Espanja on mun toinen kotimaa

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Espanja tuntuu mulle siltä, kuin se olisi toinen kotimaani. Yksinkertaistettuna rakastan espanjalaista elämäntyyliä. Muistan kun kävin ensimmäistä kertaa Espanjassa, tarkemmin ottaen aurinkorannikolla ylä-asteaikoina. Oltiin isän kanssa siellä pari viikkoa kesällä. Mikä ihana lämpö ja se kaikki miljöö palmuineen. Ihmiset leppoisia ja ruoka hyvää. Seuraavana kesänä matkustin samaiseen paikkaan ystäväni kanssa ja olimmeko kenties taas kaksi vai kolme viikkoa lomailemassa. Rantaelämää  ja shoppailua. 

Sitten kului välissä aikaa, mutta 2015 lähdin Espanjaan mieheni luokse, josta oikeastaan meidän tarina sitten alkoi. Tuolloin oli talvi, mutta aurinkorannikko hurmasi edelleen.

Nykyisin käydään Espanjassa lomailemassa sekä tekemässä töitä todella usein. Toki nyt Koronan takia tulee taukoa. Olemme mieheni perheen talolla. Espanjaan meno on siis meille vähän kuin menisi kesämökille. Tuntuu kodille. Eihän lento Malagaan kestä kuin 4 tuntia, se menee hyvin nukkuessa tai kuunnellessa äänikirjaa. Ihanaa myös, kun olen oppinut tuntemaan alueita Fuengirolassa ja Mijaksessa sekä saanut sieltä huikeita ystäviä. Aloitin lisäksi viime kesänä kauan haaveilemani Espanjan opinnot. Käyn ihanalla yksityisopettajalla ja ne tunnit antavat niin paljon! Aluksi mulla oli vähän puutteita uskalluksessa käyttää tuiki tuntematonta kieltä, mutta sanotaanko näin, että puolen vuoden opiskelun jälkeen (ehkä noin 10 x 1,5h) otin ison askeleen ja rohkenin hablaamaan kunnolla! Toki joskus valkoviinillä saattoi olla rohkaiseva vaikutus haha. Anyway, se on tärkeää, että uskaltaa puhua – virheistä huolimatta. Virheitä tulee mulla myös useasti Suomen kielessä, mutta silti viesti menee perille. Rohkeasti vain käyttämään kieltä, sillä se opettaa parhaiten. Nyt kun ei pääse matkustamaan Espanjaan, niin pyrin katsomaan paljon espanjankielisiä sarjoja ja kuuntelemaan aurinkorannikon paikallisia radiokanavia. Otan myös skypetunteja silloin tällöin. Mulle on tärkeää, että kuulen kieltä, niin saan sitä kautta pidettyä itseni ns ”Espanja modessa”. Saatan välillä myös höpistä itseksenikin ja miettiä asioita espanjaksi.

Näitä espanjankielisiä sarjoja suosittelen:

  • Rahapaja
  • Lukkojen Takana
  • Eliittikoulu
  • Toy Boy
  • Kahdeksas Uhri
  • Grand Hotel
  • Aava Meri

Käyn Espanjassa usein ratsastamassa läheisellä tallilla Fuengirolassa (Sohailin Linnan lähellä).

 

Cafe Nomadista (Fuengirolan rantakadulla) saa vaikka mitä ihanaa..

Aurinkorannikolla parasta: 

-Sää! Suurin osa ajasta on tosiaan hyvä ilma ja aurinko paistaa. 

-Rento ilmapiiri ja yhteisöllisyys.

-Ratsastusreissut ( 1 h maksaa 25 €)

-Hyvää ruokaa. Ihania ravintoloita, voisin näistä tehdä erillisen postauksen!

-Paljon hyviä ulkoilumahdolliisuuksia, niin rannoilla kuin vuoristoisemmassa maastossa.

-Aurinkorannikon läheisyydeltä löytyy kivoja paikkoja, joissa käydä päiväreissulla, mm El Chorro, Ronda sekä Nerja ( Tässä postaus Nerjasta).

 

Näin viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä on pakko vielä mainita kissakadun kissat..meidän lähellä on siis katu, jossa asuu paljon kissoja. Se on yllätys yllätys vakio lenkkireittini..

Jos Espanja-aiheiset postaukset kiinnostavat lisää niin, tässä vastapainoksi ”asiat, jotka ärsyttävät Espanjassa”-postaus sekä ”miten syön lomalla Espanjassa”. Otin myös viime tammikuun reissulla tatuoinnin Fuengirolassa!

Oikein ihanaa Sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

4 kommenttia

Jenna 23.3.2020 - 21:23

Musta on niin ihana seurailla aina sun Espanja -reissujasi! Oon itse asunut Espanjassa (myös Aurinkorannikolla hetken aikaa), ja aika ajoin kaipaan sinne todella paljon! Tämän kirjoituksen lukeminen ei varsinaisesti helpottanut kaipuuta… 😀
Kivaa viikkoa!

Reply
Elina Ada Sofia 23.3.2020 - 23:31

Heips Jenna!

Voih, toivottavasti pääset sinne pian!! odotan kans itse, että tää koronatilanne helpottuisi ja pääsisi kesällä viimeistään..niin ikävä sinne <3 Aivan ihana paikka kyllä..:) Kivaa viikkoa myös ja kiitos viestistä <3

Reply
Satu 13.4.2021 - 12:33

Espanja on kyllä ihana maa jossa itsekin tuli ennen koronaa käytyä usein. Nyt olen itsekseni opiskellut kieltä, mutta toiveissa olisi käydä myös jonkunlainen kielikoulutus, sillä esimerkiksi kielioppia on vaikea itse päntätä. Kiitos noista sarjavinkeistä, moni niistä ei olekaan itselle vielä tuttuja!

Reply
Elina Ada Sofia 14.4.2021 - 22:42

Jep kielioppiin tarvitsee ulkopuolista tukea, että ymmärtää helpommin käyttöyhteydet! Kiitos viestistä ja ihanaa kevättä!

Reply

Jätä Kommentti