HALKI, POIKKI JA PELLILLE – ONNISTUNEET BATAATTIRANSKALAISET

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Käsi pystyyn kenellä on mennyt bataattiranskiksien teko metsään ja lopputuloksena syntynyt vain lötköpötköjä bataatteja? Onnistuneet bataattiranskalaiset syntyvät kuitenkin luultua helpommin. Minullakin tämä prosessi on vaatinut hieman harjoittelua, mutta harjoittelullahan sitä tullaan mestareiksi! Rapsakkuuden salaisuus ei ole rakettitiedettä, kunhan sen oivaltaa.

 

 

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset on ihana ja syötävän herkullinen lisuke lihan vierelle. Viime aikoina näitä pötkylöitä onkin tullut tehtyä useaan otteeseen! Monesti tykkään ottaa ravintolassakin bataattiranskikset normi ranskiksien tilalle, mikäli tämä on mahdollista. Bataatti sisältää paljon A-vitamiinia sekä kaliumia ja on kelpo hiilarilähde ruokavaliossa.

 

..Niin, mutta miten bataattiranskalaisista saadaan sitten kotitekoisesti rapsakoita, jos ei omista rasvakeitintä? Taikasanat ovat kuuma uuni, maissitärkkelys ja oikean kokoiset viipaleet!

Tarvitset: 

-2 Isohkoa bataattia

-Oliiviöljyä

-Hyvänlaatuista suolaa

-Pippuria, valkosipulia ja muita haluamiasi mausteita, esim paprikamauste sopisi tähän myös hyvin

-2-3 rkl Maissitärkkelystä

Tee näin:

-Kuori ja pilko bataatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Palat ei saa olla liian pieniä, koska ne tuppaavat kutistumaan uunissa ja mahdollisuus palaa on helpompi.

-Pese bataattisiivut ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeellä. Tämän jälkeen siirrytään maustamiseen ja onnistumisen avainsanaan nimeltä maissitärkkelys. Ota kulho tai iso pakastepussi, jonne sekoitat öljyn, mausteet ja maissitärkkelyksen keskenään. Sitten lisäät vain bataattisiivut ja sekoitat kaikki keskenään hyvin.

-Lopuksi asettele bataattiranskalaiset pellille ilmavasti ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kannattaa tarkkailla välillä ettei kärtsää 🙂

Bataattiranskiksien kanssa sopii hyvin monenlainen dippikastike, kuten omatekemä tsatsiki tai ihan vaan perus ketsuppi. Ja maistuvat ne tietysti sellaisenaankin! Nam!

Miten teillä on onnistunut bataattiranskiksien teko? 🙂

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti