Synnytyksestä palautuminen

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Lola & Lykke

Synnytyksestä palautuminen ottaa oman aikansa ja palautumiseen vaikuttaa monet tekijät. Palautuminen on myös yksilöllistä eikä tässä(kään) asiassa tulisi verrata itseä muihin äiteihin. Toiset pääsevät liikkeelle aiemmin kuin toiset ja toiset taas osaavat nukkua paremmin kuin toiset – näille asioille emme välttämättä voi mitään. Tärkeää onkin kuunnella omaa kehoa ja sen vointia. Pienillä asioilla arjessa voimme kuitenkin vaikuttaa paljon palautumiseen ja tehdä hyvää itsellemme. Kun teemme hyvää kehollemme, mielikin voi paremmin ja päin vastoin.

Synnytyksestä palautuminen – mitkä asiat vaikuttavat?

Treenitausta – onko liikuttu raskauden aikana. Raskauden aikana kannattaa ehdottomasti liikkua mikäli olo sallii.

Liikunta – rauhallinen kävely kannattaa aloittaa synnytyksen jälkeen niin pian kuin vain suinkin pysty. Samoin lantionpohjalihasten harjoittaminen. Kannattaa herkästi kääntyä äitiysfysioterapeutin puoleen mikäli tämä mietityttää.

Millainen itse synnytys oli – alatie vai sektio, millaiset repeämät mahdollisesti.

Ravitsemus – on tärkeää syödä monipuolisesti ja riittävästi, jotta keho toimisi optimaalisesti ja olisimme jaksavia vauva-arjessa.

Lepo ja uni – helpommin sanottu kuin tehty vauva-arjessa, mutta erittäin tärkeää oman jaksamisen ja MIELENTERVEYDEN kannalta.

Armollisuus itseä kohtaan  – anna itsellesi aikaa ja muista, että riität sellaisena kuin olet. Olet paras äiti omalle lapsellesi.

Huumori auttaa mua paljon vauva-arjessa!

Liikkumista helpottamassa Lola & Lykke -tukivyö

Mun liikkeellelähtöä ja synnytyksestä palautumista on helpottanut mielettömästi Lola & Lykke synnytyksen jälkeinen tukivyö. Se tukee niin vatsaa, lantiota kuin selkääkin ja kävely tuntuu huomattavasti miellyttävämmältä vyön kanssa! Kerran lenkille lähtiessä unohdin vyön ja tunsin eron samantien! Todella hassu tunne, kun ei ole vatsalihakset tukemassa, vaan sisäelimet kelluvat miten sattuu. 

Mulla on vyöstä koko M.  Olen normaalisti alaosasta koko 38.

Synnytyksestä palautuminen on mielekkäämpää kun saa tukea keskikroppaan!

Espanjassa tuli treenailtua ja lenkkeiltyä paljon tukivyön kanssa! Olin tuolloin viikoilla 24-28.

Mulla oli lisäksi Lola & Lykke raskauden aikainen tukivyö käytössä ja se oli todella hyvä. Tuki kasvavaa masua ihanasti ja teki kävelystä miellyttävämpää. Tästäkin mulla oli koko M käytössä.

Synnytyksestä palautuminen voi myös olla henkisesti aika rankkaakin aikaa jos kaikki vauva-arjessa on uutta ja samalla pitäisi huolehtia omasta hyvinvoinnista ja muistaa ottaa sitä kuuluisaa omaa aikaa itselleen. Oman ajan ottaminen kuitenkin kannattaa ja on super tärkeä asia jaksamiselle. Mulle on tärkeää liikunta sekä hemmottelu. Esimerkiksi kotona tehtävät kasvohoidot ja kävin mä myös vastikään kampaajallakin!

Lola & Lykke tarjoaa muuten nyt Black Fridayn kunniaksi erittäin hyvät alennukset, kaikki tuotteet ovat nimittäin -25% huomisesta maanantaihin eli 27.11-30.11.2020! Kannattaa kurkata ja voin lämpimästi suositella tukivöitä! 🙂

Iloa ja energiaa harmaaseen viikkoon!

Lue myös aiemmat postaukseni:

Perätilasynnytys – minun kokemukseni

Painonnousu raskausaikana

Liikunta raskauden puolivälissä & helpotusta arkeen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti