KURKKAA MINUN BERLIINI VINKIT

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Olen kokonaan unohtanut kirjoittaa Berliini -matkastamme, joka oli maaliskuussa. Matka-aikamme oli melko lyhyt, neljä päivää, joten siinä ei ihmeitä ehtinyt, mutta oli ihan riittävä perus irtiottoon Suomen arjesta! Lentoaika Berliiniin on vain noin 2 tuntia ja matka Tegelin kentältä keskustaan ei vie kauan aikaa. Helppo matkakohde siis 🙂

Juutalaisten muistomerkki

Hotellimme sijaitsi Kurfursterdammilla ja lähistöltä löytyi hyvät ostospaikat, mm Kadeve, Forever21, Bershka, Pimkie ja muita edullisempia vaihtoehtoja merkkiliikkeiden lisäksi.  Aivan vieressä oli myös Berlin Zoo, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka ja siellä saa vietettyä helpostikin kokopäivän tai ainakin puolipäivää. Eläimiä löytyy laidasta laitaan kotieläimistä eksoottisempiin lajeihin. Oma suosikkini oli pingiviinit 😛 Eläintarhan yhteydessä on myös Aquarium, jossa näkee toinen toistaan eksoottisempia kaloja, matelijoita ja hyönteisiä. On se vaan niin ihmeellistä miten paljon hienoja eläinlajeja sitä mahtuu tähän maailmaan! Ja hintakaa tälle eläintarhavisiitille ei ole päätähuimaava, olisiko ollut 20 euroa. Suosittelen ehdottomasti!

Meidän taloudessa on tapana aina yrittää löytää parhaat hampurilaispaikat sieltä missä ikinä matkustelemmekin 😀 Yritin googletella moniakin eri vaihtoehtoja mutta päädyimme kuitenkin sattumankaupalla johonkin randompaikkaan. Täytyy sanoa, että Kadewen New Burger (ruokaosastolla) vei voiton. Valikoimasta löytyy batattiranskalaiset ja ne oli päätähuimaavan hyviä puhumattakaan itse burgereista! Taidettiin käydä pariinkin otteeseen siellä syömässä 😀

Kadeve on muutenkin vierailun arvoinen paikka ja sieltä löytää kaiken mahdollisen vaatteista erikoisempiin ruokiin. Ihana vain kierrellä ihmettelemässä sitä tavaran ja ruokien määrää.

Kadeve

kuola valuu…

New Burger

Yksi päivä Berliinin vierailusta pyhitettiin sitten kävelylle ja kierrettiinkin aika hyvin ympäri ämpäri Berliiniä. Kävellen näkee ehdottomasti parhaiten kaupunkia ja löytää myös kivoja paikkoja. Kävelymatka meidän hotellialueelta Brandenburgenin portille ja muille nähtävyyksille oli noin 3,5-5 km.

Brandenburgin portti

Berliinin muuria

Katujen ylle nousevat putket kuljettavat vettä kanaaliin! Pohjavesi on kuulemma vain pari metriä maan alla..

Potzdamer plaz

Berliini ei ole mielestäni mikään älyttömän kaunis kaupunki ja ei oikein auttanut asiaa, että sää oli melko harmaa. Siispä suosittelenkin ehdottomasti Berliiniin matkustamista kesällä, jolloin ulkona tarkenee kunnolla ja pystyy istuskelemaan puistoissa ja terasseilla. Maaliskuun alku oli vielä aika vilpoinen ja hyvä, että otin tuon turkisliivin nahkatakin kaveriksi.

Onko täällä lukijoissa Berliiniin matkaajia? Vastaan mielelläni jos herää mitä tahansa kysyttävää matkaan liittyen! 🙂

LiveLoveLaugh <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti