RUTIINIT RIKKI – UTELIAISUUDEN PERJANTAI

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Rutiinit voivat olla niin hyvästä kuin pahastakin. Rutiinithan lisäävät hallinnan tunnetta ja helpottavat elämäämme, mikä on tietysti hyvä asia! Toisaalta taas jos on jumahtanut rutiineihinsa vuosikausiksi, voivat rutiinit rajata mukavuusalueemme hyvinkin kapea-alaiseksi, jolloin esimerkiksi uudessa ruokakaupassa käyminen saattaa tuntua jopa ahdistavallekin kun ei heti tiedä missä se maitohylly sijaitsee. Rutinoituneissa toimissa aivomme säästyvät ajatustyöltä, mikä ei pidemmän päälle ehkä olekaan niin hyvä juttu.

Rutiinit on hyvä välillä rikkoa vaikka niitä tarvitaankin

Rutiinien luominen voi toki olla tarpeellista ja ehdotontakin esimerkiksi ruokavaliomuutoksissa. Onhan sitä opittava syömään säännöllisesti, mikä vaatii niitä rutinoituneita tapoja. Rutinoituneissa toimissa aivomme eivät kuitenkaan havaitse ympäristöä samalla tavalla kuin tehdessä uusia asioita. Siksi rutiinien vaihtelu on mielestäni enemmän kuin hyväksi, jotta aivot saavat uutta ajateltavaa ja erilaisia virikkeitä.  Näin ollen olemmekin meidän taloudessa kehittäneet Uteliaisuuden Perjantain.

Uteliaisuuden Perjantai

Meidän taloudessa oltiin pitkään pohdittu, milloin toteutettaisiin uteliaisuuden perjantai. Mutta mikä sitten on uteliaisuuden perjantai? Uteliaisuuden perjantaina tehdään kaikki juuri päin vastoin kuin ajattelisi. Jos olet esimerkiksi tottunut kulkemaan töihin hakaniemen torin läpi niin meneppä ensikerralla eri reittiä. Tai jos tilaat aina ravintolassa kanaa, niin kokeileppa vaikka siikaa. Voit myös tehdä pieniä muutoksia kotona, kuten syödä poikkeavanlaisen aamiaisen, istua eri paikassa kuin yleensä istut, vaihtaa tyyliäsi päiväksi tai lähde vakkarijumppasi sijasta kokeilemaan vaikkapa puistojoogaa tms.

Rutiinien rikkominen tuo kivaa vaihtelua arkeen ja antaa myös uudenlaista energiaa päivään!

Haastankin sinut näin perjantain kunniaksi kokeilemaan myös Uteliaisuuden Perjantaita! Millaisia rutiineja sinä olet valmis rikkomaan? 🙂

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti