Hammastarkastus – mitä paljastui?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
hammastarkastus

Kaupallinen yhteistyö Terveystalo

Hammastarkastus ja sen varaaminen on ollut mulle aina sellainen kompastuskivi ja niinhän siinä taas kävi, että tarkastusväli venyi laittoman pitkäksi. Olen aina pelännyt hammaslääkäriä ja sitä mikä tuomio sieltä tulee. 8 vuoden syömishäiriö jätti valitettavasti jälkensä hampaisiin ja raskaus toi vielä oman lisäbuustinsa reikiintymiseen.. Raskaus siis vaikuttaa purukalustoon ja se tuli mulle yllätyksenä! Nyt oli todellakin korkea aika hammastarkastukselle ja olisi itse asiassa pitänyt käydä jo keväällä.

Mä oon käynyt Terveystalossa aiemminkin hammaslääkärillä ja siitä on jäänyt positiivinen fiilis, mikä on minunlaiselleni ”pelkurille” tärkeä asia. Pelkopotilaat otetaan hienosti huomioon.

Viihtyisät ja rauhalliset tilat, puhumattakaan mukavasta henkilökunnasta takaavat lisäksi miellyttävän käyntikokemuksen. Asioin Terveystalo Kampin toimipisteessä – se on mulle tuttu paikka. Kätevästi keskellä Helsinkiä!

Hammastarkastus – päätä, että menet

Kannattaa tehdä päätös ajan varaamisesta etukäteen ja itse asiassa Terveystalosta on mahdollista saada automaattinen muistutus, kun on seuraavan hammastarkastuksen aika. Näin sinne tulee todennäköisemmin mentyä. On tärkeää pitää huolta omasta suunterveydestä, sillä se vaikuttaa suoraan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja jaksamiseen. Suun kautta bakteerit pääsevät helposti verenkiertoon ja vaikuttavat koko yleistilaamme, altistaen jopa sydän – ja verisuonisairauksille sekä diabetekselle. Osa suun alueen sairauksista voi olla jopa oireettomia, mutta säännöllisillä hammastarkastuksilla ne voidaan havaita ajoissa. Esimerkiksi hammaskaries eli hammasmätä voi olla salakavalasti oireeton pitkään. Lisäksi purentaviat voivat aiheuttaa pää-ja leukanivelen särkyä.


Entä mitä löytyi?

Terveystalon hammastarkastuksessa multa katsottiin läpi yksittäisten hampaiden lisäksi myös kokonaisuus eli miten purenta toimii. Ikenien tilanne tarkastettiin ja nehän ovat olleet mulla kovilla raskauden aikana. Ientulehdus on nimittäin yleistä raskausaikana. Samoin löytyi yksi reikä joka olisi paikattava – ei tullut yllätyksenä, mutta jos jotain positiivista haluaa hakea niin onneksi vain yksi paikattava. Kiillevaurioitakin mulla oli, mutta hyvällä hoidolla ne pysyisi aisoissa. Nyt otan todellakin säännölliseksi tavaksi käydä kerran vuodessa tarkastuttamassa hampaat. Hammaskivi pitäisi myös käydä poistattamassa – siitäkin kulunut aikaa. Koronan takia sitä tuli entisestään lykättyä..

Terveystalossa on turvallista asioida – huomioidaan turvavälit ja pidetään hygieniasta huolta. Muistetaanhan me asiakkaat myös pitää maskeja päässä ja pestä käsiä usein. Pienillä teoilla on suuri merkitys!

Muistathan sä käydä säännöllisesti hammastarkastuksessa? Entä ootko käynyt Terveystalossa? Varaa sinäkin aika hammastarkastukseen – se on sijoitus omaan terveyteen!

Hyvinvointia jokaisen viikkoon!

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti