Muistinmenetys

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Itse kullakin on aina välillä taipumus stressata tai sitten murehtia menneitä. Koen itse esimerkiksi, etten itse ole nuorempana ollut sellainen henkilö, joka olen nyt. Syömishäiriö vaikutti laajalti omaan käytökseeni ja ajattelutapaani. Lisäksi olen ehkä jossain määrin surullinen siitä, että mulla ei ole samanlaiset lämpimät välit molempiin vanhempiini. Tässä on taustalla miljoona asiaa, joita en ole vielä valmis avaamaan – ehkä joku päivä. Se on jännä ajatella miten eri ihminen sitä olikaan vaikka noin 5 vuotta sitten. Miten se voikaan tuntua jopa niin pelottavalle? Jotenkin syömishäiriö vaikutti niin vahvasti persoonaani ja identiteettiini. Enhän oikeastaan tiennyt kuka olen. Mielestäni syömishäiriö on kuin toinen persoona, joka on valloilla. En ehkä osaa kuvailla asiaa paremmin, mutta toivottavasti saatte ajatuksesta kiinni.

Me ei voida muuttaa menneisyyttä, mutta voidaan muuttaa suhtautumista siihen. You can`t stop the waves but you can learn to surf. Juurikin näin. Emme voi pysäyttää tunteita, mutta voidaan oppia hyväksymään ne ja tulkitsemaan niitä. Oppia ymmärtämään itseä paremmin. Se voi olla pitkä prosessi, mutta kaiken vaivan arvoista.

Seuraava ”muistinmenetys” -harjoitus sopii ihan kenelle tahansa,  Sinulle joka stressaat jatkuvasti, murehdit menneitä tai muuten vain haluat oppia lisää keskittymään tähän ainutkertaiseen hetkeen mikä sinulla on nyt. Sain itse tämän harjoituksen joskus terapeutiltani ja se oli mielenkiintoinen.

Mieti millaista elämä olisi jos huolien muistinmenetys osuisi kohdallesi?

Muistinmenetys päiväksi

Aamulla kun heräät, leiki että elämäsi alkaa siitä hetkestä. Et muista mitään menneisyydestäsi, vaan keskityt tähän hetkeen, joka sinulla on edessäsi. Minuutti minuutilta. Heräämisen jälkeen keskity aamupalan tekoon ja sen syömiseen. Maista ruoka pala palalta. Mitä makuja maistat? Ole kiitollinen ruuasta. Fiilistele sitten raikasta ilmaa ulkona tai auringon paistetta. Keskity jokaiseen pieneen asiaan, mitä teetkin. Tee itsellesi mukavia asioita ja puhu itsellesi kauniisti. Pää jumahtaa helposti jos vatkaa mielessä samoja ikäviä ajatuksia ja ajatukset juuttuvat negatiiviselle kehälle, jolloin on vaikeaa nähdä mitään positiivista. Kirjoita positiivisia asioita ylös paperille. Ne asiat voivat olla ihan mitä tahansa, pieniäkin. 

Kuulostele sitten myöhemmin itseäsi. Saitko ajatuksia muualle? Millainen olo heräsi?

Meillä ihmisillä on erikoiskyky ajatella omia ajatuksia ja pystymme myös hallitsemaan niitä jossain määrin. Käytetään tätä kykyä hyväksi <3

Ihanaa päivää juuri Sinulle!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti