Ajattelin, etten koskaan kaatuisi vakavasti

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Pekka Hyysalon selviytymistarina, joka koskettaa. Kyyneleet valuvat väkisin pitkin poskea ja olotila on sanaton.

1e4fef377884794eec06829cb48beb34

Katsoin Yle -Areenasta Docventuresin dokumentin nimeltä New Run, joka kertoo entisen ammattilaskijan, Pekka Hyysalon, puhuttelevan selviytymistarinan.

New Run -dokumentissa teemana on toivo ja usko parempaan. Se kertoo vuonna 2010 tapahtuneesta Hyysalon kohtalokkaasta hypystä, joka menikin pieleen. Nuoren miehen pää iskeytyi maahan, kypärä halkesi ja seurauksena syntyi vakava aivovamma, halvaantuminen ja pitkä kooma. Hyysalon aivo-selkäydinneste oli siirtynyt paikoiltaan ja näin ollen aivoilla ei ollut suojaa iskussa.

Mikko Niemen ohjaamassa dokumentissa seurataan vuosien ajan Pekka Hyysalon elämää; hänen vaikeaa, mutta sinnikästä kuntoutumistaan. Lääkäreiden ennusteet olivat aluksi todella synkät, mutta tahdonvoimallaan hän oli jo pystyssä reilun puolen vuoden jälkeen. Ihan mieletöntä. Hyysalosta huokuukin koko dokumentin ajan positiivinen ja periksiantamaton elämänasenne, josta tulisi kaikkien ottaa oppia!

i-can-i-will

New Run pistää todenteolla ajattelemaan elämän arvaamattomuutta ja sitä miten kaikki voi muuttua silmänräpäyksessä. Hyysalo toteaakin dokumentissa ”ajattelin etten ikinä kaatuisi vakavasti”, ja niin varmasti monet muutkin ajattelevat, ettei omalle kohdalle kävisi mitään. Kuitenkaan et voi koskaan tietää kenet näet viimeisen kerran. Koskaan ei voi tietää tuleeko vastaan päivä, jolloin kaikki muuttuisi. Dokumentti laittaa pohtimaan elämänarvoja ja samalla se antaa tahdonlujuutta selviytyä vaikka läpi harmaan kiven. Suosittelen kaikille lämpimästi <3 Pääsette dokumenttiin tästä linkistä.

9ae7b0dbbb0a921fb995c20f3397045f

Live, Love, Laugh <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti