Rikkaruohojen kitkentää, verta ja toimistohommia

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Joku aika sitten tuli puheeksi kavereiden kesken, että millaisia töitä sitä onkaan tullut tehtyä pienen elämänsä aikana. Työ on ollut asia, johon mut on opetettu jo pienestä pitäen. Lapsena tienasin viikkorahat erilaisilla kotitöillä tai mökin pihahommilla ja vanhemmiten on tullut tehtyä vaikka minkälaista hommaa, rikkaruohojen kitkennästä, baaripromoihin ja mallintöihin. Muistan myös kun lapsena perustin oman ”liikkuvan putiikin” kotikadullemme tai pihallemme Mikkelissä ja kauppasin omia pieniä leluja markan hinnalla.

Työ opettaa arvokkaita asioita elämästä

Oletteko miettineet mitä merkityksiä työn tekemisellä on paitsi ansaita rahaa? Työ opettaa meitä mm. sopeutumaan aikatauluihin, tiettyihin rutiineihin ja opettaa se myöskin tärkeitä ihmissuhdetaitoja; miten toimia konflikteissa ja ottaa huomioon muut ihmiset.

Ei siis ihme, että esimerkiksi pitkään työttömänä olevat ajautuvat helposti erilleen ihmissuhteista ja sosiaaliset taidot saattavat kärsiä inflaation. Rytmit ja rutiinit voivat myös olla hakusessa.

Vaikka siis välillä työt nyppisivät, niin muista, että työ on oikeesti aika merkityksellistä monella elämän osa-alueellamme. Seuraavana kerron omasta työhistoriastani.

työ

Millaisia töitä olen tehnyt?

-Mainoslehtien jakoa.

-Mikkelin kaupungilla kesätöissä (rikkaruohojen kitkemistä).

-Mikkelin opiskelija-asuntojen toimistolla (joka paikan höylänä).

-Kallion Terveysasema (labra)

-Lukuisia keikkatöitä eri terveysasemilla

-PR -työt (mm. Jägermeister, Campari, Aperol Spriz, Tullamore dew jne, liikuntavälineitä, flyerien jakoa jne): lukuisia festareita, vip-tapahtumia ja tilaisuuksia, perus baarikeikkoja, isoja kuin pieniäkin messuja jne).

-Markkinointi & myynti, mallien bookkeri Fashion Model Agency

-Esiintymistaidon kouluttaja Fashion Model Agency

-Mallin työt (stillikuvat, liikkuva kuva, puheroolit jne)

-Juontotyöt

-Sosiaalisen median sisällön tuottaja

-Hyvinvointialan yrittäjä (sis. hyvinvointiluennot, pt, tapahtumat jne..)

-Terveystalo (labrassa keikkaa, puoltaviikkoa sekä nyt vakkari)

 

työ

TET-paikat:

McDonalds. Halusimme parhaan ystäväni kanssa samaan työelämään tutustumispaikkaan ja mäkkäri oli listalla ekana. Oli super cool, kun sai syödä päivät pitkät mäkkiruokaa ja saatiin jopa mäkkärin lahjakortteja ”palkaksi”. Se oli sen hetken unelmaduuni 😀

Patologian laboratorio. Äitini on töissä patologian laboratoriossa ja aihealue luonnollisesti kiinnosti 8-luokkalaista (= kudokset, elimet, syöpä).

Helsingin Kaupungin Teatteri (Näyttelijän työn seuraamista, lavasteiden kunnossapitoa, järjestelyä jne)

MTV3 (tutustumista mm. uutisiin ja sellaista ”apulaishommaa”).

 

Millaisia töitä sinä olet tehnyt elämäsi aikana? 🙂

Lue myös:

Kel onni on se onnen näyttäköön

Koen ilkeät ihmiset ikään kuin opettajina

Minullako alkava rasvamaksa?

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Maikki 20.6.2018 - 12:17

Asutusmuseolla kahvilassa ja museokierroksia pidin (eka oikea palkallinen kesätyö), hautausmaalla, erilaisissa kahviloissa, kaupassa ja palvelutiskillä, leipoomotehtaassa, päiväkodissa.
Tetissä ja työharjotteluissa: nuorisotalolla, tk:lla, koulun keittiöllä, kaupassa, kahvilassa, lounasravintolassa, elintarviketehtaassa, konditoriossa

Kun kokeilee erilaisia töitä ni tietää ainakin mistä tykkää ja mistä ei sekä tietää millaisiin työtehtäviin itse soveltuu parhaiten. Jokainen paikka on opettanut jotakin. Niinkuin sanoit: työelämä opettaa paljon muutakin kuin rahan ansaitsemista 🙂

Reply
Elina Ada Sofia 22.6.2018 - 13:09

Se on kyl kivaa, että on saanut erilaisista töistä kokemusta! 🙂 Ja juuri näin, et kaikki työ opettaa jotain..ja saa olla kiitollinen, että on saanut ja saa tehdä töitä! 🙂

Kivaa viikonloppua ja Juhannusta! <3

Reply

Jätä Kommentti