Terveellinen ja helppo ruokavalio? Kyllä kiitos!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadeli Suomi

Terveellinen ruokavalio ja sen koostaminen ei ole ydinfysiikkaa. Siitä ei tarvitse tehdä vaikeaa, eikä ruokailusta tarvitse ottaa stressiä. Ruokailu kuuluu elämään samalla tavalla kuin vaikkapa nukkuminen. Elämän tärkeitä peruspilareita, joita ilman emme tulisi toimeen. Ruuasta saa ja kuuluu nauttia. Olen myös sitä mieltä, että kun itseen suhtautuu positiivisesti ja arvostaen, on helpompaa tehdä terveellisempiä valintoja arjessa ja pitää itsestä yleisesti huolta. Muistakaa, että jokainen vartalo on huolenpidon ja terveyden arvoinen!

Terveellinen ruokavalio on sellainen, jossa on monipuolisesti erilaisia ravinnonlähteitä, proteiinia, hiilihydraattia ja hyviä rasvoja. Lisäksi saamme ruuasta, lähinnä kasviksista ja hedelmistä erilaisia elintärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Terveellinen ruokavalio on minusta laajempi kokonaisuus ja siihen kuuluu myös ehdottomasti psykologinen puoli eli terve suhtautuminen ruokaan. Sellainen suhtautuminen, joka ei ole liian ankara, vaan joka on omiaan tukemaan oikeasti hyvinvointiasi. Ootko miettinyt millainen on oma suhtautumisesi syömiseen ja ruokaan? Hassua ajatella, että meillä on monta eri lajia ”nälkää”! On sydämen nälkää, syömme iloon, suruun, ahdistukseen..you name it. Lisäksi on  fysiologinen tarve syödä eli tuo nälkä, joka haluaa meidän kehomme pysyvän elossa. Vatsa alkaa kurnia ja energialevelit laskea..

Huomioi nämä ruokaillessasi

Täytä lautasesi monipuolisesti erilaisilla kasviksilla. Kasviksista saat kuituja, vitamiineja ja hivenaineita sekä minimaalisesti kaloreita. Hedelmät ovat myös hyvä lisä ruokavalioon esimerkiksi välipaloiksi tai aterian päälle jälkiruuaksi. 

Suosi hyviä rasvoja niin öljyjen kuin rasvapitoisten kalojen ja pähkinöiden muodossa. Myös avokado on helppo lisä ruokavalioon. Muista myös, että kovien rasvojen käyttöä kannattaa hieman tarkkailla, tosi monissa tuotteissa saattaa olla piilorasvaa. Kuitenkaan tästä ei tarvitse ottaa stressiä, vaan muistaa pitää kohtuuden mielessä! 

Vaihda vehnätuotteet täysjyvään, jolloin saat kuituja ja nälkä pysyy paremmin kurissa. Tässäkään ei tarvitse olla ehdoton, vaan välillä voit hyvällä omalla tunnolla nauttia vaikkapa pullan tai croissantin! Yli 6 g/100g kuitua sisältävät tuotteet luokitellaan runsaskuituisiksi ja parhaimmillaan monissa leivissä kuitua voi olla jopa 15 grammaa/100g. Esimerkkinä mainittakoon Reissumies, jossa on kuitua 13g/100g kun taas tavallisessa paahtoleivässä on usein 4-5 g/100g kohden. 

Syö mahdollisimman puhtaasti ja tee itse perinteisiä kotiruokia. Puhtaasti syöminen ”ulkona” on myös tänä päivänä todella helppoa, kun on olemassa maailman helppokäyttöisimmät Picadelin salaattibaarit, joista voit koota itselleni mieluisan ja ravinteikkaan annoksen salaattia. Picadelin salaattibaarista saat kaiken tarpeellisen ja hyvän kehollesi. Salaattibaarista löydät vegaanisia vaihtoehtoja, lihaa, kalaa, kanaa, juustoja ja sitten on vielä lukuisia eri salaatteja, kasviksia, hedelmiä, lisukevaihtoehtoja (pastat, kvinoat, linssit jne) ja spesiaalimpia aineksia kuten hummusta! 

Ja muistakaa..Ehdoton ei tarvitse olla, ei missään nimessä! Aiemmin tässä postauksessa puhumani 80-20 suhde toimii erittäin hyvänä ohjenuorana. Kun pääosin syö arjessa puhtaasti, mahtuu elämään myös herkkuhetkiä. Kokonaisuus ratkaisee. 

Syömäämme ruokaan on aihetta panostaa, mutta siitä ei silti tarvitse ottaa stressiä.

Energiaa ja iloa sinne kaikille!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti