Liikkuminen vauvan kanssa – mitä kannattaa huomioida?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
liikkuminen vauvan kanssa

Kaupallinen yhteistyö Jollyroom

Meidän taloudessa odotellaan innolla vauva-arkea ja samalla se tietty jännittää! Liikkuminen vauvan kanssa on ensimmäinen asia, johon halusimme panostaa. On meinaan varmasti mukava päästä välillä neljän seinän ulkopuolelle, niin lähimaastoon kuin kauemmaskin kotoa! Liikkuminen on itselleni tärkeää, joten on oltava hyvät pelit ja vehkeet, jotta kaikki sujuisi ja olisi turvallinen olo kaikin puolin.

liikkuminen vauvan kanssa

Beemoo Twin Travel+ 2019 vaunujen tavaratilaan menee helposti iso Luis Vuitton kassini eli tilaa tavaroille löytyy.

liikkuminen vauvan kanssa

Vaunukoppa on itsessään kevyen oloinen ja siinä on pehmeä patja ja irroitettava sisäkangas.

Lastenvaunut oli siis hankitalistalla prioriteetti numero yksi, jota lähdimme miettimään. Mutta mistä tietää mitkä on hyvät vaunut? Mä oon ollut ylipäänsä kuin Liisa ihmemaassa mitä tulee vauvan tarvikkeisiin. En tiennyt mistään mitään. Lastenvaunujen maailma eritoten on yksi iso viidakko. Onneksi on kuitenkin olemassa erittäin hyvä ja osaava lastentarvikekauppa nimeltä Jollyroom, jonka kanssa saan tehdä yhteistyötä! Jollyroom on itseasiassa Pohjoismaiden suurin lastentarvikkeiden verkkokauppa, joten osaamista löytyy ja asiakas saa helposti apua ennen kaupantekoa kuin myös sen jälkeenkin. Valikoimissa on kaikkea mitä vauva- ja lapsiarkeen tarvitsee.  

Liikkuminen vauvan kanssa  – miten valita hyvät vaunut?

Entä kuinka sitten lähteä seikkailemaan vaunuviidakkooon? Ensin kannattaa miettiä mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia omaa arkea ajatellen. Ja kysy rohkeasti apua! Meille tärkeitä ominaisuuksia lastenvaunujen suhteen on mm:

  • Kevyen oloiset, mutta kuitenkin vakaat. Sopivuus niin hiekkatielle kuin asfaltille.
  • Pitkäikäiset eli kasvaa vauvan mukana.
  • Helpot matkustamista ajatellen.
  • Mahdollisuus muuntautua sisarusvaunuiksi (jos luoja suo lisää vauvoja❤️).
  • Turvakaukalon kiinnitysmahdollisuus.
  • Tilava tavaratila.

Ja toki tyylikäs ulkonäkö on plussaa..Mustat menee kaikkien asujen kanssa  😉 ja lika ei näy helposti.

Kriteeriseulani läpäisivät Beemoo Twin Travel +2019 lastenrattaat, jotka toimivat myös yhdistelmävaunuina vaunukopan kanssa. Näihin saa tosiaan kiinni sisarusistuimen sekä Maxi-Cosi turvakaukalon adaptereilla! Käyttöikä on 0-3 vuotiaaseen asti. Nämä yhdistelmävaunut ovat mielettömän tyylikkäät, tykkään tosi paljon. Vaunut näyttävät siroille, mikä miellyttää omaa silmääni.

Tosiaan Beemoo Twin Travel +2019 yhdistelmävaunut myydään myös näppäränä pakettina, jossa on vaunukoppa samassa!

liikkuminen vauvan kanssa

Työntöaisassa on tekonahkapäällyste, mikä tuntuu hyvälle käden alla.

Beemoo Twin Travel +2019 Rattaissa on kevyt alumiinirunko, näppärä pyörien lukituspainike ja ne saa taitettua helposti kokoon. Tulemme varmasti matkailemaan paljon vauvavuotena, joten nämä ominaisuudet on ensisijaisen tärkeitä. Toivotaan, että korona saadaan vihdoin aisoihin ja päästään alkuvuodesta Espanjaan! En malta odottaa, että pääsen näyttämään vauvapingviinille kissakadun 😀 Etupyörät vaikuttavat myös ketteriltä ja kääntyminen sujuu helposti.

Ergonomisuus ja mukava ajotuntuma

Säädettävä työntöaisa on myös ehdoton meille, koska ollaan Taavin kanssa molemmat pitkiä. Mä oon 171 cm ja Taavilta pituutta löytyy peräti 190 cm. Paljon ulkoilevina ja liikkuvina ergonomian tulee olla kunnossa! Työntöaisassa on myös käsien alla mukavalta tuntuva keinonahkapäällyste. Voi miten odotankaan ensimmäisiä yhteisiä vaunulenkkejä vauvan kanssa. Haluisin säilyttää aamulenkkirutiinin vauva-arjessa. Paras tapa aloittaa päivä! Kroppa ja mieli herää ihan eri tavalla päivään kun käy vähän haukkaamassa raitista ilmaa.

liikkuminen vauvan kanssa

liikkuminen vauvan kanssa

Liikkuminen vauvan kanssa autoillen

Meidän taloudessa matkataan lisäksi autolla, joten tämäkin liikkumismuoto täytyy olla kunnossa. Turvakaukalona meillä on myöskin Jollyroomista tilattu turvallinen (ECE R44/04 -hyväksytty) ja testattu (useita testivoittoja) Maxi-Cosi CabrioFix sekä tähän kuuluva EasyFix telakka, jonka saa helposti asennettua useimpiin autoihin. Meillä on Range Rover Evoque tällä hetkellä. Tämä Maxi-Cosi CabrioFix turvakaukalo on kevyt kantaa ja se sopii 0-12 kk ikäiselle vauvalle. Turvakaukalossa on lisäpehmustuksella varustetut sivusuojat ja se vaikuttaa muutenkin kaikin puolin mukavalle. Sen voi tosiaan kiinnittää autoon turvavyöllä tai Familyfix-, Easyfix- tai Easy Base -telakkaa käyttäen. Ollaan heitetty vitsiä Taavin kanssa, että sitten kun turvakaukalo on hankittu ja telakka asennettu autoon, niin vauva saa tulla! Vielä olisi reilu 5 vk laskettuun aikaan, saapi nähdä missä vaiheessa vauvapingu saapuu.

liikkuminen vauvan kanssa

Maxi-Cosi CabrioFix turvakaukalo on myös tyylikäs!

Onko Jollyroom teille tuttu kauppa? 🙂

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti