Psyyken merkitys treenaamisessa

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kävimme viime viikonloppuna Trainer4You – personal trainer koulutuksessa läpi psyyken merkitystä, mikä on yksi lempi aiheistani. Psykologia oli koulussa suosikkini ylitse muiden. Ah, rakastin lukea aiheesta ja tehdä kaikenmaailman kaavioit, köykeröt ja mind mapit Freudilaisuudesta sun muista.

Olen käynyt kivisen tien opetellessani hyväksymään itseni sen kokoisena kuin olen ja tiedän, mille se tuntuu kun omaa kehoa kohtaan tuntee syvää inhoa ja ruokailu on vaikea toteuttaa myrskyisessä tunneviidakossa. Se fiilis kun ”et ole omassa kropassasi” on kamala. Aiemmin tavoitteenani oli ainoastaan laihtuminen ja sitä ei toteutettu terveys (yksi arvoistani) edellä. Tavoitteet eivät olleet realistisia, mikä johti epäonnistumisiin ja sitä kautta itsetunto laski entisestään ja itseinhon liekki voimistui. Kehä oli valmis. Samaan aikaan halusin tietysti näyttää hyvälle ja olla hyvinvoiva. Arvot ja teot siis riitelivät pahasti keskenään. Hyvinvointia ei ole oksentaa porkkanoiden syömisen jälkeen verenmaku suussa ja lähteä perään tuntien mittaiselle rääkkilenkille vapina päällä (oksentaminen poistaa elektrolyyttejä kropasta). Toki mulla oli tässä taustalla vakava syömishäiriö, mikä vaikutti ajatusmaailman häiriintymiseen, mutta valitettavan monella naisella sekä miehellä on jonkin asteen ”syömishäiriö” – ei ehkä tyypillinen anoreksia-bulimia, mutta jollain tapaa häiriintynyt ruokakäyttäytyminen/suhtautuminen. Voit lukea lisää syömishäiriöstäni täältä.

trainer4you

Tiukkaa opiskelua 😉

Itse haluan valmentaja painottaa psyykeen tärkeyden merkitystä. Haluan, että asiakkaani oppii pohtimaan omia elämänarvoja ja tapoja, joilla etenee kohti tavotteita. Sotivatko ne vastakkain? Ja mikä on oikeasti tärkeää elämässä? Eihän asioita tehdä itseinhon kautta? Sinä vietät itsesi kanssa 24/7, joten MIKSI et tekisi asioita lempeästi ja itselleen armollisena? Miksi keskittyä pahaan oloon ja negatiivisuuteen kun voimme ITSE tehdä muutoksia kohti parempaa?

Trainer4You personal trainer -koulutus

Tosiaan viime viikonloppuinen Trainer4You pt-koulussa käsittelimme syvällisempiä aiheita eli mikä on tärkeää ajattelu- ja toimintatavoissa, niin valmentajan kuin asiakkaankin näkökulmasta. Pohdimme tavoitteen asettelua, epäonnistumisia ja onnistumisia, itsetuntoa sekä juurikin arvomaailmaa. Keskustelimme myös ajattelumalleista. Jos ajattelet negatiivisesti, se vahvistaa negatiivisia ”yhteyksiä” ja negatiivista ajattelumallia. Kun taas ajattelemme itsestämme positiivisesti tai uskomme itseemme tavoitteen saavuttamisessa, näemme helpommin positiivisia asioita ja lopulta pääsemme sujuvammin lopputulokseen. Syvällisten ajatusten lomassa kävimme myös tekemässä dynaamisia venyttelyliikkeitä auringonpaisteessa sekä kävimme läpi treenien jaksottamista.

Ihanat <3

Taipuu taipuu 😉

Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus eli kaikki vaikuttaa kaikkeen. 

Taas voin kummastella miten nopeasti aika on kulunut! PT-koulutus alkaa olla pian loppusuoralla (OMG). Edellisillä luentokerroilla kävimme läpi mm. hengitys- ja verenkiertoelimistön rakennetta & toimintaa, kestävyysharjoittelua sekä tehtiin toisillemme kuntotestejä! Super hauskaa ja mielenkiintoista hommaa. Pakko vielä hehkuttaa meidän ”luokkaa” – meillä on niin mahtava yhteishenki, tsemppi ja sellainen ”turvallinen” oppimisilmapiiri. Lisäksi Trainer4You :n kouluttajat ovat erittäin inspiroivia ja kaikista opettajista olen myös saanut erittäin ammattitaitoisen kuvan. Seuraava lähijakso odottaa vajaan kuukauden päästä ja aihe on kauan odottamani ravinto! Toinen lemppariaihepiirini. Ruokailu itsessään on yksinkertaista, elämämme ehto, mutta me ihmiset osaamme tehdä siitä niin himskatin monimutkaista.

Näihin ajatuksiin, ihanaa viikkoa Juuri Sinulle!

PS. Oletko käynyt jo tutustumassa Trainer4You -sivuston ilmaiseen tietopankkiin? Tietopankista löytyy paljon mielenkiintoisia artikkeleita mm. terveydestä. Rekisteröityminen on maksutonta. Tietopankkiin pääset täältä.

Lue myös:

Minusta tulee personal trainer!

Millaisia ruokavaliomokia olen käynyt läpi?

Kun motivaatio katosi

 

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Aleyna 22.6.2018 - 11:11

Hieno homma 🙂

Reply
Elina Ada Sofia 22.6.2018 - 13:08

🙂

Reply

Jätä Kommentti