Vauva-arki – Ilman näitä emme selviäisi!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Jollyroom

Vauva-arki on pyörinyt jo viisi viikkoa! Jaoin vastikään postausta ensimmäisistä viikoista vauvan kanssa ja se oli aika rankkaa aikaa, kun kaikki niin uutta ja pelottavaakin suoraan sanottuna. Nyt onneksi alkaa vähitellen helpottaa, vaikka siis univaje on vielä valtaisa ja se tekee kaikesta miljoona kertaa raskaampaa. Oon myös ollut melko itkuinen. Mutta eiköhän se joskus helpota :D!

Ollaan siis opeteltu elämää vauvan kanssa sekä tutustuttu puolin ja toisin. Ei voi vieläkään oikein uskoa tätä todeksi. Hetki sitten pieni oli tuntematon salamatkustaja mun mahassa ja nyt se tuhisee tuossa kainalossa. Maailman rakkain pieni! 

Vauva-arki vaatii suunnittelua

Vauva-arkea helpottaa hyvät ja käytännölliset tarvikkeet. Aiemmin syksyllä kirjoitin ensimmäisistä hankinnoistamme sekä vaunuista. Olin silloin aivan totaalisen kuutamolla mitä tulee edes tarvitsemaan, mutta onneksi Jollyroomista löytyy kaikki tarvittava helposti ” saman katon alta”. Nyt käytäntö on myös näyttänyt jo näinkin pian mitkä ovat tarpeellisia! Edellisen postauksen kehto/sitteri, unipesä ja leikkimatto ovat osoittautuneet loistaviksi hankinnoiksi ja vauva viihtyy niissä hyvin. Osaa jo viihdyttää itseään vähän.  Rintapumppu on myös tarpeellinen, koska maitoa tulee ja sitä on hyvä saada jemmaan pakkaseen. Äitikin pääsee sitten hummailemaan kylille 😀 ! Rintareppua ei olla vielä ehditty käyttämään, mutta eiköhän senkin aika koita pian!

Olen kaikin puolin erittäin tyytyväinen hankintoihimme. 

Tässä tulee edellisten postausten sisältöjen lisäksi muutamat muut omasta mielestäni erittäin tarpeelliset ”must have” jutut:

Itkuhälytin oli meille tärkeä hankinta, koska tulemme olemaan paljon mökillä ja nukutamme vauvaa ulkona. Samoin kotona nukutamme vauvaa parvekkeella. Beemoo SM32 itkuhälytin videotoiminnolla on aivan loistava keksintö. Itkuhälytinsetti koostuu videonäytöllisestä vanhemman yksiköstä, jossa napit langattomaan ohjaukseen (ladattava akku), sekä vauvan yksiköstä, jossa mukana mikrofoni, lämpötilasensori ja videokamera zoomaustoiminnolla. Kuuluvuusalue on 250 m ulkona ja 80 m sisällä.

Musliiniliinat. Vaipanvaihto ja pepunpesu-prosessit yllättivät mut täysin! Vaippoja ja liinoja kuluu paljon hoitopöydällä hääriessä ja pesukone pauhaa koko ajan. Musliiniliinat ovat näppäriä pepun (ja yleisesti ihon) kuivauksessa, pukluliinoina, imetysliinoina, alustana, vaunuissa ”tuulensuojana” jne. Hoitoalustana meillä on näppärä beemoo -merkin alusta ja sekin Jollyroomista.

Vauva-arki opettaa <3

Hoitopöydän pakolliset tarvikkeet: musliiniliinat, hoitoalusta, vanulaput, topsipuikot, erilaisia puteleita ( mm. sinkkivoide, talkkia, helosan, bebanthen, desinfiointiaine navalle, d-vitamiinitipat, vauvaöljy ja pesuaine, perus rasvaa..), vaippoja ja puhdistusliinoja. Vaipparoskis on pesukoneen vieressä lattialla. Kaikki tarpeellinen on suositeltavaa olla käden ulottuvilla, koska vauvaa ei saa jättää yksin hoitopöydälle. Kannattaa ottaa vaihtovaatteet siihen valmiiksi viereen kun touhuilee. Seinälle laitettiin neuvolasta saatu ”naama” jota vauva voi halutessaan tuijotella, kun operoidaan pöydällä.

Nordlys -lämpöpussi. Tämä ihanan lämmin untuvainen lämpöpussi on jo otettu käyttöön ja näillä keleillä (+4) alle ei tarvitse laittaa paljoa päälle. Kivaa vaunutella vauvan kanssa yhdessä! Mutta miksi sekin oli niin pelottavaa alkuun? 😀

Sänky. Pitkään mietimme, että mikä sänky palvelisi meidän tarpeita mahdollisimman hyvin. JLY Dream Bedside Crib oli valintamme. Se toimii alkuun näppärästi sivuvaununa meidän sängyn kyljessä ja tarvittaessa sen voi laittaa laidan kanssa makkarin toisellekin puolelle. Lisäksi tässä sängyssä on lukittavat pyörät alla, mikä oli myös yksi kriteereistämme. Sängyn voi liikuttaa helposti vaikka olkkariin jos haluaa. Pohjan korkeus on säädettävissä!

Done By Deer -Unipussi. Vauva tuntuu viihtyvän hyvin unipussissa ja näitä voisimme jopa tarvita parikin kappaletta tähän huusholliin, koska välillä sattuu pissavahinkoja 😀 Unipussin lisäksi vauvaa tulee kapaloitua peittoon eli vaihdellaan näitä kahta tyyliä.

Beemoo Care kylpyamme sekä ammeteline. Me ollaan Taavin kanssa molemmat melko pitkiä (Taavi on 190 cm!) , joten on kätevää, että ammeen saa telineen avulla ylemmäs – säästää omaa selkää! Amme on muutenkin vaikuttanut tosi hyvälle valinnalle. Meidän poika nauttii kylvystä kovasti!

Entä vaatteet?

Se kuinka paljon vaatteita tarvitsee, on yksilöllistä. Meillä vauva-arki pitää sisällää paljon puklailua, joten vaatteita vaihdellaan useasti päivässä. Onneksi onkin pesukone ja kuivausrumpu. Suosittelen siis, että alkuun hankkii maltilla ja ostaa sitten tarpeen mukaan. Esim. meidän poika oli kohtuu pitkä eli koon 50 vaatteet olivat jo aika pieniä syntyessä. Nyt viiden viikon iässä 56 alkaa olla semi nafti (menee kyllä vielä) ja 62 koko nyt käytössä. Vauvan pituus oli viime torstain (3.12) neuvolassa melkein 57 cm.

Mitä muuta?

Kannattaa olla tarpeeksi peittoja, vilttejä jne. Niihin on kiva kääriä vauva nukkumaan esimerkiksi päiväunia. Pehmoleluja vauvahan ei vielä tarvitse, mutta niitä meiltä löytyy. Mä taidan itse fiilailla niitä enemmän haha. Toistaiseksi.

Tuttipulloja ja tutteja kannattaa myös olla alkuun jonkun verran ja ostaa sitten lisää tarvittaessa. Olisiko meillä nyt yhteensä 4 vaiko 5 pulloa ja samaisen verran tutteja. Tuttejahan kaikki vauvat ei edes huoli eli sekin yksilöllistä. Mä en ole vielä oikein perillä tykkääkö meidän vauva niistä vai ei..välillä sylkee aika nopeasti pois 😀

Löytyykö teiltä samoja tarvikkeita? Mitkä olleet parhaita hankintoja? 🙂

Lue myös:

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa

Perätilasynnytys – minun kokemukseni

 

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti