MIKÄ MINUA MOTIVOI LIIKKUMAAN?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Oletteko miettineet tarkemmin syitä, jotka ohjaavat teitä liikkumaan? Teettekö asiat ulkonäkökeskeisistä syistä vai onko taustalla jotain paljon syvällisempää? Motivaatio koostuu monesta eri tekijästä ja voisin avata teille tätä käsitettä hieman ennen kuin kerron omat motivaattorini.

Yvetten treenihousut on lempparit!

Mitä ihmeen motivaatio?

Motivaatio koostuu motiiveista eli syistä, jotka saavat ihmisen aloittamaan erilaisia asioita. Motivaation pohdiskeleminen auttaa meitä tiedostamaan omia lähtökohtiamme. Ohjaako sinua sisäinen vai ulkoinen motivaatio? Sisäinen motivaatio on sellainen, joka yleensä kantaa eteenpäin. Se mitä sinä voit ja haluat kuvitella itsestäsi, niin sen sinä voit myös saavuttaa! Tämä toki vaatii paljon työtä sen eteen. Sinulla voi olla esimerkiksi halu päästä voimakkaampaan kuntoon fyysisesti ja nautit liikunnan tuomista endorfiineista. Ulkoinen motivaatio ei yleensä kanna pitkälle, syyt liikkumiseen tulevat tällöin esimerkiksi jonkun painostamana tai voit olla väärän lajin parissa.

Mikä minua motivoi?

Minua motivoi monet asiat treenaamaan. Keskeisin motivaatiotekijä on se voimakas sisäinen hyvän olon tunne, jonka saan liikunnasta. Varsinkin HIIT (high intensity training) treenit nostavat endorfiinini kattoon ja olo on erinomainen! Tieto siitä, että päivästäni tulee huikea liikunnan tuomien endorfiiniryöppyjen jälkeen on aika hyvä motivaattori treenata. Muita tärkeitä syitä, jotka ohjaavat minua liikkumaan on voimakkaammaksi kehittyminen, terveyden ylläpitäminen ja kavereiden kanssa treenaaminen. Valehtelisin myös jos sanoisin ettei ulkonäön muokkaaminen liittyisi yhtenä tekijänä motivaation ylläpitämiseen, mutta se ei ole enää se tärkein! Ulkonäkökeskeinen treenaaminen vie treenistä ilon ja sepä se vasta karseeta olisikin jos liikkuminen muuttuisi pakkopullaksi.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä tekijänä motivaation ylläpitämisessä on myös se, että uskallan ylittää itseni! Tämä oikeastaan päätee liikunnan lisäksi myös muilla elämän osa-alueilla. Itsensä ylittäminen ilman, että vertaa itseään muihin, nostaa sisäisen motivaation pilviin ja endorfiinipiikki sekä hyvän olon tunne on taattu.

Ja kerta treenimotivaatiosta puhutaan niin..

..minua motivoi liikkumaan myös ennen kaikkea kauniit ja mukavan tuntuiset treenivaatteet. Kauniit treenivaatteet piristävät mieltä ja antavat lisäpotkua treeniin. Onko teillä sama juttu?

 

Fitnessmalli 2017 kuvauksissa meillä oli Yvette treenivaatteet käytössä 🙂

Ihanaa viikkoa <3

Muista seurata minua myös Instagramissa @elinaadasofia ja Snapchatissa @elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti