Miten syön lomalla Espanjassa?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Saan paljon kyselyitä SoMessani koskien ruokailujani, niin arjessa kuin reissussa ollessa. Nyt vietimme 2,5 vk Espanjan auringon alla ja ajattelin avata hieman lomaruokailujani teille. Mitä kaikkea tuli popsittua suuhun?

Yleisesti ruokailuissani noudatan 80-20 periaatetta eli 80 % syön terveellistä ruokaa ja 20 % herkuttelen. Toki suhdeluku vaihtelee välillä ja varsinkin näin lomalla. Enkä ota stressiä siitä, toisin kuin olisin nuorempana ottanut. Toivottavasti tekään ette stressaa lomaruokailuista. Usein lomalla tuppaa painoa kertymään pari kolme kiloa enemmän, mutta so what, silloin herkutellaan hyvällä ravintolasapuskalla jos siltä tuntuu.

Ainoa asia, jota haluan niinsanotusti noudattaa ruokailujen suhteen on säännöllisyys. Se, että energiaa tulee tasaisin väliajoin (3-4h) takaa sen, että A) en tule kiukkuiseksi B) saan energiaa tekemiseen C) On hyvä olla. Huomaan heti, jos ruokailut venyvät (välillä käy näinkin) vaikkapa kuuteen tuntiin, niin on tosi heikko ja huono olo. Jännä jotenkin muistella sitä aikaa kun söin tyyliin kerran päivässä pussillisen wok-wihanneksia ja siinä oli kaikki sen päivän sapuskat. Tai se aika kun oksensin kaiken ruuan ulos mitä pistin suuhuni. Ei ollut ikinä nälkä, kroppa ja aineenvaihdunta oli totaali jumissa. Eipä myöskään mieli ollut järin terve. Nyt on oikeasti hullun ihanaa tuntea nälän tunne ja vieläpä se, että nälän tunne syntyy tasaisin väliajoin kun saa ruokaa tarpeeksi. Kroppa toimii ja on hyvä olla.

Jos palataan takaisin reissuun, niin matkoilla tulee siis väistämättä syötyä enemmän ravintoloissa. Espanjassa ruoka on vieläpä halvempaa kuin Suomessa ja toki se on ihanan helppoa lomalla vaan istua valmiiseen pöytään. Ah vesi herahti kielelle tätä kirjoittaessa.

Burgerit bataattiranskalaisilla

Meidän Espanjan lomaan kuuluu ykkösenä intilaisen ruuan syöminen, koska lähellämme on valehtelematta maailman paras intialainen ravintola Punjab Palace Playa Marinassa. Kerran kävimme 7 päivän lomalla syömässä siellä 8 kertaa 😀 Tästä saan kuulla vieläkin! Mutta minkäs teet, kun se on vaan niin hyvää. Ollaan testattu melkein kaikki listan (pitkä lista!) annokset ja kaikki super hyviä. Eli voi syödä monena päivänä putkeen 😉

Toisena suosikkina on uusi tulokas Organic Cafe Fuengirolassa, josta saa paljon erilaisia terveellisiä ja vegaanisia vaihtoehtoja. Taivaallinen paikka, suosittelen testaamaan mikäli Fuengirolassa liikutte.

Tilataan myös usein kämpälle ruokaa, koska välillä on kiva syödä omassa rauhassa samalla kun saunoo ja käy uimassa. Ihana vain tuijotella maisemaa ja nauttia hyvästä sapuskasta. Eat, swim – and repeat.

Punjab Palace

Lammas Korma, riisiä ja valkosipuli naan

Alkuruokana onion bhaji, sheek kabab ja meat samosa

Organic Cafe

Tykätään myös iltaisin syödä mexikolaista ruokaa. Ruokalistan kärkipaikkoja pitävät burritot ja fajitakset.

Burritot kotiin tilattuina

Lounaaksi olemme myös syöneet paljon kiinalaista ruokaa. Rasvaista ja hyvää sellaista 😉

Teemme myös välillä kämpällämme erilaisia salaatteja, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Ostamme kaupasta paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joilla salaatista saa tuunattua omannäköisen. Mulla oli myös mukana Espanjassa Mai Skin – ravintoöljy, jota käytin salaatinkastikkeena. Tosi helppo tapa lisätä hyviä rasvoja ruokaan (täysin kotimainen ja vegaaninen vieläpä)! Koodilla ELINA saat -10% alennuksesta tilauksesta www.northernmai.fi.

Vesimeloni oli myös kova juttu lomalla, niin virkistävää ja hyvää! Espanjassa hedelmät ja vihannekset on yleensä paljon edullisempia kuin Suomessa..

Mai Skin ravintoöljyä kanan ja salaatin päälle tuomaan hyviä rasvoja

Välipalana suosin esim. erilaisia pähkinöitä ja hedelmiä tai välillä huiviin saattoi upota suloinen pikkupizza viinilasin kera. Mulla oli myös mukana lemppari proteiinipatukoita, jotka sopivat hyvin makeannälän taltuttajaksi. Mun ”onni” on, että Espanjassa ei myydä hyviä karkkeja, koska Suomessa mulle uppoaa herkästi Makuunin irttarit tai muut karkkihyllyjen antimet. Eli makeisten syönti jää täällä aika minimiin. Espanjassa tulee kuitenkin välillä ostettua Kinderin Choco bons -pusseja, ne on mun heikkous 😉

Aamupalan pitää olla iso ja ravinteikas. Siitä en yleensä tingi lomallakaan. Jos olisimme hotelissa ja buffet pöytä notkuisi edessä, niin silloin saattaisin napasta lautaselle myös pekonia, pannukakkuja tms. Yleensä kuitenkin aamuisin tekee mieli terveellistä ruokaa, joten puurot, kananmunat hedelmät, marjat ja erilaiset proteiinipitoiset smoothiet ovat listan kärkipäässä.

Proteiinipitoinen marjasmoothie

Kaurapuuro kauramaitoon tehtynä, päälle Foodin vaniljaheraa, kiiwiä, marjoja sekä pähkinöitä

Kananmunia riisikakuilla, tomaattia, keltaista vesimelonia ja kiiwiä

Entäs alkoholi? Muut juomat?

Lomalla myös tulee naustiskeltua viiniä lasillinen jos toinenkin. Kaljasta en tykkää yhtään, eikä muutkaan drinkit oikeastaan uppoa mulle enää. Valkoviini tai hyvä roseviini ovat ne mun lempparit.

Pyrin lomalla, niin kuin arjessakin juomaan n. 3-4 litraa vettä. Toki määrä riippuu vähän siitä miten paljon treenaa tai onko kuuma ilma. Espanjassa vettä siis kului runsaasti! Aloitan aina aamun isolla vesilasilla (0,5 litraa uppoaa helposti) ja pyrin pitämään juomapullon koko päivän lähettyvillä, jotta tulee juotua tarpeeksi.

Joskus myös saatoin juoda Pepsi Maxin tai sitten inkivääri-sitruunamehua veteen sekoitettuna.

Poikkeavatko sinun ruokailu lomalla? 🙂

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Heinäkuun parhaat palat x 10 - Elina Ada Sofia 10.8.2018 - 01:25

[…] Ravinto ja reseptit […]

Reply

Jätä Kommentti