Asiat jotka ärsyttää Espanjassa x 5

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kuten varmaan moni tietää, elämä ei ole aina yhtä positiivisuuden soittoa, vaan välillä tuppaa myös ärsyttämään ja asiat menee pieleen.

Rakastan Espanjaa yli kaiken, mutta täältä löytyy myös asioita, joita en ymmärrä ja jotka on ärsyttäviä kerrassaan. Kaikissa maissa on varmasti ne hyvät ja huonot puolet. 

  1. Torakat. Tämä kesä (vuosi) on ollut kuulemma erityisen hankala torakoiden suhteen. Eräs päivä kadulla juoksi satoja torakoita keskellä kirkasta päivää ja joskus porealtaasta löytyy _ei niin miellyttävää_kylpyseuraa. Mulla ois torakoihin liittyen paljonkin ällöttäviä stooreja kerrottavana. Esimerkiksi kerran mun tukkaan lensi torakka ja joskus katosta on tippunut sänkyyn ikävä ylläri. 
  2. Liikenne. Liikennesäännöt täällä on ystävän sanoin ”suuntaa antavia”, haha. Liikenneympyröissä ei todellakaan tiedetä sääntöjä, vaan mennään miten sattuu ja pysäköinti on sallittua mihin vaan hätävilkuilla. Ei ihme, että liikenne takkuilee ja kolareita sattuu. Okei saatan joskus Suomessa käyttää hätävilkkutaktiikkaa..
  3. Hidas meininki. Tää on sekä hyvä, että huono juttu, mutta tällaisen ”malttamattoman” hermoja koetellaan useasti.
  4. Espanjan kieli on vaikea! Haluaisin oppia kaikki mulle heti -tyylillä. Verbejä riittää vaikka missä muodoissa. Englanti tuntuu tosi helpolle nyt kun on aloittanut espanjan kielen opinnot täällä kesällä. Mutta kaikki aikanaan..despasito..
  5. Kaupassa käynti on hankalaa. Ei ollenkaan loogista. Meillä ainakin kestää ikuisuus etsiessä sitä sun tätä. 

Lisäksi tuli vielä mieleen se, että välillä sähköt saattaa mennä tai lämmin vesi loppua..mutta aina niistäkin on hengissä selvitty.

Ällöä!! Nämä kaverit löyty alakerrasta kun saavuttiin. 

Oon myös ehdottomasti sitä mieltä, että positiiviset puolet kumoaa helposti miinukset. Joku päivä toivottavasti pääsen asumaan tänne pidemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi. 

Pystytkö samaistumaan mihinkään? 🙂 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

3 kommenttia

Milla 25.7.2019 - 12:40

Samaistun kyllä tuohon hitaaseen meininkiin – oltiin viime vuonna kaksi viikkoa Espanjassa ja sähköt olivat poikki yli kolme päivää. Sähkäri lupasi tulla samana iltana, kun sähköt menivät ja loppujen lopuksi ei edes ehtinyt tulla paikan päälle ennen kuin lähdettiin takaisin Suomeen. Torakoita oli myös vanhassa autotallissa, mutta ne olivat onneksi kuolleet. Liikennekulttuuri oli sinänsä lähellä suomalaista, Italiassa liikkuminen autolla oli paljon vaarallisempaa. 😀

Reply
Elina Ada Sofia 26.7.2019 - 11:48

Haha! 😀 Joo totta, Italiassa on aika hurjaa myös ja niin on itse asiassa tuolla Aasiassakin kun aloin nyt muistelemaan! 😀 jotenkin ehkä vaan ajattelee espanjan sen verran länsimaalaisena, että täällä pitäisi olla selkeet liikennesäännöt 😀 Kivaa viikonloppua ja kiitos kommentistasi <3 🙂

Reply
Espanja on mun toinen kotimaa - Elina Ada Sofia 22.3.2020 - 12:00

[…] Espanja-aiheiset postaukset kiinnostavat lisää niin, tässä vastapainoksi ”asiat, jotka ärsyttävät Espanjassa”-postaus sekä ”miten syön lomalla Espanjassa”. Otin myös viime tammikuun reissulla […]

Reply

Jätä Kommentti