muutos, kun yhtäkkiä ei nukuta enää samalla tavalla ja unet eivät ole itsestäänselvä asia.

Alussa meillä siis nukuttiin tosi huonosti ja uskon isolta osin tämän johtuvan siitä, että ei oikein tiedetty miten vauvan unia voisi auttaa. Asian oikeassa merkityksessä tuntui, että musta tuli äiti yhdessä yössä. Kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä. Olen aiemminkin sanonut, että vauvat ovat ihan oma lajinsa 😀 …ja sitä ihmettelee, miksi vauvat eivät välttämättä vain osaa nukahtaa itsenäisesti? Miten vauvan saisi nukahtamaan helpolla ja auttamaan takaisin uneen? 

EZZYssa yhdistyy vauvan aisteja stimuloivia ärsykkeitä. Käsi rapisee, löytyy raitaa, erilaisia materiaaleja jne. Ja naama on söpö 🙂

Kohina ollut iso apu unille rauhoittamisessa 

2 kk jälkeen otimme nukutuksessa kohinan käyttöön ja se on toiminut loistavasti. Varsinkin yöunille nukuttaminen on ollut ihan super helppoa, kun puitteet ovat kohdillaan. Alempana vinkit jotka toimii meillä. Jokin aika sitten tutkin kohinan vaikutusta lisää ja törmäsin somessa E-ZZYyn , joka on todellinen vanhempien apuri mitä tulee vauvan nukkumiseen. Let me tell you…

E-ZZY uninen laiskiainen

E-ZZY uninen laiskainen on siis äitien kehittämä älykäs ladattavilla AAA -paristoilla toimiva kohinalaite, joka naamioituu söpöksi laiskiaiseksi. EZZYn rauhoittava kohina ja älykäs teknologia auttavat vanhempia sekä tietysti itse lasta nukkumaan paremmin! Kohinalla on oikeasti ihmeellinen vaikutus, mutta toisaalta taas ei ihme, koska sellaista ääntä vauva on  tottunut kuulemaan kohdussa. Ja nukahtaa siihen itse vanhempikin…

E-ZZY uninen laiskiainen päästää kolmea erilaista rauhoittavaa suhina-ääntä. White noise, Pink Noise sekä meren kohina. Suhinan kesto ja voimakkuus on säädettävissä sekä samoin käynnistymisen ajoittaminen. E-ZZY sisältää myös CRYsensorin, joka reagoi vauvan itkuun ja käynnistää suhinan tarpeen mukaan. 

E-ZZYn saa kiinni pinnasänkyyn tassuissa olevien magneettien avulla.

Meille kohinasta on ollut suuri apu erityisesti nukuttamisessa. Se rauhoittaa vauvan uneen ja auttaa uudelleen nukahtamisessa. Kunpa olisin tajunnut kokeilla kohinaa jo heti alusta asti! Voin siis lämpimästi suositella. 

E-ZZYn mukana tulevan sovelluksen avulla voit säätää suhinatoimintoa vaikkapa olohuoneesta käsin tai yöllä omasta sängystä. Valittavana on eri pituisia sekä tyyppisiä suhinaohjelmia. Meille usein riittää 15 minuuttia tai jopa vähemmän, mutta valittavana on myös 90 minuuttia yhtäjaksoista kohinaa. White noise, Pink noise sekä meren kohina ovat kaikki olleet toimivia meillä. Alla olevat kuvat havainnollistavat hieman sovellusta. 

Vinkit vauvan parempaan uneen

Vauvan unet ovat suuri mysteeri. Vauvavuoteen mahtuu erilaisia vaiheita ja välillä unia sotkee luonnollisesti esim. uusien taitojen oppiminen tai vaikkapa hampaiden puhkeaminen. Täällä juuri käyty läpi 4kk hulinoita. Kuitenkin pienillä jutuilla voi saada unipaletin toimimaan helpostikin.

Meillä on toiminut:

  • Kohina
  • Huoneen pimeys (pimennysverhot!!)
  • Sopiva noin 20 asteen lämpötila
  • Pinnasängyn reunapehmusteiden käyttö (tuo turvaa)
  • Unipussi
  • Selkeät iltarutiinit ja nukkumaanmenoaika. Meillä toimii klo 19  (+/- 30 min) loistavasti.
  • Päivällä seuraillaan vauvan väsymysmerkkejä ja laitetaan unille sitä mukaa kohinan saattelemana. Yleensä se on noin 2h-2,5 h minkä jaksaa olla hereillä.
  • Ulos nukuttaminen toimii hyvin, parveke best!
  • Uniriepu/lelu

Kun edellämainitut puitteet kunnossa, niin yleensä meillä riittää vaan se,  että vauvan laskee omaan sänkyyn ja sitten hän nukuttaa itse itsensä. Heiluttaa uniriepua naaman edessä ja nuuhkuttaa sitä 😀

Sain teille alekoodin eli jos haluatte heti ryhtyä tuumasta toimeen ja kokeilla E-ZZY laiskiaista. Koodilla elinaadasofia10 saatte -10%  alennusta E-ZZYsta täällä unikarhun verkkokaupassa. Koodi voimassa vain kolme päivää eli tiistain 13.4 loppuun asti. Kannattaa toimia heti! <3

Makoisia unia sinne <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Terkkari 15.4.2021 - 10:00

Hei, vauvaa kehittää parhaiten lattialla möyriminen. Sitterissä oloa pitäisi rajoittaa (teillä joka päivä näkyy poika instassa heilumassa sitterissä). Tässä varmasti syy myös myöhäiseen vatsalleen pyörähtämiseen. Kohta 6kk ikäisen pitäisi pyöriä jo kummankin kyljen yli sekä vatsalta takaisin selälleen.

Reply
Elina Ada Sofia 15.4.2021 - 19:12

Heippa!

Se on vain pieni osa päivää mikä näkyy instassa. 🙂 Vauva on paljon masullaan kun näin viihtyy oikein hyvin 🙂 Kehitysvaiheet ovat kovin yksilöllisiä, mutta tämänhän sinä terkkarina varmaan tiesitkin. Iloa viikkoon!

Reply

Jätä Kommentti