Älä hei selitä!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ootko kiinnittänyt huomiota siihen, että selitteletkö asioita? Pakottaako ihmiset sun ympärillä siihen?

Oon monesti törmännyt elämässä tilanteisiin, jossa muut tai itse olen joutunut selittelemään esimerkiksi sitä miltä musta tuntuu, koska toinen ei ole uskonut tai jotenkin muuten väheksynyt mun tuntemuksia.. Hyvä esimerkki on se, että jos en jaksa lähteä jonnekin, niin on helposti joutunut tai turvautunut selittelemään asiaa vaikkei tarvitsisi. Jos haluan olla kotona ja levätä, niin mulla on oikeus siihen. Ja niin on sullakin. Onko teillä kokemuksia tällaisista tilanteista? Mä oon oikeastaan nyt kuluneen viimeisen vuoden aikana vasta oppinut sanomaan ei. Kaikkeen ei tarvitse venyä, vaan on todellakin ok kuunnella kroppaa ja itseä.

Jos väsyttää, niin silloin on oikeus levätä. Ei siinä tarvitse mitään sen ihmeellisimpiä selityksiä – jos ystävä ei ymmärrä tätä, niin se ei ole sun ongelma. Jos et halua juoda alkoholia ja muut ei ymmärrä tätä, niin se ei ole sun ongelma. Sun ei tarvitse tehdä jotain vain miellyyttääksesi muita.

Samalla tavalla kun annat aikaa ystäville ja läheisille, niin sulla on oikeus antaa aikaa itsellesi. Oma aika on mielestäni hurjan tärkeää aikaa. Mulle itselleni on henkilökohtaisesti tosi tärkeetä, että edes yksi päivä viikossa olisi kokonaan sellainen, että saan mennä omia menoja ja tehdä mitä lystää; lenkkeillä luonnossa, löhötä sohvalla katsoen telkkaria tai mitä ikinä mieleen tulee. Nautin siitä, että saa olla ainakin sen yhden päivän ilmanaikatauluja. Se tekee hyvää.

Muista nämä:

Saat haluta sitä mitä haluat, kunhan et loukkaa muita.

Saat tarvita sitä mitä tarvitset.

Saat olla haluamatta, jos siltä tuntuu. 

Aina ei ole pakko jaksaa, vaan on ok olla välillä väsynyt.

Saat ottaa askelia pois päin sellaisesta, mikä ei tunnu susta hyvälle.

Ihanaa ja energistä päivää teille!

Treenivaatteet : Leggou.fi

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti