Kuluneen viikon ajatuksia elämästä

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tämä viikko on ollut ihanan rento. Oon aikaisemmin ainakin Instagramissani puhunut siitä, että mulle on tosi tärkeää pitää joka viikko yksi päivä kokonaan vapaana. Kokonaan omistettuna itselleni. Tuona päivänä voin olla vain kotona tai käydä kävelyllä jos huvittaa. Jos taas mieli tekee nähdä extempore ystävää, niin sekin on mahdollista. Tärkeää on kuitenkin se, etten suunnittele tuohon yhteen päivään mitään, vaan pidän sen sellaisena ”sillä hetkellä musta tuntuu” -päivänä. Suosittelen jokaiselle vahvasti samaa. Ihana fiilis kun yksi päivä viikossa on sellainen, että keskittyy vaan oman itsen kuunteluun ja siihen tekemiseen mistä tykkää. 

Tällä viikolla mulla on ollut näitä rentoja kotipäiviä jopa kaksi! Maanantaista tuli extempore sellainen, kun boulderointi -reissu peruuntui. Lopulta kävin siis vain treenaamassa ja muuten tuntui siltä, että haluan olla kotona tekemättä mitään.

Tiistaina heräsin ajoissa ja aamu alkoi ihanasti flow joogalla Oh My Godnessissa. Jooga oli juuri sitä mitä tarvitsin huonosti nukuttujen yöunien jälkeen. Auttoipa jooga myös siihen, kun verisuoni meinasi poksahtaa päästä tiskikoneen rikkoutumisen takia (myöhemmin selvisi, ettei ollutkaan rikki). Se vain jatkoi pyörimistä kunnes noin 7 h kohdalla tajuttiin, että tiskikonehan on vielä päällä ilman, että astiat ovat tulleet puhtaaksi(Yleensä ohjelma kestää noin 2-3h). Ei muuta kuin virrat pois päältä ja kädet ristiin, että ongelma ratkeaisi. Inhoan tiskaamista yli kaiken! 

Joogan jälkeen meillä oli vielä inspiroiva luento Tiina Standbergin puolesta – hän kertoi omasta syömishäiriötaustastaan ja siitä miten on oppinut armollisemmaksi itseä kohtaan. Aihe kosketti itseäni paljon ja heräsi rutkasti ajatuksia armollisuuteen liittyen. Välillä on tosi hankalaa olla itselleen armollinen, koska ympärillä painotetaan hurjasti sitä kuinka pitäisi olla tehokas ja kykenevä ties mihin. Mutta entä jos aina ei vaan kykene? Se on myös vallan ok. Ei aina tarvitse jaksaa tai olla edes se parhain versio itsestä. On ok olla sitä mitä haluaa olla. 

Luennon jälkeen jäätiin Maijun kanssa vielä kuvailemaan muutamia somekamppiksia – voi, että saatiin niin hienoja kuvia otettua puolin ja toisin! Tässä postauksessa näkyy muutamia Maijun ottamia musta! Kiitos Maiju! <3

Kuvausten jälkeen tein hetken töitä läppärillä, kunnes paiskasin kannen kiinni ja heittäydyin sohvalle katsomaan telkkaria loppuillaksi.

Keskiviikkona nukuin pitkään, varmaan ainakin 9 h unet. Vietin rauhallista aamua jonottaen samalla postin asiakaspalveluun. Vaihtaisivat välillä jonotusbiisejä? Yritä nyt hymyssä suin kuunnella kokonainen tunti samaa levyä, joka jää loppupäiväksi soimaan päähän..eikä asia ratkennut. Iltapäivällä jouduin soittamaan 45 minuutin puhelun. Päivällä tapahtui mukavaakin. Meillä oli treffit ystäväni kanssa messukeskuksella, siellä on parhaillaan menossa vielä venemessut, jos kiinnostaa. Ajattelin reippaana tyttönä kävellä messukeskukseen (noin 3km meiltä kotoa), mutta rankka sadekuuro pääsi yllättämään ja piti huolen siitä, että kastuin. Olipahan ainakin fresh ilma ja helppo hengittää (+hupullinen takki!). Otettiin messuilla päiväskumpat elämän kunniaksi ja seitinohuessa skumppahuurussa kävelin takaisin kotiin ja ajattelin, että on tää elämä vaan hienoa. On hienoa olla aikuinen ja päättää omista asioista. Voimme itse määritellä omat rajamme ja ottaa vaikka päiväskumpat jos siltä tuntuu. Ilman huonoa oma-tuntoa tai morkkista. Nauttia täysillä elämästä. Tuli myös onnellisuuspuuska siitä, kun ajattelin miten ihania ystäviä mulla on. Oon etuoikeutettu, kun saan kutsua heitä ystävikseni. Kiitos ystävät, elämä ja tämä viikko! 

Viikko ei suinkaan vielä loppunut, vaan torstaina aloitin aamun ruhtinaallisesti hemmottelemalla itseäni ja mulla oli siis hieronta varattuna. Tosin hieronta ei sinällään ollut sieltä nautinnollisemmasta päästä kun availtiin _helvetin_kipeitä_ sääriluun kiinnikkeitä. Tiedättekö, nuo penikat, jotka on todella kipeät. Jääpussin kanssa puuduteltiin ja saatiin kuitenkin lopulta availtua niitä. Suorastaan lensin keskustaan hieronnan jälkeen, sen verta kevyeltä tuntui jaloissa. Suosittelen vahvasti jokaiselle!

Perjantaina  oli sitten ystävänpäivä ja aika aloittaa viikonloppu. Pidettiin illalla lautapeli-ilta ystävien kanssa. Kiitos teille! Ihana viikonloppu kokonaisuudessaan.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti