KURPITSANSIEMENSÄMPYLÄT (GL)

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
kurpitsansiemensämpylät

Kurpitsansiemensämpylät sisältävät luonnollisesti pääraaka-aineenaan kurpitsansiemenjauhoa, joka on erittäin proteiinipitoinen sekä kuiturikas. Jauho sisältää noin 55% proteiinia, 12% rasvaa, 15 % kuituja sekä vain 5% hiilihydraatteja / 100g. Kurpitsansiemenjauho pitää myös sisällään paljon tärkeitä rasvahappoja, rautaa, magnesiumia, sinkkiä sekä E-vitamiinia, joka on tärkeä vitamiini esim. ihomme hyvinvoinnille.

Ihanaa kun leivontaan on nykypäivänä tarjolla niin paljon hyviä ja terveellisiä, ravintorikkaita vaihtoehtoja. Ja mikäs sen parempaa kuin omatekemä leipä. Tulee mieleen lapsuus ja muistot kun äiti leipoi leipää. Minäkin haluan olla tulevaisuudessa sellainen äiti, joka leipoo lapsilleen tuoretta leipää ravinteikkaista ainesosista.

Minä käytin foodinin kurpitsansiemenjauhoa (luomu, gluteeniton, maidoton, GMO-vapaa, lisäaineeton), joka on Styrian-lajikkeen luomutuotetuista kurpitsansiemenistä jauhettu proteiinipitoinen ja ravinteikas jauho leivontaan ja ruuanlaittoon.

Kurpitsansiemenjauhoa voi käyttää leivonnassa korvaamalla muita leivontajauhoja, lisäämällä keittoihin, munakkaisiin, smoothieen kuohkeutta tuomaan.

Tässä ohje tekemiini sämpylöihin:

Proteiinipitoiset kurpitsansiemensämpylät (GL)

Tarvitset:

  • 2,5 dl kurpitsansiemenjauhoja
  • 1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 3 rkl psylliumia
  • 4 dl vettä
  • n. 2 dl porkkanaraastetta
  • 1/2 tl hyvänlaatuista suolaa
  • Kurpitsansiemeniä

Tee näin: Sekoita kuivat aineen ensiksi keskenään, lisää sitten porkkanaraaste ja lopuksi neste. Muotoile pellille haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä koristeeksi.

Paista uunin keskitasossa 250 asteessa noin 20-30 minuuttia (paistoaika riippuu sämpylöiden koosta).

Tarjoile lämpimänä voin kanssa tai käytä vaikka omatekemiin hampurilaisiin kansina!

 

Oletteko kokeilleet kurpitsansiemenjauhoa leivonnassa? Korvaatteko usein perinteisiä leivontajauhoja muilla jauhoilla ja jos korvaatte niin millä? 🙂

Kurpitsansiemenjauho on saatu yhteistyössä Foodinin kanssa. Mulla on teille jaettavaksi -20% alennuskoodi Elina20 Foodinin verkkokauppaan <3 Koodi voimassa jatkuvasti 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti