MINUSTA TULEE PERSONAL TRAINER

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
personal trainer

Viime viikonloppuna käynnistyi pitkäaikainen haaveeni; personal trainer (PT) – koulutus. En voi sanoin kuvailla, miten innostunut olen (Insta storyn @elinaadasofia puolelta varmaan osa huomasi tämän 😀 ) . Ihana opiskella lisää ja kehittää tietoutta asioissa, joista olen todella kiinnostunut. Koulupäivät eivät ole koskaan menneet näin nopeasti ja periaatteessa en olisi halunnut lähteä kotiin, vaan jäädä kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheista lisää!

Millainen Personal Trainer minusta tulee?

Tuntuu, että olen viimeisen vuoden aikana oppinut hurjan paljon itsestäni. PT:nä tulen olemaan todella ymmärtäväinen ja asiakkaan lähtökohdat huomioiva. Olen itse käynyt melkoisen koulun ruokaviidakossa, kokeillen erilaisia dieettejä syömishäiriöön asti. Olen vetänyt treenaamisen yli ja tehnyt hallaa keholleni. Olen myös onnistunut jumiuttamaan aineenvaihduntani (lue täältä lisää) kitukaloreiden seurauksena, mutta voittanut vaikeudet oikeanlaisen, järkevän ravinnon ja treenaamisen yhdistelmällä. Ymmärrän mille vartalon muutokset tuntuvat päässä ja millaista ahdistusta epäonnistumiset voivat pahimmillaan tuottaa. Tiedän miten vaikeaa syöminen voi olla. Tiedän myös miten suuria henkisiä ponnisteluja vaatii isojen muutosten tekeminen elämässä ja miten ristiriitaista voi olla mielen ja itse tekemisen välillä.

Haluan tsempata, inspiroida ja auttaa juuri sinua saavuttamaan tavoitteesi sekä balanssin itsesi kanssa. Sen lisäksi, että tulen tekemään ruoka- ja treeniohjelmia, aion myös toimia kokonaisvaltaisena valmentajana, joka kuuntelee, auttaa, puskee eteenpäin ja tarvittaessa hidastaa vauhtia. Henkisellä puolella on iso merkitys sen itse tekemisen ohella. 

personal trainer

Missä käyn Personal Trainer – koulun?

Käyn personal trainer -koulutuksen Trainer4You:n kautta. Koulutuksen kesto on 9 kuukautta ja se jakaantuu lähiopetusjaksoihin sekä itsenäiseen opiskeluun. Kokonaisuudessaan koulutus jakaantuu vielä kehittävän harjoittelun perusteisiin, kuntosalivalmentaja-koulutukseen ja lopuksi PT-koulutukseen. Trainer4You -koulutus tuntui luonnolliselle ja minulle sopivimmalle vaihtoehdolle, koska haluan opiskella viikonloppuisin ja kurssipaikka on metromatkan päässä kotoa. Fitnessmalli 2017 -kilpailun myötä pääsimme myös tutustumaan Trainer4You :n järjestämään Training Forum – tapahtumaan, joka kokosi yhteen hyvinvointi – ja liikunta-alan mielenkiintoisimmat vaikuttajat. Tutustuin siellä lisää Trainer4You – henkilökuntaan ja minulle selkeni entisestään, että haluan kuulua tähän tiimiin! Trainer4You PT-koulutus on laadukas, tutkittuun tietoon ja kouluttajien vankkaan osaamiseen pohjautuva. Meidän viime viikonlopun kouluttaja, personal trainer Eveliina Naulo oli ihan mieletön tyyppi. Ammattimainen, osaava ja samalla super hauska. Opettajalla on myös iso merkitys oppimisen kannalta!

Ensimmäinen koulutusviikonloppu

Ensimmäisenä koulutusviikonloppuna me kävimme läpi elämän perusasioita kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen; ravinnon, arkiliikunnan, unen sekä ylipäänsä levon merkitystä. Hurjan yksinkertaisia asioita, mutta silti suuria. Koen, että minulla on hyvät pohjatiedot pt-koulutusta varten, sillä olen lukenut bioanalytiikkaa pohjalle sekä ollut aina kiinnostunut ravitsemuksesta, liikunnasta ja terveydestä. Koulutuksessa sain kuitenkin TODELLA paljon uutta tietoa ja perusteluja asioille. Olen  iloinen, että tunneilla keskustellaan paljon ja opiskelu on sellaista vuorovaikutteista. En malta odottaa seuraavaa koulutusviikonloppua!

 

Trainer4You :lla on muuten ihan super hyvä maksuton tietopankki, joka tarjoaa paljon mielenkiintoista luettavaa ja verkkokursseja. Oon itse hurahtanut täysin tietopankin sisältöön. Suosittelen rekisteröitymään ja zekkaamaan 🙂 Kaikki on siis maksutonta!

 

Vastailen mielelläni kysymyksiinne, mikäli heräsi ajatuksia! Tulette kuulemaan paljon lisää koulutuksesta ja matkastani kohti Personal Trainerin uraa!

 

Lue myös:

Itsensähyväksymisen taito 

Tietoinen syöminen – helppoa vai vaikeaa?

Miten minä saavutin positiivisen kehonkuvan? 

 

Kuvat: Jenni Valtari / Camp Norte

Trainer4You somessa: FB: Trainer4You ja IG: @trainer4youfin

 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti