”KOEN ILKEÄT IHMISET IKÄÄN KUIN OPETTAJINA”

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaikki kokevat joskus elämässään ilkeää negailua tai epäreiluutta. Siltä ei nykypäivänä oikein pysty välttymään. Meitä on niin moneksi tähän maailmaan. Pohdiskelin somekiusaamista tässä (linkki avautuu uudelle välilehdelle) postauksessa aikaisemmin.

Koe ilkeys opettavaisena

Itse koen ilkeät ihmiset ikään kuin opettajina. He opettavat minulle mitä en halua olla tai millaiseksi tulla. En halua lähteä mukaan ilkeilyyn tai haukkumiseen, vaikka kuinka kiehuisi. En myöskään tarkoita, että tarvitsisi alentua kuuntelemaan toisen ilkeilyä rajattomasti. Saa sanoa takaisin, mutta asiallisesti. Siinä missä olen ennen ottanut ikeistä kommenteista tai sanomisista nokkiini, osaan nyt suhtautua asiaan eri tavalla. Opettavaisena. Muista, sinä olet ikeän ihmisen yläpuolella. If someone is trying to bring you down it only means you`re above them.

Ilkeä ihminen on usein ilkeä kaikille

Tärkeää on myös muistaa, että ilkeä ihminen on yleensä ilkeä muille, ei pelkästään sinulle. Vaikka sinusta tuntuisi, että sinä olet ainoa kiusattava ja ahdistut tämän sanomisista niin fakta on se, että ilkeilijä vetää itsensä sanomisillaan maan rakoon ja ei loppujen lopuksi näytä hyvälle kenenkään silmissä. Hän on luultavimmin kokenut itse ilkeyttä jossain kohtaa, katkeroitunut siitä ja purkaa pahaa oloaan muihin.

Mennyt elämä ei saa määritellä tekemisiäsi

Aina on helppo syyttää menneisyyttä ja lapsuutta. Jos on lapsena kokenut vääryyttä, syrjintää tai muuten mennyt asiat ei-niin-mallikkaasti, on helppo takertua tähän. Meillä jokaisella on kuitenkin vastuu elämässä siitä mitä sitten teemmekin ja miten käyttäydymme muita kohtaan, vaikka elämä olisi kohdellut meitä kuinka huonosti. Ilkeyttä kokeneen tulisikin pystyä pohtimaan asiaa siltä näkökantilta, miten voisi oppia olemaan parempi. Ei laittaa pahaa kiertämään.  Ymmärrän kyllä myös sen, että toisille ihmisille on oikeasti vaikeaa asettua toisen ihmisen asemaan, mutta voisi silti edes yrittää. Haluaisitko sinä, että sinun lapsellesi ollaan juolmia ja ilkeitä? Tuskimpa.

Menneisyys ei saa määritellä sinua. Sinä voit olla juuri sitä mitä itse päätät. 

Ja muistakaa, JOKAINEN teko voi vaikuttaa arvaamattomalla tavalla toisen elämään. Muistakaa se seuraavan kerran kun meinaatte kirjoittaa negatiivisen kommentin jollekin.

 

Ollaan hyviä toisillemme <3

Be good and the good come to you.

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti