MUSTIKKASMOOTHIE KAHDELLE

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
mustikkasmoothie

Minun aamuni ei lähde käyntiin ilman smoothieta. Mustikkasmoothie on helppo sekä ravinteikas aamupala. Yhteen juomaan saa tiivistettyä vaikka mitä superaineita ja sen kun kulautat suusta alas.

 

Tämän aamun mustikkasmoothie (2:lle)

 

1 banaani

1 avokado

mustikoita reilusti

3 rkl turkkilaista jugurttia

Maidotonta hasselpähkinä-manteli-riisijuomaa

1 tl Maca-jauhetta

1 tl Ginseng-jauhetta

2 rkl Hamppuproteiinia

Koristeeksi päälle chiasiemeniä

 

Sitten ei muuta kuin blenderissä sekaisin ja nauttimaan. Aivan ihana täyteläinen maku! Mustikoiden tilalla saatan käyttää myös vadelmia tai mansikoita. Ostin pakkaseen lisäksi mangokuutioita, joita aion hyödyntää tulevissa smoothieissa. Vain taivas on rajana näissä puuhissa! Jos on rauhallinen aamu, paistan smoothien kylkeen vielä kananmunat kookosöljyssä. Toimii 🙂

 

Nuo superfoodit on yleensä aika äklön makuisia, joten smoothien mukana ne kulkeutuvat helposti vatsaan.

mustikkasmoothie

mustikkasmoothie

 

Kerron lyhyesti vähän yllämainituista superfoodeista:

 

Ginsengjuuri on yksi suosituimpia kasvirohdoksia. Se parantaa yleiskuntoa, keskittymiskykyä, tarkkaavaisuutta, tehokkuutta, mielialaa, unenlaatua sekä yleistä hyvinvointia.

 

Macajuuresta tehty jauhe sisältää mm. 31 erilaista mineraalia, 60 tunnettua kasviravinnetta, B-ryhmän vitamiineja, C- ja E-vitamiineja, 18 aminohappoa, rasvahappoja ja kasvisteroleja. Lisäksi siitä saadaan kaliumia, jodia, mangaania, kuparia, piitä ja rikkiä. Maca on siis erityisen hyvä kivennäis- ja hivenaineiden lähde! Todellista superfoodia!

 

Hamppuproteiini on hyvä kasviproteiinilisä. Nimensä mukaisesti se valmistetaan hampunsiemenistä ja sisältö on kutakuinkin 50% protskua. Tuote sisältää ihmiskehon tarpeita vastaavia aminohappoja, joista kahdeksaa keho ei pysty tuottamaan itse. Lisäksi hampunsiemenistä saa paljon kuituja sekä monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3) .

 

Tulevaisuudessa aion täydentää superfood-kaappiani vielä lisää. Ostoslistalla on ainakin lucuma, spirulina, chlorella sekä nokkosjauhe!

 

 

 

 

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti