AAMUN AJATUKSIA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tiedättekö kun jossain asioissa ette vain saa selvää itsestänne? Vaikka kuinka yritätte pohdiskella omia tuntemuksia ja näkemyksiä kokemusten kautta, mutta ette silti pääse kärryille oletko lintu vai kala.

Kuva: Niko Rakkolainen

Minä pohdiskelin omia tuntemuksia vuorokausirytmiini liittyen.  Melkeinpä kaikilla mun ystävillä on jonkinlainen käsitys siitä onko selkeästi enemmän aamuihminen kuin iltaihminen. Mä en osaa ollenkaan vastata tähän omalta osaltani kun aloin asiaa tarkemmin miettimään. En oikein elä missään rytmissä vakituisesti ja se tuntuu todella hassulle. Yötyöllä on varmasti osansa ja arpansa tähän.

Toisinaan mä valvon todella myöhään, tai läpi yön (päivystystöitä tehdessä), mutta monesti olen jo valmis sänkyyn iltakympiltä. Välillä mä taas tykkään nukkua niin pitkään kuin sielu sietää ja löydänkin itseni sängystä vielä myöhään iltapäivällä. Mutta vastapainona löytyy myös niitäkin päiviä kuin pomppaan ylös ennen kukon kiekumaa ja aloitan päivän askareet aikaisin. Mutta onneksi useimmiten sentään saan aina unta milloin vain ja missä vain, helposti (koputan puuta).

Minulla on oikeastaan viha-rakkaussuhde aamuihin. Ajatus aikaisista aamuista on kyllä vallan ihana! Kuvitelkaa tilanne: tuoreen kahvin tuoksu ja kahvikoneen porina. Kävelet lämpimät tohvelit jalassa sohvalle istumaan ja avaat aamu tv:n tai laitat #morningvibes musiikkia soimaan. Aamupalatarvikkeita voi rauhassa kasailla keittiössä ja sitten istuutua pöydän äärelle syömään ihanasti katettua kokonaisuutta. Ihanaa eikö? Toisaalta taas jos on tuli hännän alla ja olet nukkunut pommiin, on siitä ihanuus kaukana. Rauhallisia aamuja ei vain voi aina saada jos tuppaa kukkumaan iltasella ja tähän yhdistettynä pienikin vaikeus herätä, on kiireen ainekset kasassa.

Se on kamalin tunne, jos on pakko nousta tasan kello kuusi reikä reikä kesken unien tai muuten myöhästytään! Mun aamujen on oltava rauhallisia. Laitankin mielellään kellon soimaan 15-20 minuuttia aikaisemmin kuin on tarkoitus. Ja parastahan olisi jos saisi aina herätä luonnollisesti juuri silloin kun siltä tuntuu.. Tärkeintä onkin, että aamusta tulisi luoda ihana, niin loppupäivästäsikin tulee samanlainen! Se jokin voi olla ihan pienikin juttu, vaikka vain motivaatiolausahdus jääkaapin ovessa.

Onko teille selvää oletteko aamu- vai iltavirkkuja ja millaisia konsteja käytätte jotta pääsette helpolla ylös sängystä? 🙂

Kuva: Niko Rakkolainen

Tässä minun vinkit miten selvitä aamuista ja tehdä niistä parempia:

-Varaa aikaa nukkumiselle eli mene tarpeeksi ajoissa nukkumaan. Hyvät yöunet = hyvä aamu !

-En suosittele torkuttamista. Se on kuin kääntäisi veistä haavassa. Anna sen kellon kerran kirpaista ja pomppaa ylös! Joskus olen tahallani laittanut kellon soimaan aikaisemmin, jotta voisin torkuttaa 😀 hyi!

-Juo iso lasi vettä ja pese kasvot viileällä vedellä. Olosta tulee fresh!

-Varaa aikaa. Syö aamiainen ja juo kahvia. Lue samalla päivän uutiset. Mä niin rakastan rauhallisia aamuja <3

-Aamulenkki. Karistaa varmasti viimeistään ne unihiekat silmistä! Iho ja mieli saa raikasta ilmaa, ei voi tehdä muuta kuin hyvää.

-Laita #Morningvibes musiikkia soimaan <3

-Jos on kiire aamu, kannattaa valita vaatteet valmiiksi ja pakata laukkuun kaikki tarpeellinen jo edeltävänä iltana. Tämä käytäntö helpottaa minua ihan älyttömästi. Menetän järkeni 99,5 % jos en ole illalla laittanut kamoja edes suhteellisen valmiiksi. Kaikki tämä säätöaika on rauhallisesta aamiaisesta pois!

-Muista myös olla kiitollinen alkavasta päivästä <3

Kuva: Pinterest

 

Ihania aamuja <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti