Espanjan ruoka- ja liikuntapäiväkirja

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ruokapäiväkirjaa on toivottu paljon Instagramissani ja täältä sellainen nyt tulee. Laitoin samaan syssyyn ylös myös liikkumiset. Täällä Espanjassa syödään tosiaan aika lailla samantyyppisesti kuin kotona, toki ravintolasapuskaa tulee syötyä hieman enemmän, koska täällä se on niin paljon edullisempaa. Ja helppoa! Tällä reissulla ollaan kylläkin koettu ehkä eniten huonoimpia ruokakokemuksia, mikä johtunee varmasti koronan aiheuttamista talousongelmista. Monet ravintolat ovat joutuneet luopumaan kokeista ja typistämään henkilökuntaa, mikä näkyy ruoan laadussa. Ruokaa on saanut välillä odotella  kohtuuttoman kauan ja laatu ei ole todellakaan ollut samaa mitä aiempina kertoina täällä Espanjassa. 

Ruokailuni kulmakivet

Pyrin syömään tasaisin väliajoin 3-4 h välein (kroppa kyllä muistuttaa nälällä tästä :D) ja sisällyttämään päiviin mahdollisimman monipuolisesti sekä paljon kasviksia ja värejä. Nyt Espanjassa ollessa en ole kuitenkaan syönyt niin paljoa kasviksia, mitä Suomessa söisin normaalisti. Jotenkin olen alitajuntaisesti hieman epäillyt ravintoloiden hygieniaa ja arveluttaa pesevätkö ne salaatteja. Jos en olisi raskaana, söisin niitä sen enempää miettimättä. Marjoja en ole myöskään uskaltanut syödä..

Jos mun pitäisi kuvailla mun ruokailuja yhdellä sanalla, niin valitsisin sanan rento.  Rentous on mun mielestä tosi tärkeää ruokailuissa ja tätä haluan aina painottaa mun pt-asiakkaillekin. Jos kieltäisin itseltäni esim. herkut tai tietyt ruoka-aineet, himoitsisin niitä kahta kauheammin. Välillä herkuttelen joka päivä vähän, joskus taas menee useampi päivä etten syö herkkuja. En siis pidä mitään tiettyjä herkkupäiviä.

Espanjassa olen syönyt lihaa/kanaa enemmän kuin Suomessa. Normaalisti siis syödään hyvin kasvipainotteisesti arjessa, paitsi nyt raskausaika ollut poikkeus. Lihansyönti Suomessa on painottunut enemmänkin ravintoloihin, kotiin ostetaan harvoin.

Vettä pyrin juomaan päivittäin 4-5 litraa (en merkannut veden juontia erikseen ruokapäiväkirjaan). Täällä Espanjassa tulee hikoiltua tosi paljon, joten riittävästä nesteytyksestä on muistettava pitää huolta. Muistakaa tekin, että janon tunne on jo merkki nestehukasta. Täällä Espanjassa ole myös juonut Pepsi Maxia (kofeiinitonta) tai Cola Zeroa, noin yhden tölkin päivässä.

Mennäänpä sitten itse ruokapäiväkirjaan..

Ruokapäiväkirja viiden päivän ajalta

Keskiviikko 8.7.

Aamupala klo 9.30: Soijajugurttia, vaniljaheraa, mysliä, banaani, naturel pähkinöitä. Pari kuppia kahvia kauramaidolla.

Lounas 13.30 : Tofu-mozzarella bowl, wokkivihanneksia, tomaattia, kurkkua, hummusta

Välipala 17.00: kourallinen naturel pähkinöitä & pari riisikakkua maapähkinävoilla

Illallinen klo 20.30 Iso hampurilainen (välissä grillattua ananasta, cheddar juustoa, aioli majoneesia, salaattia), bataatti- ja normi raskalaisia.

Iltapala: Toffifee suklaata (puoli pakettia)

Liikunta: noin 1 h rauhallista kävelyä (kahdessa erässä) & 30 min salitreeni (selkä, olkapäät)

Torstai 9.7.

Aamupala klo 10.00: kaura-banaanilettuja, maapähkinävoita ja Breyers Delight jäätelöä päälle. Pari kuppia kahvia kauramaidolla.

Välipala klo 13.00 vihersmoothie (avokado, kurkku, omena yms) 

Lounas klo 15.30: Buddha Bowl salaatti, jossa vähän kaikkea (avokado, kvinoa, hummus, tomaatti, kurkku, punasipuli, retiisi, kanaa, salaattia) ja päälle yksi kokonainen sämpylä hummuksella.

Välipala klo 19.00 Soijajugurttia & mysliä, 3 maissikakkua vuohenjuustolla. Pieni kourallinen suolapähkinöitä.

Iltapala klo 22.30  kaksi kokonaista sämpylää & pieni pala patonkia mozzarellajuustolla Pieni kourallinen Kinder chocobons suklaata.

Liikunta: noin 2 h rauhallista kävelyä (jaettuna useaan erään)

Perjantai 10.7

Aamupala klo 10.30: Avokadoleipä, jossa hummusta, puolikas avokado, tomaattia. Yksi kokonainen kananmuna ja pari valkuaista, soijajugurttia ja mysliä. Pari mukia kahvia kauramaidolla.

Lounas klo 15.00: Tofu-hummus bowl, jossa sekaisin erilaisia vihanneksia ja vesimelonia. Pieni kourallinen suolapähkinöitä.

Välipala klo 16.30 Vegejugurttia, vaniljaheraa, mysliä. Kolme maissikakkua mozzarellajuustolla.

Välipala 19.00 pieni kourallinen suolapähkinöitä.

Illallinen klo 22.30 Samanlainen hamppariateria kuin pari päivää sitten. Kourallinen Kinder chokoboms suklaita jälkkäriksi.

Liikunta: Pieni salitreeni, jalkoja lähinnä omalla kehonpainolla sekä hauistreeni. Illalla noin tunti rauhallista kävelyä.

Lauantai 11.7

Aamupala klo 10.00 kaura-banaanilettuja, päälle maapähkinävoita ja ben&jerrys jäätelöä. Pari kuppia kahvia kauramaidolla.

Lounas klo 14.00 Falafel-salaatti, jossa mm tomaatti, kurkku, punasipuli, saksanpähkinä, lehtikaali, hummus, jugurttikastike. Vihersmoothie (sama kuin muutama pv sitten).

Välipala klo 17.00 Vesimelonia (paljon!)

Illallinen klo 19.30: Kaksi maissikakkua mozzarellalla + tulinen kanaburrito mexicolaisesta. 

Iltapala: Vähän jäätelöä ja muutama rivi suklaata.

Liikunta: Noin 2 h rauhallista kävelyä kahdessa erässä.

Sunnuntai 12.7

Aamupala klo 10.30: Soijajugurttia, vaniljaheraa, banaani, mysliä ja maapähkinävoita. Pari kuppia kahvia kauramaidolla.

Lounas klo 13.30: Bowl, jossa tofua, hummusta, rucolaa, tomaattia, vesimelonia, avokadoa, riisinuudelia, ravintohiutalehiivaa, loraus oliiviöljyä.

Illallinen klo 17.30: Samanlainen tulinen kanaburritto kuin eilen.

Iltapala klo 20.00:  2 x 15 cm pitkä patonkipala, päälle hummusta ja mozzarellajuustoa. Vegejugurttia, vaniljaheraa & mysliä. Noin kourallinen irtokarkkeja ja suklaata.

Liikunta: noin 1,5h kävelyä + lyhyt salitreeni yläkropalle.

Sellaisia ruokia tällä kertaa! Ihanaa viikonloppua kaikille!

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti