ITSENSÄ HYVÄKSYMISEN TAITO

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
itsensähyväksymisen taito

Itsensä hyväksyminen nykymaailmassa ei ole helpointa. Itsetuntoon on vaikuttanut nuoruudesta saakka monet eri tekijät, niin hyvässä kuin pahassakin. Syntyessämme olemme täynnä rakkautta sekä iloa, mutta minäkuvamme kehittyessä omaksumme helposti pelkoa ja epäluottamusta itseämme kohtaan maailman näyttäessä varjopuolensa. Olen aikaisemmin kirjoittanut omasta heikosta itsetunnostani täällä.

”Itsensä hyväksymisen taito vaatii tutkimusmatkoja itseen”

Itsensä hyväksyminen ehdoitta ei tapahdu silmänräpäyksessä. Minulta oivaltaminen vei paljonkin aikaa ja monia asioita tuli tehtyä kantapään kautta. Olen hyvin kiitollinen, että olen saanut käännettyä syömishäiriöksi saakka äityneet heikkoudet vahvuudeksi ja parantunut. Itsensä hyväksyminen vaatii lukuisia tutkimusmatkoja itseen, mikä ei ole helppoa.

Itsensä hyväksyminen on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, josta päästäänkin mielenkiintoiseen tapahtumaan, jossa olin eilen.

Training Forum – hyvinvoinnin iso kuva

Olin Fitnessmalli -finalistien kanssa Trainer4You :n järjestämässä tapahtumassa nimeltä Training Forum, joka järjestettiin toista kertaa Helsingissä. Training Forum kokoaa yhteen liikunta-, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaiset ja tarjoaa siis loistavan mahdollisuuden verkostoitua toinen toistaan inspiroivampien ihmisten kanssa. Tänä vuonna teemana oli hyvinvoinnin iso kuva, eli kaikki se mitä jää jäljelle kun kaikki pinnallinen karsitaan pois. Odotin tapahtumaa innolla, koska kokonaisvaltainen hyvinvointi on noussut minulle vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Hyvinvointiin liittyvä itsensä hyväksymisen taito nousikin luonnollisesti minulle tärkeäksi aiheeksi, josta halusin saada lisää tietoa ja kuulla ammattilaisten mielipiteitä.

Ihana Yassu <3

Patrik Borg – Vastaisku trendidieeteille

Patrik Borgin luennolta.

 

Kehu itseäsi joka päivä!

Sainkin haastateltua snapchattiini mielenkiintoisia henkilöitä itsensä hyväksymisen taidoista sekä itsetunnosta. Juttelin mm. FirstBeatin Satu Tuomisen, personal trainer Eveliina Tistelgrenin, hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsbergin, life coach Emmi Lehtomaan sekä vapaaottelija Makwan Amirkhanin kanssa. Heidän puheissaan korostui yhtenäisesti uskominen siihen omaan juttuunsa ja kannustaminen hyväksymään itsessään myös ne heikkoudet osana elämää. Jutta mainitsi hyvänä esimerkkinä myös neuvon, josta voisimme kaikki ottaa kopin; kehu itseäsi joka päivä! 

Upea Jutta Gustafsberg!

Luennot, joita kävin kuuntelemassa olivat toinen toistaan inspiroivimpia. Kuuntelin mm. rennon syömisen puolestapuhuja Patrik Borgin, huippuvalmentaja Satu Tuomisen, liikuntatieteiden tohtori Arto Pesolan ja fyysisen harjoittelun asiantuntijan sekä entisen ampumahiihdon päävalmentajan Toni Ropposen luennot. Lisäksi Jutta Gustafsberg sekä Makwan Amirkhani puhuivat mielenkiintoisesti omista kokemuksistaan itsetunnon ja terveellisen elämäntavan tiimoilta. Bonuksena haastattelin Trainer4You konsernin myyntijohtaja Niko Sandellia, joka kertoi mitä kaikkea hyvinvointiin liittyvää koulutusta Trainer4Youlla on tarjottavana.

Alexander Stubb lähetti meille videon kautta terveiset. ” Tunti urheilua päivässä tuo kaksi tuntia lisäenergiaa.” Osuvasti sanottu!

Patrik Borg kertoi myös epäonnistumisesta ja siitä kuinka se on osa onnistumista!

 

Päällimmäisenä on erittäin kiitollinen olo Training Forum tapahtumasta ja loppuun haluaisin jakaa tärkeitä oivalluksiani itsensä hyväksymisen taitoon liittyen.

Itsensä hyväksymisen taito – tärkeitä oivalluksia

Tee tutkimusmatkoja itseen (älä luovuta vaikka voi viedä aikaa paljon!), mieti mitä haluat elämältä ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Kun oivallat kuka olet, hyväksyt heikkoutesi ja ymmärrät vahvuutesi, hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Älä anna ulkopuolisten määrätä sinua ja kertoa kuka sinun kuuluisi olla tai mitä pitäisi tehdä. Älä pelkää tehdä omaa juttuasi, vaan anna palaa! Älä vertaa itseäsi muihin tai ajattele itsestäsi negatiiviseen sävyyn. Muista, sinä olet itsellesi se henkilö, joka määrittää onnellisuutesi. Olet uniikki sinä ja sitä kukaan muu ei voi olla.

Me Fitnessmalli 2017 -finalistit olemme kaikki uniikkeja omanlaisiamme esikuvia!

 

Miten te olette opetelleet itsensä hyväksymistä? Tuottaako hyväksyminen vaikeuksia vai onko se helppoa?

Trainer4You nettisaittiin sekä Training Forum -tapahtumaan pääset tutustumaan täältä. Itse odotan jo innolla ensi vuoden Training Forumia!

PS: Trainer4You sivuilta löytyy tiedonjanoisille loistava maksuton tietopankki, josta löytyy alan asiantuntijoiden vinkkejä ja luentoja liikuntaan ja ravitsemukseen liittyen. Tietopankkiin pääset tutustumaan täältä.

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti