Pihistä vai panosta?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Oon näin vanhemmiten tajunnut, miten tiettyihin asioihin elämässä kannattaa panostaa. Ihan toden teolla. Tällä en tarkoita hillitöntä vaatekaupoissa ravaamista ja tavaroiden haalimista kaappeihin, vaan sitä, että panostaa arjen pieniin kivoihin asioihin ja ennen kaikkea opettelee huomaamaan niitä. Se ei maksa mitään, mutta antaa paljon. Keskity niihin asioihin mistä nautit. Sillä on mielettömän iso vaikutus elämään.

Omalla kohdallani matkustelu on myös asia, johon haluan panostaa. Toki yritän miettiä, miten voisin kompensoida lentämistä arjessani ja oonkin moniin päivittäisasioihin panostanut, kuten esimerkiksi lihansyönti jäänyt TODELLA vähälle. Silti…matkustelu on asia, joka tuo mulle aivan älyttömästi iloa elämään ja nautin siitä todella. Matkustelu  rikastuttaa elämää ja antaa perspektiiviä moniin asioihin. Oon sitä mieltä, että ne tyypit jotka ovat nähneet maailmaa ja matkustelleet ovat selkeesti avarakatseisempia ja hyväksyvämpiä muita ihmisiä kohtaan. Entä mitä mieltä te ootte? Tänä vuonna me muuten jätettiin myös tarkoituksella perinteinen talven kaukomatka välistä. Ollaan aiemmat vuodet käyty näihin aikoihin mm. Dubaissa, Aasiassa, Mauritiuksella ja Karibialla. 


Ota arjen ilot haltuun

Jos arjen ilot ei ota löytyäkseen, niin hae näistä apua:

  • Listaa paperille mitkä asiat sua kiehtoo ja mistä tykkäät. Listaa kaikki ihan eläimistä harrastuksiin ja ruokiin asti.
  • Osta hyviä raaka-aineita ja tee sellaista ruokaa, josta pidät. 
  • Mieti mistä asioista oot kiitollinen sun kotona? Entä ylipäänsä elämässä?
  • Missä asioissa oot onnistunut?
  •  Juttele ystävien kanssa – saat uusia näkökulmia! Ystäviin ja ylipäänsä läheisiin kannattaa panostaa elämässä.
  • Joskus myös kannattaa lähteä kauemmas omasta arjesta – tällöin yleensä näkee lähelle ja huomaa mitkä asiat elämässä merkitsee. 

Elämä on tässä ja nyt

Kaikesta turhasta sen sijaan kannattaa pihistää ja ajatella mikä oikeasti kiinnostaa sua ja tukee sun omaa hyvinvointia. Sä määräät sun elämästä ja sun kuuluu tehdä niin kuin susta tuntuu hyvälle. Sun on osattava huolehtia itsestäsi rakastaa itseäsi ennen kuin pystyt rakastamaan muita. 

Iloa viikkoon ja tsemppihalit!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Hanna 20.1.2020 - 18:13

Harvoin kommentoin, mutta nyt oli niin kauniit kuvat sinusta, että siis… WAU! : )

…ja mitä tulee postauksen sisältöön, I agree! Tässä oon just paljon pohdiskellut, että missä kohtaa se oma pihi luonne kannattaa pistää syrjään, ja missä se päin vastoin on aika jees. Eihän me täältä kuitenkaan seteliniput taskussa lähdetä elämän jälkeen, joten kai sitä rahaa saa käyttääkin. Saati sitten omaa aikaa!

Reply
Elina Ada Sofia 21.1.2020 - 19:05

Kiitos kovasti <3 Jep, sama homma vaikka jossain kasvohoidoissa ja hieronnoissa tms, mikä menee oikeesti itsen hyvinvoinnin panostamiseen. Ja hyvä pointti, setelit jää maanpinnalle kun täältä lähdetään! 🙂 Ihanaa viikkoa!

Reply

Jätä Kommentti