VESI VANHIN VOITEHISTA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
vesi

Vesi vanhin voitehista. Syitä hörppiä tuota kirkasta on paljon muitakin, kuin se vaatimaton elossa pysyminen. Me suomalaiset ollaan totuttu siihen, että vettä tulee joka tuutista ja sehän on täydellisen puhdasta. Vaikea siis samaistua kehitysmaihin, joissa veden saatavuus ei ole itsestäänselvyys.  Ja ajatella, että ilman vettä selviäisimme vain pari päivää hengissä.

Vesi – monta hyvää syytä juoda

Kuinka paljon sitä vettä sitten tulisi juoda ja mitä hyötyä siitä oikeastaan on? Monissa laihdutusartikkeleissa hoetaan, että pitäisi juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä. Tietysti tämä määrä on vähän riippuvainen hikoilun määrästä ja omalla kohdalla vettä tuleekin juotua ainakin 4 litraa päivässä. Toki poikkeuspäiviäkin on ja se tuntuu kropassa heti. Pääsääntöisesti kuitenkin pyrin kantamaan vesipulloa mukanani aina!

Tässäpä siis hyviä syitä juoda enemmän vettä!

  1. Nestehukan välttäminen. Suorituskykysi laskee, lämmönsäätely kropassa häiriintyy, ravintoaineiden ja hapen saanti lihaksiin huononee ja energiantuotto vähenee eli toisin sanoen puhti loppuu hyvin nopeasti ilman vettä!
  2. Nälän tunne pysyy loitolla. Monesti sellainen ärsyttävä pikkunälkä voi hyvinkin johtua siitä, ettet ole muistanut juoda tarpeeksi.
  3. Päänsäryltä ja väsymykseltä välttyminen! Nää on tuttuja vaivoja mulle, kun se vesipullo unohtuu kotiin koko päiväksi. Ilman pulloa en muista juoda ja näin ollen päätä jomottaa..
  4. Kuona-aineiden poisto elimistöstä. Munuaiset hoitaa tämän. Ilman vettä ne kuormittuvat haitta-aineista ja se on huonompi homma.
  5. Ummetuksen välttäminen. Veden juominen pitää aineenvaihdunnan kunnossa ja näin ollen ruoansulatus pelaa.
  6. Vesi vanhin voitehista niinkuin aiemmin jo mainitsin. Veden riittävä saanti pitää ihon kimmoisana ja kauniina. Lisäksi veden juonti vaikuttaa hiusten ”kosteuteen”.
  7. Veden juominen poistaa nestettä elimistöstä eli vähentää turvotusta. Kuulostaa jotenkin ristiriitaiselta, mutta niin se vaan on! Suoloja poistuu vedenjuonnin mukana elimistöstä ja siksi nestettä ei keräänny kroppaan.

 

Täytyy myös tässä vedenjuonnissakin muistaa, että ollaan yksilöitä ja toisille riittää vähäisempikin määrä vettä kuin esimerkiksi tuo minun 4-5 litraa. Liiallista vedenjuontiakaan ei kannata harrastaa, koska sillä voi hankkia itselleen vesimyrkytyksen. Vesimyrkytyksessä elimistön elektrolyyttitasapaino häiriintyy ja voipi olla lääkärireissu edessä.

Kaikesta huolimatta, muistakaa ihmiset juoda vettä!

 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti