Mitä ruoka merkitsee mulle?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Picadelisuomi

Ruoka on paljon enemmän kuin kaloreita ja vatsantäytettä. Ruoka tarjoilee rakennusaineita keholle, antioksidantteja soluille ja virtaa aivoille. Lisäksi se vaikuttaa hormonitoimintaan ja mahdollistaa monet elimistön elintärkeät toiminnot. Syömäsi ruoka vaikuttaa myös suolistosi kuntoon, joten ei ole yhdentekevää mitä laitat suustasi alas. Puhtaat ja ravinteikkaat ruoka-aineet pitävät sinut elinvoimaisena ja terveenä. Olet energinen ja jaksava arjessa.


Sen lisäksi, että ruoka vaikuttaa fyysisesti, se on myös iso osa henkistä terveyttä. 

Elintärkeät vitamiinit, hivenaineet ja valkuaisaineet vaikuttavat paljolti mieleen hormonitoiminnan kautta, heti siitä lähtien kun nielaisemme ruokamme. Ruoka vaikuttaa jaksamiseen, tyytyväisyyteen ja hyvään oloon, mikä näkyy jo vauvana – itku loppuu kun saa ruokaa. Ruoka hivelee makunystyröitämme ja lisää näin myös tyytyväisyyden tunnetta.

Ruoka on siis nautinto ja lisäksi mukava sosiaalinen tekijä. Yhdessä syöminen tekee hyvää jokaiselle ja ravitsee samalla mieltä.

Lounastauko töissä.

Kiitollinen hyvästä ja puhtaasta ruuasta – se ei ole itsestäänselvyys

Mulle tärkeimmäksi seikaksi on muodostunut se, että ruokailu saa olla monipuolista ja sallivaa. Paljon värejä sekä makuja. Ruokaa ei tarvitse pelätä, se on elinehto ja pikemminkin kiitollisuuden aihe – kiitos, että meillä on mahdollisuus monipuoliseen ruokaan. Näin ei ole kaikkialla.

Picadelin salaattibaarista valikoitui mukaan tällä kertaa paljon erilaisia kasviksia, ananasta, viinirypäleitä, avokadoa, mozzarella – sekä salaattijuustoa ja pähkinäsiemensekoitusta. Salaattipohjana on miksaus useammasta eri salaattivaihtoehdosta, niin perinteistä kuin lehtikaalia ja porkkanaraastetta.

Lempeys itseä kohtaan

Jos sinulla on edessäsi ruokaremontti, niin suhtaudu siihen lempeydellä. Aloita pienistä muutoksista, sillä niistä kehittyvät suuret muutokset. Voit esimerkiksi lisätä hyviä rasvoja lautaselle kovien sijaan, vaihtaa vehnän täysjyvään tai syödä astetta enemmän kasviksia ja vähemmän sokeria ja lisäaineita.

Redin alakerran K-supermarketin Picadeli on kovassa käytössä mulla. Erittäin hyvä valikoima.

Mun suosikkini, Picadelin salaattibaari mahdollistaa terveellisen ja monipuolisen ruokailun – helppoa ja ravinteikasta ruokaa niin lounaaksi kuin illalliseksikin. Kiireiseen kuin kiireettömäänkin päivään. Kotiin tai evääksi töihin. Onko Picadeli tuttu sinulle? 🙂 Entä mitä ruoka merkitsee sinulle? Ihanaa päivää ja energiaa viikkoon!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti